Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (1 - 7 Nisan 2019) - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (1 - 7 Nisan 2019)

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-08 17:41:03
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri

Netflix'in çok ucuz mobil abonelik paketi Türkiye'de yayınlandı

Popüler çevrimiçi dizi ve film izleme platformu olan Netflix’in bir süredir test etmiş olduğu yeni uygun fiyat etiketli mobil paketi Türkiye kullanıcıları için sunuldu. Geçtiğimiz ayın son döneminde ilk olarak ortaya çıkan Netflix servisinin bu yeni paketi sadece mobil kullanıcılar için sunulacağı ve test aşamasında olduğu biliniyordu. İlk olarak Hindistan bölgesinde test edilen bu yeni mobil paket, Türkiye kullanıcıları için erişime açıldı ve fiyatı belli oldu.

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (25 Şubat - 3 Mart 2019)Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (25 Şubat - 3 Mart 2019)

Google Tablolar uygulamasına komutla anlık çeviri desteği geldi!

Google online dokümanlar olarak geliştirdiği uygulamalarına yeni özellikler eklemeye devam ediyor. İşte konu ile ilgili son detaylar. 

Google Haritalar'a 1 nisan şakası eklendi

Arama motoru devi Google, her sene yaptığı gibi bu yıl da çeşitli servisleri içerisine 1 nisan şakaları yerleştirdi. Artık bir tekrar haline gelen 1 Nisan günlerinde Google Haritalar uygulamasında Pac-Man oyun sürprizi kullanıcıları karşılıyordu. 2015’ten beri Pac-Man içeriği sunulurken bu yıl ise yeni bir yılan oyunu Snake’i gördük. Yılların vazgeçilmez oyunları arasında yer alan Snake oyunu uygulama içerisinde hem iOS hem de Android platformu için yer aldı.

Türkiye genelinde internet sorunları yaşanmaya başladı

Türkiye’nin tüm genelinde yer alan kullanıcılardan gelen bilgilere göre çeşitli internet sorunları yaşanıyor. Daha çok sunucuları yurtdışında olan internet sitelerine erişmek bir hayli zor olurken görsellerin zor yüklenmesi gibi problemler ortaya çıktı. Henüz sıcak yaşanan bu gelişme ile beraber şikayetler artmaya devam ederken, 15.00 suları ile beraber ülkemizde sosyal medya siteleri olmak üzere birçok yerden gelen tepkilere göre çeşitli bağlantı problemleri yaşanıyor.

WhatsApp'tan yalan haberi engelleyecek yeni özellik

Dünyanın en çok tercihe dilen sohbet uygulaması WhatsApp gerek iş dünyasında gerek kullanıcıların kişisel hayatında en çok tercih ettikleri alternatiflerden biridir. Hem sohbet hem de veri gönderme işlemlerinizi rahatlıkla yapacağınız WhatsApp zaman zaman yalan haberlere de ev sahipliği yapıyor.

Gmail'e e-posta zamanlama özelliği geldi

Google’ın başarılı servislerinden birisi olan Gmail için önemli özellikler sunulmaya devam ediliyor. Mail platformu olarak 15.yılını kutlayan Gmail platformuna, e-posta zamanlama özelliği geldi. Sadece e-posta zamanlama özelliği değil ayrıca akıllı ileti oluşturma adlı bir özellikte kullanıcılara sunuldu.

Instagram'a alışveriş sepeti özelliği geliyor

E-ticaret noktasında somut adımlar atmaya devam eden sosyal medya devi Instagram’dan yeni özellikler görmeye devam ediyoruz. Bu alandaki yetenekleri geliştirilmeye devam edilen uygulama için şimdi ise alışveriş sepeti özelliği getirilmeye hazırlanıyor. Instagram bildiğiniz üzere en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Ancak bir süredir e-ticarete yönelik yeni özelliklerini uygulamaya kazandıran şirket, şimdi ise yeni yetenekler ve özellikler ile bu konuda kullanıcıların var olan ilgisini arttırmayı hedefliyor.

Telefonlara Windows 10 Mobile yerine Windows 10’mu geliyor?

Microsoft 2019 itibari ile Windows 10 Mobile işletim sistemini kapatacak ve artık bu sistem için geliştirme yapmayacak. Fakat buna alternatif olarak Windows 10 işletim sisteminin telefonlarda kullanılmaya başlaması oldukça dikkat çekti. İşte konu ile ilgili detaylar.

Meizu 16S antutu puanları dikkat çekiyor

Çinli telefon üreticisi Meizu’nun yakın zamanda piyasaya girmesi beklenen yeni Meizu 16S modeli Antutu performans test sonuçlarında gözüktü. Modelin almış olduğu skor oldukça dikkat çekerken cihazın bazı teknik detayları da gün yüzüne çıkmış oluyor. Bu kapsamda 6 GB RAM ve 128 GB’lık bir dahili depolama alanını bu modelde görüyoruz.

Türkiye’de geliştirilen Bekchy “Yerli Üretim” belgesi aldı

İnternet sitelerine güvenlik duvarı sağlayan ve siber güvenlik ürünü olarak bulutta çalışan Bekchy, Türkiye'nin ilk yerli "Bulut Waf" ürünü olma ünvanını kazandı.

 


Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri 18 - 24 Şubat 2019Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri 18 - 24 Şubat 2019
Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri (4 - 10 Mart 2019)Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri (4 - 10 Mart 2019)
Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (25 - 31 Mart 2019Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (25 - 31 Mart 2019

PAYLAŞ