Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (23 - 29 Temmuz 2018) - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (23 - 29 Temmuz 2018)

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-31 10:25:53
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Geçen Hafta Neler Oldu? Teknoloji dünyasın da ne gibi değişiklikler yaşandı? Detaylar ve daha fazlası haberimizde...

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (5 Şubat 2018)Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (5 Şubat 2018)

Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri

No Man's Sky, Steam'in en çok satan oyunu oldu

2016 yılında oyun tutkunlarının karşısına çıkan ve yoğun olumsuz eleştirilere maruz kalan No Man's Sky, oyun severlerin beklentilerini karşılayamadı. Geliştirici ekip Hello Games'in verilen sözleri oyun çıktıktan sonra yerine getirmemesi üzerine, No Man's Sky 2016 yılında çıkan oyunlar arasında en kötü oyunlardan biri olarak anıldı. Bu yılın başında, geliştirici ekip, yaz aylarında oyun için büyük bir güncelleme yayınlayacaklarını söyledi. Yıl ortasında oyun için küçük çaplı bir güncelleme de yayınlandı. Bahsi geçen yaz ayında yayınlanacak güncelleme ise oyuncular tarafından yine merakla beklenmeye başladı. Güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte oyuna gelen ilgiye bakılırsa, oyun severler bu kez boşuna beklemedi.

Sizi Android ve iOS'un gizli bilgilerine götürecek kodlar

Teknolojik aletlerin neredeyse hepsi arka planlarında bazı gizli bilgiler tutmaktadırlar ve kullanıcılar bu bilgilere direkt olarak erişim sağlayamazlar. Aynı şekilde günümüzde neredeyse herkesin kullandığı akıllı telefonların da arka planda sakladığı bazı gizli bilgileri bulunuyor. Bu bilgiler herkese açık bir şekilde sunulmasa da bazı kodların yardımıyla cihazınız hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenme şansına sahipsiniz. Üstelik bu kodları cihazınıza arama kısmındaki tuşları kullanarak basit bir şekilde yazmanız yeterli. Kodları yazdıktan sonra arama tuşuna bastığınızda, kodun size vereceği her ne ise pop-up benzeri bir ekran aracılığıyla karşınıza bilgi çıkar. Android ve iOS cihazlarınızın merak ettiğiniz bilgilerini öğrenmek için kullanabileceğiniz kodlar ve işlevleri haberimizde.

Garanti Bankası hacklenmiş olabilir

Bankaların zaman zaman teknolojik sorunlar yaşadığını hepimiz biliyoruz. Bu sorunlardan bir tanesi de bu sabah Garanti Bankası'nın internet sitesinde yaşandı. Bankanın internet sitesine veya mobil bankacılık uygulamasını kullanmak isteyen müşteriler erişim sıkıntısı yaşadı. Şayet sizde bu sabah garanti.com.tr adresine girdiyseniz "Bu sayfa çalışmıyor. sube.garanti.com.tr sizi çok fazla kez yönlendirdi. Çerezlerinizi temizlemeyi deneyin. ERR_TOO_MANY_REDIRECTS" hatası ile karşı karşıya kalmışsınızdır.

Spider Man'in iki düşmanı daha belli oldu

Çıkış tarihine yavaş yavaş yaklaşılan oyunlardan biri olan Spider Man, oyun severlerin geçtiğimiz yıl duyurulduğundan beri merakla beklediği oyunlardan birisi. Spider Man, bugüne kadar yayınlanan videoları, görselleri ve hakkında verilen bilgilerle oyuncuların ilgisini çekmeyi başardı. Insomniac Games ve Sony işbirliğinde çıkacak olan Spider Man, oyuncularının beklentisini yüksek tutmuş durumda. E32018'de, oyuna dair merak edilen noktalardan birisi olan, oyunda karşılaşacağınız düşmanlar da açıklanmıştı. E3 2018 sonrasında, bu düşmanların arasına Dr. Octopus da eklendi. Şimdi de Spider Man'in iki yeni düşmanı daha belli oldu.

Whatsapp'ı daha güvenli kılan 5 önemli bilgi

Mesajlaşma uygulamaları denildiğinde akla ilk gelen uygulama olan Whatsapp, milyonlarca kullanıcıya sahip. Hatta platform için açıklanan son kullanıcı sayısının 1,5 milyarı bulduğu söylenmişti. Fakat her sosyal ağ platformunda olduğu gibi, Whatsapp'ta da güvenliğiniz için dikkat etmeniz gereken bazı konular var. Bunlardan en önemli 5'i şu şekilde;

PUBG Mobile'a güncelleme ile yeni bir mod geldi

Video oyun dünyasında son bir yılın en çok konuşulan ve sevilen oyunlarından biri haline gelen PUBG, geçtiğimiz bahar aylarında oyuncularıyla da mobilde de buluşmuştu. Yapımın video oyun sürümü, son günlerde biraz zor zamanlar yaşasa da geliştirici ekip durumu toparlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Ki oyundaki oyuncu sayısında yaşanan düşüşe rağmen, PUBG Steam'de hala en çok satan oyunlar arasındaki yerini kimseye vermiyor.

Youtube'ta video keşfetmek daha kolay olacak

Video uygulamaları arasında en popüler olanlardan biri olan Youtube, içerik üreticilerinin de en çok tercih ettiği platform olarak öne çıkıyor. Youtube, dünyanın her yerinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor. Sosyal ağ platformlarını tercih eden kesimlerle ilgili olarak yapılan bir araştırmada, Youtube'un genç kesimi bünyesinde en çok barındıran platform olduğu anlaşılmıştı. Hal böyle olunca, platform kendisini yenileyerek daha kullanışlı bir hale gelmek için yeni kalmaya özen gösteriyor. Son olarak, Youtube'a gelecek bir yeni özellik daha duyuruldu. Bu özelliğe göre, Youtube kullanıcıları artık yeni eklenen bir videoyu, daha kolay bir şekilde bulma imkanına sahip olacak.

Huawei Honor Note 10 Özellikleri Sızdırıldı

Huawei'nin yan markası olarak bilinen Honor serisinin en yeni amiral gemisi olması beklenen Honor Note 10 hakkında TENAA bilgileri sızdırıldı. Söz konusu TENAA kayıtlarına göre cihazın tüm teknik detay bilgileri ortaya çıkarken bu yeni modelin büyük bir ekran ve güçlü donanım özelliklerine sahip olması bekleniyor. Huawei'nin Honor için geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Honor Note 10 modelinin 31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek olan resmi lansman etkinliği ile beraber tanıtılacağı ifade edilmişti. RVL-AL09 model numarası ile TENAA kayıtlarında cihaza dair tüm teknik özellikler ortaya çıkmış oldu.

Youtube'un Android güncellemesinde hata meydana geldi

Sosyal ağ platformları arasında en popüler olanlardan biri olan Youtube, son zamanlarda sık sık güncelleme alıyor. Uygulamalara gelen güncellemeler genellikle, uygulamaların kullanıcılarına daha iyi bir deneyim yaşatmasını amaçlıyor. Fakat bu güncellemeler zaman zaman, istemsiz olarak amacının dışına da çıkabiliyor. Youtube da kısa bir süre önce bir güncelleme aldı. Genellikle bir yenilik gelmediği takdirde güncellemelerin amacı, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri ile kullanıcılara daha iyi bir deneyim yaşatmak oluyor. Fakat Youtube'un yeni güncellemesi, beraberinde bir hatayı getirdi. Android kullanıcılarının maruz kaldığı bu hata, kullanıcıların canını sıktı ve henüz hatayla ilgili bir düzeltme yapılmış değil.

Samsung'tan kırılmaz telefon ekranı!

Teknoloji dünyasının en iyi isimlerinden biri olan Samsung, bu aralar isminden sıkça gündemde söz ettiriyor. Bilindiği üzere şirket çok kısa bir süre sonra, tüketicilerin karşısına bu yılın şirkete ait ikinci amiral gemisi Galaxy Note 9'u çıkaracak. Galaxy Note 9'un tanıtım tarihine sayılı günler kaldı ve model şu an teknoloji gündeminin odak noktasında yer alıyor. Fakat Samsung, attığı yeni bir adımla, ilgiyi farklı bir yöne çekmiş durumda. Samsung tarafından duyurulan yeni teknoloji, akıllı telefon kullanıcılarının ciddi anlamda ilgisini çekecek gibi duruyor. Şirketin yaptığı duyuruya göre, Samsung kırılmaz telefon camı üretecek.


Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (26 Mart 2018)Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (26 Mart 2018)
Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (2-8 Nisan 2018)Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (2-8 Nisan 2018)
Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (9 Nisan 2018)Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (9 Nisan 2018)

PAYLAŞ