Geçen Ayın En Çok Okunan Haberleri Ocak 2019 - Haberler - indir.com

Geçen Ayın En Çok Okunan Haberleri Ocak 2019

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-04 12:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir ayın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Ay Neler Olmuş?

Instagram'ın en çok beğenilen fotoğrafı bir YUMURTA!

Sosyal medya platformlarının en popüleri olan Instagram, en beğenilen fotoğrafı yumurta oldu. 4 Ocak tarihinde Instagram üzerinden paylaşılan yumurta görseli, Birleşik Devletleri'in en ünlü ismi olan Kylie Jenner'ın paylaşımını geçmeyi başararak, en çok beğenilen Instagram görseli olmayı başardı. 

TÜBİTAK, İki Teknolojiyi Transfer EdecekTÜBİTAK, İki Teknolojiyi Transfer Edecek

Yarın itibari ile ücretli olacak mobil internet paylaşımı nasıl ücretsiz yapılır?

2018 yılının sonlarından ve bu yılın başlarından beri, gündemin en çok odaklandığı noktalardan birisi, internet paylaşımının artık ücretli olacak olması oldu. Bilindiği üzere bu durum gündeme geldiğinden beri, kullanıcılardan büyük tepkiler aldı ve bu karardan dönülmesi talep edildi. fakat kararla alakalı kesin bir değişiklik olmadı. 15 Ocak yani yarın itibariyle ücretli olacak olan internet paylaşımını, dolaylı olarak yine ücretsiz paylaşmaya devam edebileceksiniz.

Tesla şirketine bir dava daha açıldı!

Otonom araç üreticisi olan Tesla, araçları ile sorun yaşamaya devam ediyor. Daha öncesinde de birkaç kere davalık olan Tesla, şimdi de 2014 yılında yaşanmış olan bir kazadan dolayı dava edildi. Peki neden Tesla dava edildi?

Apple Akıllı Saat Pazarını Kaybedebilir

Apple geçtiğimiz Eylül ayı ile beraber yeni nesil iPhone serisi ile beraber akıllı saat serisini tüm kullanıcıları için duyurmuştu. Bu etkinlik kapsamında duyurulan iPhone Xs ailesi önceki nesil model ile tasarım tarafında bir hayli benzerlik gösterdiği için şirket eleştirilmişti. Ancak akıllı saat tarafında marka bir hayli iddialı yeni Watch Series 4 modelini kullanıcılara sunmuştu. Pazarda başarılı bir konumda bulunan Apple, son olarak sunmuş olduğu EKG özellikli akıllı saat modeli ile sadece gençler değil orta yaş kullanıcılara da hitap etmişti. Fakat yeni gelen raporlara göre Apple’ın akıllı saat pazarındaki gidişatının pekte iyi olmadığını gösteriyor.

Çin menşei Xiaomi'nin hisseleri giderek düşüyor

Birbiri ardına yeni akıllı telefonlarını akıllı telefon pazarına sokmuş ve son yıllarda isminden sık sık söz ettiren Xiaomi, geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin akıllı telefon pazarında da bıy göstermeye başladı. Hatta öyle ki 2. mağazasını da İstanbul'da açmıştı. Fakat şirket yetkililerinden gelen habere göre, Xiaomi'nin hisselerinin ciddi bir şekilde değer kaybettiğini gözler önüne seriyor. Hisse değerlerin toplam oranı %17 gibi bir oranda kayıp. Bunun nedenini ise uzmanlar nasıl yorumluyor, gelin haberin devamında birlikte okuyalım. 

Chrome’dan Mozilla’ya geçiş için 7 neden

Şu anda tarayıcı dünyasının bir numara uygulaması Google Chrome olsa da yüksek veri tüketimi ve sistemi yorması nedeniyle alternatifler de oldukça dikkat çekiyor. İşte Google Chrome yerine Mozilla FireFox kullanmanızı sağlayacak 7 güçlü sebep. 

Tamamen yerli harita HGM Atlas ve HGM Küre duyuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete aldığı HGM Atlas ve HGM Küre adlı yerli harita uygulaması, dıştan bilgi gerekliliğine ihtiyaç duymayacak.

Ülkemizde harita servisi olarak bilindiği üzere Google Haritalar gibi seçenekler tercih ediliyordu. Yeni HGM Atlas ve HGM Küre ile birlikte, yer – yön verisinde dışa bağımlı olmayacağız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alınan uygulama, Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.

Ücretsiz fotoğraflar için özel arama motoru: Pixel Mob

Görsellerle ilgili herhangi bir telif sorunu yaşamak istemeyen ve ücretsiz fotoğraflara ulaşmak isteyenler için Pixel Mob büyük bir fırsat sunuyor. İşte ücretsiz fotoğraf arama motoru ile ilgili detaylar.

Ücretsiz görseller için geliştirilen Pixel Mob, kişilerin ücretsiz fotoğraflara ulaşmasını sağlıyor. Belirli bir arama stratejisi bulunan arama motoru, ücretsiz görselleri içeriğine ekleyerek kullanıcıların arama sonuçlarına bağlı olarak gösteriyor.

Slack yeni döneme yeni logo ile devam edecek

Kurumsal iletişim uygulaması olan Salck, halka arz için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Halka arz sürecinin 2019 yılı içerisinde bitmesi ve kullanıma sunulması bekleniyor. Firmanın hazırlıkları çerçevesinde attığı son adım ise logo değişikliğine gitmek oldu. Renkli bir sayı işareti şeklindeki eski logonun yerine, firma fırıldak benzeri bir sembol aldı. Bu fırıldağın renk paletine ise bakıldığı zaman, eski logonun renk paleti ile aynı. Aynı zamanda logoya eşlik eden “Slack” yazısının tipinde de bazı değişikliklerin yapıldığı gözlemleniyor.

Hayat Kurtaran Çalışma Tekniği: Pomodoro

Bir işe başlandığı zaman o işe ara vermeden veya dikkat dağıtmadan çalışmak oldukça zor bir hal alabilir. Sadece bir ofis işi değil ders çalışma noktasında bile düzenli ve planlı olmak verimi arttıracak ve daha dinlenmiş bir beyin ile tüm işlerinizi halletmiş olacaksınız. Bu içeriğimizde sizlere Pomodoro adlı bir çalışma tekniğinden bahsedeceğiz. Söz konusu bu yöntem ile beraber dikkatinizi dağıtmadan işinize odaklanarak o işi en kısa sürede bitirmeniz mümkün olmuş olacak. Gelin şimdi Pomodoro nedir ve nasıl bir işleyişe sahiptir detaylıca göz atalım.

Süleyman Soylu'nun aileler için önerdiği uygulama: Uyuma

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, anne ve babalardan indirerek destek olmalarını beklediği akıllı telefon uygulaması uyuşturucu ile mücadeleyi amaçlıyor.


Brad Smith 2019'da Teknoloji Dünyasını Bekleyen Tehlikeleri AnlattıBrad Smith 2019'da Teknoloji Dünyasını Bekleyen Tehlikeleri Anlattı
Çinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdiÇinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdi
Yeni trend 10 year challenge'ı dünyaca ünlü teknoloji markalarına uyarladık!Yeni trend 10 year challenge'ı dünyaca ünlü teknoloji markalarına uyarladık!

PAYLAŞ