Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri 19 - 25 Kasım 2018 - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri 19 - 25 Kasım 2018

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-26 12:02:35
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Tesla'ya Kış Güncellemesi Geliyor

Tesla Model 3'ün soğuk hava koşullarında bazı önemli kusurlar göstermesi şirketi telaşlı bir döneme soktu. CEO Elon Musk otomobilleri zorlu hava kouşullarına hazırladıklarını açıkladı.

Geçen haftanın en çok okunan haberleri 1 - 7 Ekim 2018Geçen haftanın en çok okunan haberleri 1 - 7 Ekim 2018

Elektrikli otomobil üreticilerinin arasında zirveleri yaşayan Tesla, müşterilerini yaz aylarının aksine zorlu hava koşullarının gelmesiyle birlikte araçlarda oluşan problemlerden şikayetlerini duyuyor. Geçtiğimiz hafta otomobillerin kapı kolları, pencereleri ve şarj yuvaları ile ilgili oldukça büyük sıkıntılar yaşayan müşteriler şirketten bu osrunları bir an önce gidermesini bekliyor idi ve beklenen cevap geldi.

Samsung 860 QVO SSD için ön siparişleri açtı

NAND bellek sektöründe ilerlemeyi hızlandırması beklenen ve yakın bir dönem içerisinde HDD sürücü piyasasının yerini alması beklenen bu QLC NAND bellek ürünleri piyasaya sürülmeye başladı. İlk olarak QLC NAND belleğini ADATA piyasaya sürmüştü. Daha sonra hangi şirketin adım atıp bu bellekleri üreterek piyasaya süreceği tam bir merak konusuydu fakat şimdi Samsung'un süreceği bilgileri geldi.

Samsung Cihazlar Kilit Açıldığında Otomatik Selfie Çekecek

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung, bileşenlerini azaltarak maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor. Şimdi ise ortaya çıkan bir gelişme ile ortam ışığı sensörü cihazlardan kaldırılacak ve otomatik ekran parlaklığı ön kamera sayesinde gerçekleşecek. Şirket şuan için dünyanın en çok satan akıllı telefon markası konumunda bulunuyor. Pazarın en güçlü konumunda yer alan şirketin daha çok Çin ve Hindistan gibi bölgelerde Çinli üretici rakiplerinin arkasında bulunuyor. Özellikle o pazarlarda Oppo, Xiaomi ve Vivo gibi üreticilerin uygun fiyata güçlü modellerini görüyoruz. Samsung ise oradaki Pazar payını arttırmak adına üretim maliyetlerini azaltmak istiyor.

MacBook kullananlara müjde!

Feral Interactive, Tomb Raider serisinin 3. oyunu olan Shadow of the Tomb Raider herkes tarafından çok beğenildi. Bu denli çok beğenilen oyun Shadow of the Tomb Raider 2019 yılında macOS ve Linux işletim sistemine bedava geleceği duyuruldu. MacBook kullananlar ise bu haberi alır almaz bir hayli sevindi. 2019 yılında macOS işletim sistemi cihazlarda Shadow of the Tomb Raider oyunu yerini alırken aynı zamanda şimdiye kadar ki bütün ek paketlerini içeren "20 Year Celebration" sürümü ile geleceğe kesinleşti. Öte yandan Feral Interactive Rise of the Tomb Raider oyunun Şubat ayından macOS işletim sistemi cihazlar için yayınlanacağı belli oldu. 

Türkiye İçin 5G Geçiş Tarihi Açıklandı

Teknoloji dünyasının önemli hamlelerinden birisi olacak olan 5G için şirketler çalışmalar ve geliştirmelerini sürdürüyor. Özellikle son dönemde odaklanılan konulardan olan 5G teknolojisi için alt yapı çalışmaları ve geliştirmeler şirketler tarafından gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bu yeni teknoloji bağlantı teknolojileri ve hızı noktasında hayatımıza önemli bir etki edecek. Ülkemizde de aktif olacak 5G teknolojisine geçiş tarihi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olan Cahit Turhan tarafından resmi olarak açıklandı. Bakan Cahit Turhan tarafında yapılan açıklama ile beraber hayatımızda önemli hamlelerden birisi olacak yeni bağlantı teknolojisi 5G’nin ülkemizde aktif olacak tarih açıklandı. Gelin şimdi bu detaylara göz atalım.

Google Fotoğraflar, iOS uygulaması için derinlik efekti güncellemesi getirdi!

Google, Ekim ayları başında Android platformundaki Google Fotoğraflar uygulamasında derinlik efektini düzenleyebilmenize izin verecek şekilde güncellenmişti. Bu sayede çekilen fotoğrafların bulanıklık yoğunluğunu ayarlayabiliyordunuz. Aradan geçen bir süre sonra aynı özellik şimdi de iOS kısmındaki Google Fotoğraflar uygulamasına geldi. 

Apple'ın emojilerini piyasaya sürdüğünden bu yana tam 10 yıl geçti

Dün Apple için önemli bir gündü. Neden diye soracak olursanız ise şöyle açıklayım; Apple ilk emojilerini 21 Kasım 2008 tarihinde kullanıcılarına sunmuştu. O dönemde ise tüm Apple kullanıcıları yayınlanan emojilere büyük ilgi göstermiş ve hatta Android işletim sistemine sahip kullanıcılar bu durumu kıskanmıştı. Peki emoji ilk nasıl başladı ve kimin ilk aklına geldi? Bu konuda size bilgi aktaracak olursam emojilerin başlama yeri elbette Japonya derim. İlk emojiler hayatımıza 1998 ile 1999 yıllarında Japonya'da operatör şirketi NTT'de görev yapan Shigetaka Kurita isimli biri tarafından dahil edildi. Shigetaka Kurita O yıllarda hava durumu haberlerinde kullanılan sembollerin insanlara basit bir fotoğrafla birçok olayı anlatmasından esinlenerek emoji fikrini ortaya koyduğunu ifade ediyor.

 Shigetaka Kurita insanların aklında kolay bir şekilde yer edinecek bir anlama sahip ilk emojilerini  12 x 12 çözünürlüğünde yayınlayarak hayatımıza dahil oldular. İlk etapta bu boyut size komik gelebilir fakat o dönem koşullarını düşündüğümüz zaman bu emojiler bir hayli önemli idi. 

LG, Black Friday için 7 Türk Lirası'na G7 ThinQ veriyor!

LG'nin bu kampanyası 23 Kasım tarihinde şöyle olacak: 23 Kasım 2018 tarihinde saat 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 ve 22.00'ı gösterdiğinde tüketiciler 1'er adet G7'yi 7 TL'den alabilecekler. LG Özel Müşterim sitesinden gerçekleştirilecek olan bu kampanyaya site üzerinde bulunan sayaçtan takip edebilirsiniz. Kendi başınıza saat tutmayın ve LG Özel Müşterim sitesindeki saati takip edin. Yoksa bu derecede büyük bir kampanyayı kaçırabilirsiniz.

Sony, E3 2019'a Katılmayacak!

Oyun sektörünün önemli etkinliklerinden birisi olan E3 için detaylar gelmeye başladı. Hem geliştiriciler hem de oyun severler heyecanla bu etkinliği bekliyor. E3 etkinliğinin şuandaki baş rolü Sony, bu etkinlikte olmayacağını açıkladı. Resmi bir açıklama ile PlayStation'un iletişiminden sorumlu olan Jennifer Clark, bu durumdan üzgün olduklarını fakat yaptıkları bazı planların etkinlikle çakışmasından dolayı katılmayacaklarını açıkladı.

Apple Haritalar, Gizlice Verilerinizi Topluyor

Apple’ın ilk defa kullanıcılarına iOS 6 ile beraber sunmuş olduğu Apple Maps harita uygulaması ilk yayınlandığı dönemde barındırmış olduğu birçok hata ve yanlış yönlendirmeleri ile biliniyordu. Ancak zaman geçtikçe uygulamanın gerekli alt yapısı sağlandı ve daha iyi ve işlevsel bir aldı. Uygulama’nın Google Maps üzerinden verileri topladığı Apple tarafından doğrulanırken şimdi ise şirket önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Apple tarafından doğrulanan son bilgilere göre kullanıcılara sunulmuş olan Haritalar uygulamasının verileri kullanıcıların kullanmış olduğu başka harita uygulamalarından toplandığı ifade edilmişti. 2015 yılından itibaren verilerini tam anlamıyla oluşturan şirket oluşturmuş olduğu ekip ile bu kategoride en iyi olmak istiyor.


Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 8 - 14 EkimGeçen haftanın en çok merak edilen haberleri 8 - 14 Ekim
Geçen haftanın en çok okunan haberleri 15 - 21 Ekim 2018Geçen haftanın en çok okunan haberleri 15 - 21 Ekim 2018
Geçen haftanın en çok okunan haberleri 22 - 28 Ekim 2018Geçen haftanın en çok okunan haberleri 22 - 28 Ekim 2018

PAYLAŞ