Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 10 - 16 Eylül 2018 - Haberler - indir.com

Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 10 - 16 Eylül 2018

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-17 09:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

BİM ve A101'de 10 gün içerisinde uygun fiyata satılacak 13 ürün

Ülkemizde perakende market zincirleri BİM ve A101 yine uygun fiyatlı teknolojik ürünlerin bulunabileceği bir döneme girdik. Bu iki market günümüzde birçok tüketicinin sıklıkla alışveriş yaptığı marketler arasında zirvede yer alıyorlar. Özellikle ucuz ve kaliteli ürünler barındıran bu marketler artık birer teknoloji mağazası gibi birçok teknolojik ürün satıyor. Hep birlikte bu 10 günlük süreçte marketlerin içerisine hangi ürünlerin gelebileceğine bakalım:

Bugün tanıtılacak olan iPhone XS görüntülendiBugün tanıtılacak olan iPhone XS görüntülendi

General Mobile GM9 Pro Teknik Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

Bugün gerçekleştirilen General Mobile tanıtımı ile beraber kullanıcıların beğenisine sunulan GM 9 Pro modeli, iddialı teknik özellikleri ve muhteşem kamerasıyla karşımıza geliyor. Geçtiğimiz haftalarda 100 milyon Türk Lirası yatırımla İstanbul İkitelli'de hayata geçirilen akıllı telefon fabrikasını müjdeleyen GM, bugün fabrikada GM 9 Pro modelini kullanıcılarla buluşturdu.

Elon Musk'a Balıkesirden kötü haber!

Canlı yayında uyuşturucu kullanan Elon Musk'a Türkiye'den tepki geldi. Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz, Elon Musk'a yaptıkları elektrikli otobüs alımını hedefleyen daveti geri çektiklerini açıkladı. Bu elektrikli otobüslerden tam olarak 180 adet istediklerini belirtmişlerdi. Dünyanın en ünlü mucitleri arasında gösterilen bu elektrikli araç şirketi Tesla, çıkarttığı elektrikli araçlarla gündemimize geliyor. Fakat geçtiğimiz günlerde Tesla'nın CEO'su Elon Musk, canlı  yayında uyuşturucu kullanmıştı. Elon Musk'un bu davranışının ardından Nasdaq'ta işlem gören Tesla Inc. hisseleri Cuma gününü 6.30'luk değer kaybıyla kapattı.

Bilgisayarlar yerini katlanabilir telefonlara bırakacak

Huawei CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre, bilgisayarların yerini ilerleyen yıllarda katlanabilir telefonlar alabilir.

Günden güne gelişen ve ilerleyen teknoloji ile hayatımıza her yıl farklı bir buluş girmeye devam ediyor. Teknolojinin geldiği noktayı ve ne kadar hızlı ilerlediğini görebilmek adına, çok uzağa gitmeden son 10 yıl içerisinde yaşanan teknolojik gelişmelere bakmak yeterli. Özellikle akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte, teknolojideki ilerleme daha da hız kazandı.

Akıllı telefon üreticileri, her yıl farklı ve daha gelişmiş özelliklerle kullanıcılarının karşısına geçiyor. İlk çıkan akıllı telefon ile son çıkan arasında da büyük bir fark olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca akıllı telefonlar çıktığından beri, bilgisayarlara olan ihtiyaç da azalmış durumda. Son olarak akıllı telefonlara gelecek olan özelliklerden biri olarak katlanabilir telefonlar gündemi meşgul ediyor. Huawei CEO’su tarafından söylenene bakılırsa, ilerleyen yıllarda katlanabilir telefonların çıkmasıyla birlikte, bilgisayarlar daha da az kullanılabilir.

Akıllı telefon tasarımlarının bugünü ve geleceği

Günümüzde akıllı telefonların kullanımının kullanımının oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Artık günümüzde herkesin cebinde bir akıllı telefonu bulunuyor. Bu akıllı telefonlar gün geçtikçe daha fazla işlevsel özelliğe sahip oluyorlar. Özellikle donanım ve yapay zeka konusunda bugünlerde yapılan çalışmalar doğrultusunda büyük bir gelişme kaydeden teknoloji devi şirketler ve akıllı telefon üreticileri, hem akıllı cihazlarını hem de akıllı cihazlarının tasarımları sürekli olarak geliştiriyor. Eski telefonların tasarımlarına bakacak olursak şimdiye göre oldukça kullanışsız gözüküyor.

Galaxy S10 parmak izi tarayıcısında şartları değiştirecek

Galaxy S10 modeli ile büyük bir beklenti yaratan Samsung’un parmak izi bölümünde bir dizi yeniliğe gideceği belirtildi. İşte konuşulanlar.

Samsung yeni amiral gemisi Galaxy S10 ile yine konuşulmaya başlandı. Bugüne kadar yeni telefon ile ilgili pek çok iddia gündeme gelirken son olarak en çok dikkat çekenlerden birisi de Galaxy S10’de yer alacak parmak izi okuyucusu oldu.

Galaxy S10'dan müjdeli haber geldi!

Mi Store Türkiye'nin açılış tarihi belli oldu!

Xiaomi, kullanıcılarının uzun süredir heyecanla ve merakla beklediği Mi Store açılış tarihini sonunda açıkladı. Bugün Xiaomi Türkiye'nin sosyal medya hesaplarından paylaştığı bu bilgi mağazanın açılış tarihini resmi olarak duyuruldu. Xiaomi kullanıcıları bu mağazayı uzun süredir bekliyordu. Şimdi ülkemizde beklenen oldu ve Xiaomi Türkiye'de Mi Store açıyor.

OnePlus ve Google ortaklığında, yeni bir oyun geliştiriliyor

OnePlus ve Google, OnePlus’ın yeni amiral gemisi bir araya geldi ve yeni bir oyun üzerinde çalışmaya başladı.

Bu yıl ismini sık duyduğumuz akıllı telefon üreticilerinden OnePlus, çıkardığı modelleri ile kullanıcıların dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştı. Şirketin şu sıralar yeni bir amiral gemisi üzerinde çalıştığı biliniyor ve yeni model merakla bekleniyor. Çünkü yılın son dönemlerinde, sektörün en dişli isimleri iPhone, Huawei, Samsung da kendi amiral gemilerini piyasaya sürüyor. OnePlus’ın bu isimler arasından sıyrılıp sıyrılmayacağı merak ediliyor. Çin menşeli akıllı telefon üreticisi OnePlus’ın yeni amiral gemisi OnePlus 6T hakkında henüz bir şey bilinmiyor. Fakat OnePlus ile teknoloji dünyasının öncü isimlerinden Google’ın attığı bir adımla, yeni amiral gemisi hakkında bilgi sahibi olmanız mümkün.

Yerli savaş uçaklarımız, 2023'ten önce gökyüzünde olacak

Milli Savunma Sanayisinde İHA'lar ve SİHA'lar etkin rol oynuyor. Dünya çapında büyük ünü olan ve  büyük başarılara imza atan İnsansız Hava Araçlarımız, Türkiye'nin güvenliği için ve diğer sebeplerden dolayı hava sahamızı kontrol ediyor. SİHA'lar sayesinde terör hedeflerini ciddi düzeyde azaltmaya başladık. Bu günlerde Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, uzun zamandır beklenen müjdeyi verdi.

Samsung, New York'ta yapay zeka merkezi açtı

Yapay zeka konuları bu günlerde gündemimize oldukça sık gelir oldu. Özellikle akıllı telefon üreticileri, akıllı telefonlarının daha işlevsel olması için akıllı cihazlar içerisine çeşitli yapay zekalar yerleştiriyorlar. Örneğin; yüz tanıma teknolojisi, kameralarda bulunan çeşitli canlı veya obje algılama vb. gibi birçok özelliği bizlere sunuyor. Dünya teknoloji devlerinden Samsung'ta New York'ta yeni bir yapay zeka merkezi açtı. Böylelikle Samsung, Kore, ABD, İngiltere, Kanada ve Rusya'nın ardından yapay zeka çalışmalarını yürüteceği altıncı tesisini açtı.


iPhone Xs'in mükemmel çekim yapabilen HDR kamerasıiPhone Xs'in mükemmel çekim yapabilen HDR kamerası
iPhone XS, Android amiral gemileri ile karşılaştırıldıiPhone XS, Android amiral gemileri ile karşılaştırıldı
iPhone XR Tüm Özellikleri ve Çıkış TarihiiPhone XR Tüm Özellikleri ve Çıkış Tarihi

PAYLAŞ