Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 16-22 Temmuz 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 16-22 Temmuz 2018

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-23 13:54:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

indircom ekibi olarak sizler için geçen haftanın en çok okunan haberlerini listeledik. İşte sizler için 2-8 Temmuz arasında en çok okunan haberler:

Geçen haftanın en çok okunan haberleri

Katlanabilir Samsung telefonunun özellikleri paylaşıldı

Bir süredir Samsung cephesinde gündemi meşgul eden modellerden birisi, Galaxy X adıyla bilinen katlanabilir akıllı telefon. Katlanabilir ürünler, geçtiğimiz yıl itibariyle kendisini göstermeye başlamıştı ve katlanabilir TV tanıtılmıştı. Fkat bu teknolojinin akıllı telefonlar için çıkmasına biraz daha vakit olduğu düşünülüyordu. Samsung, katlanabilir telefon teknolojisini beklenenden daha erken getirmeyi planlıyor. Henüz hakkında pek fazla açıklama yapılmayan bu cihazın isminin Galaxy X olacağı biliniyor. Cihaz, diğer telefon modellerinden farklı bir görünüme ve farklı bir fonksiyona sahip olacağı için, yeni çıkacak telefonlar arasında en çok merak edilenlerden. Merakla detayları beklenen Galaxy X'in nasıl görüneceği ve bazı özellikleri hakkındaki detaylar belli oldu.

Google şirketine Avrupa Birliği'nden şok ceza!

Avrupa Birliği Komisyonu, Google firmasının telefon ve tablet gibi cihazlarda Android işletim sisteminde piyasaya hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 4,3 milyar avro para cezası kararı aldı. Bu rekor seviyedeki para cezasının dışında Google'ın 90 gün içerisinde çalışma şeklini değiştirmesi gerektiği açıklamada vurgulandı.

App Store ve Play Store gelirleri açıklandı

Akıllı telefon sektörünün gelişmesiyle uygulama mağazaları da hayatımızda önem kazanmaya başladı. İnsanların birçok anlamda ihtiyaçlarını karşılayan uygulamalar, akıllı telefonların vaz geçilmezleri oldu. Bu da uygulama mağazalarının popülerliğinin günden güne artmasını sağladı. Android işletim sistemine sahip telefonlarda uygulama mağazası olarak Google Play Store kullanılırken, iOS işletim sisteminde yani iPhone ve iPad cihazlarda ise App Store kullanılıyor. Aynı zamanda birbirinin bir yerde rakibi olan bu iki uygulama mağazası, milyonlarca uygulamayı kullanıcılarına sunuyor ve her geçen gün bunların arasına yenileri ekleniyor. Her gün birçok uygulamanın indirildiği App Store ve Play Store'un gelirleri paylaşıldı.

İran'da Instagram'da uygunsuz içerik paylaşıldığından dolayı 46 kişi göz altına alındı

Akıllı cihazların dünya genelinde yaygınlaşması ile beraberinde sosyal medyanın kullanımı da yaygınlaştı. Sadece yaygınlaşmakla kalmayan sosyal medya, kullanım süreleri de arttı. Dünya genelinde insanların büyük bir çoğunluğu kendi sosyal medya hesaplarında gün içerisinde yaptıklarını paylaşarak diğer insanlarla etkileşim içerisine giriyorlar. Fakat bu durum bazı ülkelerde problem olabiliyor. Kendini dışarıya fazla açmak istemeyen ülkeler ya da dini nedenlerden ötürü insanların bu tip paylaşım yapmasına engel olabiliyor.

Rus bilim insanları. Nano cihazlarda kullanılacak 100 yıl ömrü olan pil üzerinde çalışma yapıyorlar

Applied Physics Letters Dergisi'nin bu sayıda yayınladığı bir makaleye göre Rusya Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi'nde bulunan bilim insanları, 100 yıl ömrü olan pil üretimi gerçekleştirmek için betavoltraik ismi verilen güç beslemeli radyoizotop enerji kaynakları üzerinde çalışma sürdürüyorlar. Herhangi bir müdahale yapılmaksızın stabil ve tamamen ses çıkartmayacak şekilde çalışabilen bu piller, nanoelektronik teknolojisi ve nano boyuttaki cihazlar için ciddi anlamda önem teşkil ediyor.

Instagram, istemediğiniz takipçileri silmenizi sağlayacak

Instagram, son birkaç yıldır gelen özelliklerle birlikte oldukça işlevsel bir hale geldi. Hem kullanıcıların istekleri doğrultusunda hem de rakiplerini geride bırakmayı hedefleyen özellikler ile şu an en çok tercih edilen sosyal medya ağlarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Son olarak IGTV ile rakibi Youtube'a meydana okuyarak içerik üreticilerini de hedef alan özelliğini yayınladı. Şimdi ise kullanıcıların şikayet ettiği başka bir özelliğe odaklanmış durumda. Bilindiği üzere Instagram'da birini takipten çıkarsanız dahi o kişiyi engellemeden sizi takip etmesinin önüne geçemiyorsunuz. Profilinizin açık olması halinde de herkes profilinizi görebiliyor. Bu durumdan şikayet eden kullanıcılar için Instagram düğmeye bastı ve yeni özelliğini duyurdu.

Google'ın hemen deneyebileceğiniz görsel yapay zekası

Gün geçmesin ki Google kullanıcıları için yeni bir şey yapmasın. Bu seferde kullanıcıları için yapay zeka yazılımlarının görsel hafızasını geliştirmeye yönelik çeşitli projeler başlatan arama motoru dev şirket, Move Mirror ismi verilen oldukça eğlenceli olan ve bir o kadar da insanı korkutan bir yazılım geliştirdi. Makine kullanımı öğrenilerek kullanılan uygulama ne kadar çok insan öğrenirse o kadar çok iyi sonuçlar verir mantığı ile hareket ederek, vücudunuzun hareket ediş şekillerini öğrenerek sizi analiz ediyor. Sistemin sizden aldığı analizler sonucu aynı analiz sonucuna sahip verilerle karşılaştırılıyor. Sonuç olarak ise sizin gibi hareket eden diğer insanlarla eşleşiyorsunuz.

Instagram'ın yeni güncellemesi kimlerin çevrimiçi olduğunu gösteriyor

Hayatımızda büyük bir yer kaplayan sosyal medya hesapları, akıllı telefonların yaygınlaşması ile beraber daha da önem arz eder hal aldı. Artık her yaş grubu insanın bulunduğu sosyal medya hesaplarında, insanlar gün içerisinde yaptıkları eylemleri diğer insanlarla paylaşarak kendini daha mutlu hisseder oldu. zaman zaman bu durumu abartan insanlar olsa da yerinde kullanıldığı zaman eğlenceli oluyor diyebilirim. Kullandığımız sosyal medya hesaplarının bazılarında ise çevrimiçi arkadaşlarımızı görebiliyorken bazı sosyal medya hesaplarında çevrimiçi kişileri göremiyoruz. Bu durumda karşı tarafa attığımız mesajın okunup okunmadığını ya da görülüp görünmediğini düşündürüyor.

Google Chrome'dan, interneti yavaş olanlara müjde

İnternet kullanıcılarının yaşadıkları en büyük problemlerden biri, internette gezinirken işlemlerin yavaş gerçekleşmesi. Arama motorları arasında Google Chrome'a bakıldığında hem mobilde hem de bilgisayar üzerinde en hızlı arama motorlarından biri olarak görülüyor. Google Chrome, bu anlamda kullanıcılarına en iyi deneyim sunan arama motorlarından birisi olsa da zaman zaman Chrome üzerinde de benzer problemlerle karşı karşıya kalınıyor. Bu nedenle Google, Chrome kullanıcılarını bu durumdan kurtaracak yeni özelliğini duyurdu. Ağır Sayfaları Tespit Etme ve Veri İzleme ile Yeni İndirme Konsolu isimlerini taşıyan iki yeni fonksiyon sayesinde, kullanıcıların Chrome üzerinden yaptıkları internet kullanımları, daha iyi bir hale gelecek.

Rainbow Six Siege'e nefret söylemlerine karşılık olarak otomatik ban sistemi getirildi

Son birkaç yılda oldukça popüler oyunlardan bir tanesi olan Rainbow Six Siege, nefret söylemi içeren cümlelere kuran kullanıcılarını tespit etmek için başarılı bir yazılım geliştirdi. Geliştirilen yazılım sayesinde kullanıcı şayet ırkçı ya da homofobik bir cümle kullandığı tespit edilirse kullanıcıya 27 dakikalığına ceza veriyor. 27 dakikası dolan oyuncu ilerleyen zaman dilimi içerisinde aynı hataya düşerse bu seferde 2  saatlik bir ceza veriliyor. Git gide artan bu ceza daha sonrasında şayet kullanıcı gene nefret söyleminde bulunan cümleler kurmaya devam ederse oyuncu kalıcı olarak oyundan engellenecek.





PAYLAŞ