Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (2-8 Nisan 2018) - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (2-8 Nisan 2018)

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-10 15:15:22
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri

Kripto para üretilen alanda domates yetiştirildi!

Kripto para madenciliği oldukça fazla düzeyde işlem gerektiren bir işlem. Öyle ki milyonlarca doların barındığı bu pazarda para üreten Bitcoin madencileri bu paraları kazanabilmek için ileri düzeyde enerji tüketimi gerçekleştiriyorlar. Ekran kartlarının işlemcilerin ve donanımların da en iyi performans için en gelişmiş sistemlerin kullanıldığı bu işlemler ile insanlığın ihtiyacı olan enerjinin hızlı tüketilmesi kaçınılmaz. 

Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Daha Etkin Kullanılır?

Sosyal medya paylaşım platformu olan İnstagram, bünyesine alışveriş özelliğini getirerek birçok kullanıcının dikkatini çekmeyi başardı. Instagram, alışveriş tutkunları olan insanlar için öncelikle birçok sayfanın açılmasına olanak sağlıyor. Ancak bazı satıcıların ürünlerinin sadece daimi müşteri kitlesinin görmesi için birkaç yöntem belirtiliyor. Marka ve ürünlerin potansiyel müşteriler tarafından görülebilir hale getirmek için öncelikle Hashtag'ler kullanmanızın gerekliliği vurgulanıyor.

WhatsApp'a Touch ID ve Karanlık Mod Geliyor

Mesajlaşma servisleri arasında 'En iyi' konumunda yer alan WhatsApp yenilikler ile güncelliğini sürdürmeyi hedefliyor. Kullanıcıların geri dönüşleri ile son zamanlarda uygulamaya yeni özellikler kazandıran şirket şimdi ise yepyeni yeteneklerini yakın zamanda sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcı deneyimi hali hazırda üst düzey olan uygulama için yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise iOS kullanıcıları için Touch ID desteği gelecek olan WhatsApp'ın tüm platformlarına karanlık mod desteği de gelecek. Ayrıca grup sayısı 256 ile sınırlı olan bu rakam 4096'a arttırılacak.

Google URL kısaltma servisi, kademe kademe kapanacak

Google yönetmekte olduğu URL kısaltma servisini kademeli olarak tamamen kapatacak. Mobil cihazlar, uygulamalar ve web uygulamaları, artık verilere erişmenin en yaygın yolu olduğundan Google, asıl dikkatini goo.gl'den ve Firebase Dinamik Bağlantıları'na verecek gibi görünüyor.

Samsung Galaxy A6'dan Yeni Haberler

Samsung'dan yeni bir haber daha şimdide firma Galaxy A6'nın özelliklerini medya'ya sundu. Samsung Galaxy A6'nın genel olarak tanımı şöyle cihaz tamamen performans odaklı bir sisteme sahip oyun için ideal ayrıca cihazın arka tasarımı S9'a çok benzemekte.

YouTube'un merkez ofisine silahlı saldırı düzenlendi

Gelen haberler doğrultusunda, Youtube'un Kaliforniya eyaletindeki San Bruno merkez ofisine silahlı saldırı gerçekleştirildi. Art arda gelen silah sesleri sonra birçok YouTube çalışanı panikle 911'i arayıp yardım istediği belirtiliyor.

iOS 11.4 İle Gelecek Yenilikler

Apple, geçtiğimiz günlerde iOS 11.3 sürümünü yayınlamış ve bazı iyileştirmeler ile ufak yenilikler sunmuştu. Şimdi ise şirketin iOS 12 öncesinde sunacağı tek güncellemenin bu olmayacağı belli oldu. Bu kapsamda şirketin yakın zamanda iOS 11.4 sürümünü çıkartacağı ortaya çıktı. Geliştirici portalında resmileşen bilgiye göre iOS 11.4'ün kesin olarak kullanıma sunulacağı belli oldu. iOS 11'e geçiş yapan tüm cihazlara gelecek olan güncellemenin WWDC 2018 ile beraber duyurulması bekleniyor. Şimdi ise iOS 11.4 ile gelecek yenilikler belli olmuş durumda.

Instagram Gif Eklentisini Yayınladı

İnstagram artık dünyanın en popüler sosyal platformu haline geldi. Daha önce verilen güncelleme ile birlikte Gif eklentisi gelmişti ancak bazı ırkçı sebeplerden dolayı eklenti geri çekilmişti. Şimdi ise güncelleme bazı incelemelerin ardından geri verildi.

YouTube'a neden saldırıldı?

Popüler video paylaşım platformu olan Youtube, beklenmedik bir silahlı saldırıya uğradı. Saldırı 39 yaşında ki bir kadın tarafından gerçekleştirildi. İncelemeler sonrasında saldırıyı gerçekleştiren kadının İran asıllı Nasim Aghdam adında 39 yaşında olan bir kadın tarafından gerçekleştirilmesi akıllara birçok soru işaretini getirdi.

YouTube saldırganı belli oldu!

Bilindiği üzere video paylaşım platformu olan Youtube'a milyonların kanal açıp video yüklenmesi ve bu videoların milyon izlenmesi son zamanlarda YouTube olan ilginin armasına neden olmuştu. Bazı zararlı içeriklerin birçok insana özellikle çocuklara olumsuz davranış sergileyen nitelikte olmasıyla videoların erişiminin engelleneceği gündemi oldukça meşgul etmişti. Bazı videolara ise  Youtube'den filtre getirdiği iddia edildi.





PAYLAŞ