Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri 17 - 23 Eylül 2018 - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri 17 - 23 Eylül 2018

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-24 17:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Huawei Mate 20 Lite Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Apple ve Samsung üreticilerinden sonra en büyük telefon üretici markalardan olan Huawei’nin yeni modellerini görmeye devam ediyoruz. Yine şirketin yan markalarından birisi olan Mate serisine yönelik yeni Mate 20, Mate 20 Pro ve Mate 20 Lite cihazlarının yakın zamanda tanıtılması bekleniyor. Şimdi ise serinin en uygun fiyatlı modeli olması beklenilen Huawei Mate 20 Lite cihazının ülkemiz fiyatı belli oldu. Huawei Mate 20 Lite sunmuş olduğu 6.3 inçlik 2340 x 1080 piksel ekran çözünürlüğü ve Full HD+ detayları ile dikkat çekiyor. 409 ppi değerine sahip olarak gelen model 19.5:9 görüntü oranına sahip durumda.

Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Amazon'un teslimat sistemi nasıl işliyor?Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Amazon'un teslimat sistemi nasıl işliyor?

Amazon, resmen Türkiye'ye giriş yaptı!

Uzun zamandır beklediğimiz e-ticaret devi Amazon, Türkiye'de nihayet açıldı. Türkiye'deki teknoloji tutkunları tarafından sıkça kullanılan bu e-ticaret devi Amazon, bundan böyle Türkiye'deki hizmet verecek. Amazon.com.tr adresine giriş kişiler uzun bir mesajla karşılaşıyor ve daha sonra Amazon üzerinden alışveriş yapabiliyor. 

"Amazon.com’un kurulduğu 1995 yılından bu yana Türkiye’deki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün Türkiye’deki müşterilerimizin Amazon alışveriş deneyimlerini zenginleştirecek olan Amazon.com.tr’nin açıldığını duyurmanın gururunu yaşıyoruz.” Amazon.com.tr adresine giriş yaptığımızda Amazon Echo ve Kindle gibi Amazon'a ait ürünler karşımıza çıkıyor. Dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş edilmiş durumda. Türkiye'deki müşterilerine bugün alışveriş deneyimlerini zenginleştirecek.

IKEA, otonom araç sektörüne katılıyor

Son yıllarda teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok teknolojik ürünler ortaya çıktı. Bu ürünler genelde bizim hayatımızı her yönde kolaylaştırmaya yarıyor. Özellikle otonom araçlar bizi araba sürme derdinden, park etme derdinden ve birçok dertten kurtarıyor. Özellikle elektrikli otonom araçlar gerçekten muhteşem özelliklere sahip oluyor. Bunlardan en önemlisi tabi ki benzin kullanmaması. Bu sayede havaya zararlı gazlar karışmıyor. Elektrikli araçlar tamamen doğa dostu oluyor. Daha çok mobilya piyasasından tanıdığımız Ikea teknoloji şirketlerinden TaskRabbit'i satın almasından sonra bazı yeniliklere imza atıyor.

PlayStation Now'a Büyük Yenilik Geliyor

Eski ve nostalji oyunların oynanabilmesi için Sony cephesinden önemli bir adım atıldı. Bulut sisteme sahip olan PlayStation Now servisi için önemli bir yeniliğe giden şirket bu noktada oyuncuların seveceği bir duyuruyu gerçekleştirdi. Oyun konsolları her ne kadar güncel yapısı ve üst seviye oyun grafikleri ile dikkat çekseler de, geçmişe dönük sundukları servisler ile daha uygun fiyatlı dev oyun kütüphaneleri kullanıcılara sunabiliyorlar. Bu noktada ise Xbox tarafında Game Pass bilinirken Nintendo tarafında ise Switch Online ile NES kütüphanesi öne çıkıyor. Aylık abonelik sistemine sahip bu servislerde oyunları abonelik sürdüğü sürece indirip oynayabiliyorsunuz.

Huawei, Türkiye’nin En Büyük İkinci Akıllı Telefon Markası Oldu

GfK cephesinden yayınlanan yeni rakamlara göre 2018 yılının Temmuz ayında telefon üretici markalarından birisi olan Huawei, ülkemizin en büyük ikinci telefon üretici markası olmayı başardı. Bu başarının gelmesinin en büyük etmenlerinden birisi ise şirketin P20 serisi olduğu ifade edildi. Çinli üretici Huawei, pazarda istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederken 2018 Temmuz ayı ile beraber yüzde 17.9 oranında bir Pazar payına erişmiş durumda. Bu rakamlar ile beraber ise Türkiye’de en fazla tercih edilen ikinci marka olmayı başarıyor. Huawei’e baktığımız zaman 2017’nin aynı döneminde yüzde 3.8’lik bir Pazar payı bulunuyordu. GfK tarafından hazırlanan yeni rakamlar ise pazardaki Huawei hakimiyetinin arttığını gösteriyor.

FIFA 19'un inceleme puanları yayınlandı

Tüm oyuncuların ve meraklıların beklediği FIFA 19'un inceleme puanları yayınlandı. Birçok yenilik ile karşımıza çıkacak olan EA Sports, yeni oyunuyla birlikte gerçekten iddialı geliyor.

Bu yılın en çok merak edilen oyunlarından birisi olan FIFA 19'un inceleme puanları artık elimize ulaşmış durumda. Bu yıl yine iddialı bir yapım ile karşımıza gelen EA Sport ekibi, yeni oyununu futbolseverlerle buluşturacak. Bünyesine Şampiyonlar Ligi lisansını katarak, rakibi olan PES 19'a oldukça büyük bir darbe indirmiş oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi, yeni kariyer modu, Kick Off modu ve yeni geliştirilen Real Player Motion ile FIFA 19, rakibi olan ve Konami tarafından geliştirilen PES 19'u oldukça kızdıracak.

Samsung'un yeni akıllı telefon serisi: Galaxy M

Teknoloji devi olan Samsung, akıllı telefonlar konusunda bu günlerde oldukça başarılı işler gerçekleştiriyor. Akıllı telefonlarında birçok seri bulunan ve bu telefonlarla kullanıcılarına birçok seçenek sunan Güney Kore asıllı teknoloji devi yepyeni bir akıllı telefon serisine kavuşuyor. Bu akıllı telefon serilerinin yanı sıra Galaxy A serisine yeni uygun fiyatlı modeller ekleyecek. Geçtiğimiz günlerde uygun fiyatlı modellere daha fazla yöneleceklerini söyleyen Samsung, bu cihazlara yeni teknolojiler adapte edeceğini de söyledi. Yani daha işlevsel ve daha ucuz telefonları göreceğiz. 

Yerli malı etiketine zorunluluk getirildi

Bakanlık tarafından gelen yazılı açıklama ile birlikte, üretimi Türkiye’de gerçekleşen mallara, yerli malı etiketinin basılması zorunlu hale geldi.

Bilindiği üzere ülkemiz bir süredir ekonomik anlamda zor günler yaşıyor. Bu konuya çözüm geliştirebilmek adına, bazı adımlar atılıyor ve fikirler üretiliyor. Bakanlık bu anlamda ürettiği çözümlerden birini, geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurdu. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bundan sonrasında üretimi Türkiye’de gerçekleşen mallar için, Türk Malı etiketinin basılmasının zorunlu hale getirildiği söylendi.

Bakanlık yaptığı yazılı açıklamasında, perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlere ilişkin satış fiyatı, birim fiyatı, malın ayırıcı özelliği ve üretim yeri hususlarının 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 54'üncü maddesinde ve bu maddeye dayanılarak çıkarılan Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde, düzenleme yapıldığı söylendi.

Xiaomi Mi 8'in Mi Store fiyatı belli oldu

Xiaomi’nin ülkemizde açılması beklenen Mi Store’unun açılmasıyla birlikte, Mi 8 cihazının fiyatı da belli oldu.

Son dönemlerde akıllı telefon dünyasında rağbet gören cihazlar üreten Xiaomi, geride bıraktığımız aylarda ülkemizde resmi olarak satılamıyordu. Şirketin ülkemizde mağazasının olmaması nedeniyle, kullanıcılar internet üzerinden sipariş vererek Xiaomi modellerine erişim sağlama imkanına sahipti. Bu nedenle bir süredir, ülkemizde açılacak olan Xiaomi Mi Store’un gelmesi merakla bekleniyordu. Önceden açılış tarihi ve yeri verilen Mi Store, dün itibariyle açılışını gerçekleştirdi. Açılış kapsamında birtakım etkinlikler ve kampanyalar düzenlendi. Mağazada yer alacak ürünler arasında en çok merak edilenlerden biri, Xiaomi Mi 8 modeliydi. Mağazanın açılmasıyla birlikte, Mi 8 modelinin fiyatı da belli oldu.

Microsoft, tarayıcı uyarı konusunda geri adım attı!

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, insider kullanıcılarının test etmesi için yeni bir özellik yayınlamıştı. Aslında bu yeni güncellemeye özellik değilde uyarı demek daha doğru olur. Bu uyarıda Microsoft, Edge'i canlandırmak amacıyla bu tarayıcıdan başka bir tarayıcı yüklemeye çalıştığınızda uyarı veriyordu. Fakat bu özellik biraz ters tepti.


Amazon'dan Bomba iPhone FırsatlarıAmazon'dan Bomba iPhone Fırsatları
AB Amazonu inceleme altına aldıAB Amazonu inceleme altına aldı
Huawei Mate 20 Pro nasıl olacak?Huawei Mate 20 Pro nasıl olacak?

PAYLAŞ