Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri 24 - 30 Aralık 2018 - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri 24 - 30 Aralık 2018

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-31 12:16:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş? İşte Geçen haftanın en çok okunan haberleri 3 - 9 Aralık 2018

2018'de insanlar kaç uygulama indirdi?

2018 yılının son bulacağı şu günlerde kaç kişi ne kadar uygulama indirdi sizler için paylaşacağız. 2018 yılında indirilen uygulamalar 2017 yılına göre %10 oranında daha artış göstermiştir. 

WhatsApp grup çağrısı kullananlara müjde!WhatsApp grup çağrısı kullananlara müjde!

Gerek Android işletim sistemi olsun gerekse iOS işletim sistemi uygulamaları olsun gerçekleştirilen araştırmalar sonucu çıkan istatistiklere göz önüne alındığı zaman 2018 yılı içerisinde 113 milyardan fazla uygulama indirildiği öğrenildi. 2017 senesine dönecek olursak o yıl ki indirilen oranlara göre bu yıl %10 oranında bir artış olduğu gözlemlendi. Uygulama içi satın alımlar söz önüne alındığı zaman bir yıl boyunca 76 milyar Dolar gibi bir rakama ulaştığı ve bu değerin 2017 yılına kıyaslandığı zaman %20 oranında arttığını ifade edebilirim.

WhatsApp'taki Muddy Water, tekrar ortaya çıktı

2017 yılı içerisinde keşfedilmiş olan, yeni sayılabilecek bir tehdit olan ve özellikle günümüzün en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp tarafında yeni sayılabilecek bir virüs olan Muddy Water, WhatsApp aracılığı ile birlikte yayılmaya devam ediyor. İlk olarak Suui Arabistan tarafında kamu kurum ve kuruluşlara saldırırken görülen bu virüs, uzmanlara göre bu seferde Türkiye tarafında saldırı faaliyetleri yapacak. Gün geçtikçe büyüyen bu tehlike 2018 yılının başlarından bu yana çok daha geniş bir alana yayıldı.

Türk Telekom yönetiminden 3 istifa!

Türk Telekom cephesinde son dönemlerde birtakım gelişmeler yaşandığı zaman zaman gündeme geliyordu. Bu gelişme, Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası’nın kurduğu, Levent Yapılandırma Yönetimi'ne hisselerin devredilmesi ile başladı. Hisselerin devredilmesinin hemen ardından, yönetim kurulundan bazı önemli isimlerin istifa ettikleri haberi geldi. İstifa edenlerin isimleri şu şekilde açıklandı; Yönetim Kurulu üyesi Nureddin Nebati , Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri Sefer Turan ve İbrahim Eren.

Türkçe Google Asistan'ın, kullanabileceğiniz en iyi 10 özelliği

Google’ın Android telefonlar için tasarladığı asistanı Google Asistan, bilindiği üzere ülkemizde kullanılmıyordu. Kısa bir süre önce artık Türkçe olarak hizmet vermeye başlayan Türkçe Google Asistan, kullanıcılarına kolaylık sağlamayı amaçlıyor. Fakat yeni olmasının da etkisiyle, Türkçe Google Asistan’ın neler yapabileceğine dair kullanıcıların bilgisi eksik. Kullanıcılara rehber olabilecek, Türkçe Google Asistan’ın yapabileceği en iyi 10 özelliği şöyle;

Türk Telekom'dan Hotspot Açıklaması Geldi!

Turkcell daha önce avrupa ülkelerinde uygulanan bu güvenlik önlemini Türkiye'deki kullanıcılarına da sunmaya başlayacağını açıkladı. Ardından diğer operatörler bu akıma katılıp katılmayacağı da kullanıcılar tarafından merak konusu oldu. Gelen tepkiler üzerine Türk Telekom açıklama yaptı. Yapılan açıklamalara göre Türk Telekom kullanıcıları hotspot ya da kişisel erişim noktası adı verilen internet paylaşımında herhangi bir ek ücret ödemeden internetlerini dilediği gibi paylaşabilecekler.

Galaxy Note 8 ve Galaxy S8 İçin Android Pie Gelişmesi

Güney Koreli şirket Samsung’un bir önceki nesil amiral gemisi ailesi olan Galaxy S8, S8+ ve Galaxy Note 8 modelleri için Android Pie güncellemesi beklentileri sürüyor. Şirket tarafından gelen son açıklamalara göre Ocak ayında Samsung, son nesil modelleri olan Galaxy S9, S9+ ve Galaxy Note 9 cihazları için One UI arayüzü ile beraber Android Pie güncellemesini sunacak. Bu modeller haricinde şirket tarafından Galaxy S8 ve Note 8 ailesi için de güncelleme çalışma ve testleri sürüyor. Güncellemelerin 2019’un ikinci çeyreğine kalacağı belirtiliyordu. Fakat gelen yeni sızıntıya göre güncellemenin daha erken geleceği ortaya çıkıyor. XDA Developers kaynaklı habere göre Snapdragon versiyonlu Galaxy S8 ve Note 8 modelleri için güncellemenin daha erken gelmesi belirtiliyor.

Linkedln’de Takip Etmeniz Gereken 15 Influencer

Dünya üzerinde oldukça popüler olan LinkedIn, son zamanlarda yükselişini Türkiye üzerinde gösteriyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla etkileşimi %60 kadar artıran LinkedIn, potansiyel müşterilere erişmek için çok etkili bir araç olarak öne atıldı.

Ülkelere Göre iPhone XS Fiyatları

iPhone'lar çok ilgi gören ve satılan teknolojik aletler olarak piyasada yer alıyor. Şirketin ard arda çıkardığı ürünler bir hayli konuşuluyor. Bugüne kadarki olan en büyük iPhone ekranı olarak Iphone Xs telefonu ise geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. İki farklı boyutu bulanan telefonun Super Retina olduğunu da söyleyelim. Telefonda diğerlerinden daha hızlı olan Face ID özelliği var. Akıllı telefonlarda kullanılan en güçlü ve en akıllı çip, Iphone Xs'de yer alıyor. Çift kamera sistemi ile de akıllı cihaz, ileri seviye olma özelliğini taşıyor diyebiliriz. Bloomberg' in deneyimli editörleri ise Apple'ın 2018 yılında iPhone XS modellerinde Plus takısını kullanmayacaklarını belirtiyor. 5,8 inç ve 6,5 inç OLED ekran ile gelmesi tahmin edilen akıllı telefon, kullanıcı kitlesinin beklentilerini karşılıyor. Merakla beklenen telefonun ortaya çıkan genel özellikleri ise şu şekilde;

Apple'ın katlanabilir iPhone'u görüldü

Teknoloji devi Apple’ı 2018 yılı için değerlendirirsek, şirketin yıl içerisinde pek başarılı olduğunu söylemek mümkün değil. Rakiplerinin gerisinde kalan Apple, bu yıl koltuğunu Huawei’ye bırakmıştı. Bu nedenle, 2019 yılında neler yapacağı merak edilen isimlerden birisi de Apple. Şu sıralar gündemde olan katlanabilir telefon teknolojisine dair Apple’dan bugüne kadar hiçbir ses gelmemişti. Fakat ortaya çıkan son patent görüntülerine bakılırsa, şirket bu anlamda hazırlıklara başlamış görünüyor.

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in önerdiği 6 Kitap

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, aynı zamanda kişisel gelişimine de büyük önem veriyor. Zaman zaman yaptığı paylaşımlarla da farklı öneriler sunan Mark Zuckerberg, kitap önerilerini de ihmal etmiyor. İşte Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in önerdiği 6 Kitap.


Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!Facebook'u bırakmak için Whatsapp ve Instagramı da silmelisiniz!
Facebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyorFacebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyor
WhatsApp Siber Saldırıları Yeniden BaşladıWhatsApp Siber Saldırıları Yeniden Başladı

PAYLAŞ