Geçen ayın en çok okunan haberleri Haziran 2018 - Haberler - indir.com

Geçen ayın en çok okunan haberleri Haziran 2018

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-02 10:40:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

indir.com ekibi olarak her gün birçok haber ve uygulama paylaşmaktayız. Ekibimiz her ay düzenli olarak geçen ayın en çok okunan haberini paylaşıyor. Eğer sizde geçen ay hangi haber daha çok okundu, daha çok ilgi gördü merak ediyorsanız bu yazı sizler için. İşte geçen ayın en çok okunan haberleri:

Geçen ayın en çok okunan haberleri

PUBG'ın oyuncu sayısı düşüyor

Son zamanların en çok konuşulan oyunlarından birisi olan PUBG, dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor. Geçtiğimiz yıl çıkış yapan ve oldukça popüler olmayı başaran yapım, mobil oyunculara sunuldu ve orda da başarı yakaladı. PUBG bu yılın başlarında, geciken güncellemesinden dolayı bir oyuncu kaybı yaşamıştı. Sonrasında güncellemelerin yeniden düzene girmesiyle birlikte, kaybettiği oyuncu sayısını geri toparlamayı başardı. Fakat oyuna dair elde edilen son bilgilere göre, PUBG oyuncu sayısında yeniden bir düşüşe geçti. PUBG şu an bakıldığında Steam'de en çok oynanan oyunlar arasında yer alıyor. Fakat buna rağmen, oyuncu sayısındaki düşüş gözlerden kaçmadı.

Instagram çok sevilen özelliğini kaldırıyor!

Popüler fotoğraf paylaşım platformu olan Instagram'a son dönemde birçok yenilik gelmeye devam ediyor. Özellikle hikayeler tarafı için yeniliklerin ve güncellemelerin sürekli yapıldığı platform şimdi ise varolan bir özelliğini kaldırmaya hazırlanıyor. Bir süre önce şirket tarafından hikayenizin bir ekran görüntüsü alındığında kullanıcıları haberdar eden bir sistem geliştirmişti. Ancak yapılan resmi açıklama ile bu özelliğin artık devre dışı bırakıldığı ifade edildi. Kullanıcıların hikayeleri ekran görüntüleri alarak gizlice kaydetmesini engellemek adına böyle bir özellik geliştiren şirket bu özelliğin beğenilmemesinden sonra özelliği tekrardan geri çekme kararı aldı.

YouTube Premium, Türkiye'de kullanıma açıldı

Bildiğimiz üzere video paylaşım sitelerinin başında gelen YouTube'da her gün milyonlarca video paylaşılıyor ve milyonlarca video izleniyor. İçeriğini kendiniz belirleyeceğiniz videolar yapabilir hatta canlı yayın bile açabilirsiniz. Kendinize insanları çekebilir, size abone olmalarını sağlayabilirsiniz. Sizin kanalınızı takip etmeye başlamaları ve videolarınız izlenme oranları yükselmeye başlaması ile para kazanma özelliğiniz açılabilir. Hatta YouTube size binlerce aboneniz olduğu için plaket bile yolluyor.

Siber saldırılara karşılık Siber Güvenliğe Giriş eğitimi

Teknolojinin ilerlemesinin hayatımıza getirdiği katkıların yanı sıra, bir yandan zararlarını da görüyoruz. Bu zararlardan birisi de internet üzerinden düzenlenen siber saldırılar. Günümüzde oldukça sık meydana gelen siber saldırılar, bir kişiye de bir kuruma da düzenlenebiliyor ve insanların bu konuda bilinçsiz olması, kolay yem olmasına neden oluyor. Bu konudan sorumlu kişiler, açıklamalarında altını çizerek insanların bilinçlenmesi gerektiğini vurguluyor.

iOS 12'deki Hemen Beğeneceğiniz 5 Özellik

iOS 12 güncellemesi son zamanlarda teknoloji dünyasının en çok odaklandığı konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. iOS 12 güncellemesi ile birlikte, iPhone'lar yepyeni özelliklere sahip olacak. Bu özelliklerden birçoğu da merak eden kullanıcılarla paylaşılıyor. iOS 12'nin geliştirilme sürecinde son demler yaşanıyor. Güncelleme yayınlandıktan sonra gelecek özellikler arasında, kullanıcıların en çok seveceği 5 özelliğe bakarsak, listeye şu özellikleri ekleyebiliriz;

Oppo Find X'in fiyatı ve çıkış tarihi

Yakın zamanlarda yeni telefonların piyasaya çıkmasıyla pazarlardaki ürün stokları yükselmişti. Yeni firmalarında teknoloji rekabetine girmesiyle birlikte telefon üreticileri artmış, telefon tasarımları ve birçok bütçeye göre telefonlar ortaya çıkmıştı. Özellikle birkaç büyük firmanın tasarımlarına benzer telefonların çıkması kullanıcıların pek hoşuna gitmemişti. Fakat bütçe konusuna gelince her firmanın farklı bir ürün fiyatı olduğu için aynı tasarımda farklı firmanın telefonunu almanız mümkün. Özellikle de Çinli firmaların telefon üreticileri bu aralar boş durmuyor sürekli cihaz ve ya teknolojik bir ürün çıkartıyor.

Messenger'a çeviri özelliği geldi

Tüm olumsuzluklara rağmen sürekli yeni özellik haberleriyle gündeme gelen Facebook, platformun yan uygulaması olan Messenger üzerinde de çok fazla değişiklik yapıyor. Platformu daha kullanışlı bir hale getirmeyi amaçlayan Facebook, bu anlamda getireceği özelliklerin birçoğunu F8 konferansında duyurmuştu. Duyurulan özellikler de kendisini yavaş yavaş göstermeye başlıyor. Son olarak konferans kapsamında duyurulan özelliklerden birisi olan Messenger çeviri önerileri özelliğinin, uygulama üzerindeki yerini aldığı açıklandı. Henüz sadece iki dil için destek veriyor olsa da özelliğin ilerleyen zamanlarda geliştirilerek, daha fazla dili destekleyeceği söyleniyor. Bununla birlikte, ABD ve Meksika'daki kullanıcılar için açılan özelliğin yine zaman içerisinde daha geniş bir kitleye sunulacağı da biliniyor.

2018 Dünya Kupası güncellemesi FIFA Mobile için geldi

Futbol oyunu tutkunlarının hem mobilde hem de video oyunları arasında en çok tercih ettiği serilerden birisi FIFA. FIFA'nın oyun severlere sunulan son serisi mobil ve video oyun kısmında FIFA 18 olmuştu. FIFA 18, yeni oyun FIFA 19 çıkmadan önceki son aylarını yaşıyor. Bu anlamda oyuna olan ilginin kaybolmaması adına EA oyunu desteklemeye de devam ediyor. Son olarak FIFA 18 için 2018 Rusya Dünya Kupası güncellemesi duyurulmuştu ve bu haber, oyun severleri oldukça memnun eden bir haber olmayı başardı. Güncelleme, video oyun kısmında yayınlandı. Sırada bekleyen mobil oyunculara da müjdeli haber verildi.

Amazon'un yapay zekası Alexa, ürkütücü söylemlerde bulundu

Yapay zeka teknolojisi ilk etapta oldukça basit bir şekilde kullanılan ve işlevi kısıtlı olan bir teknolojiyken, günümüzde oldukça gelişmiş bir durumda. Şu an üretilen yapay zekalara bakıldığında, birçoğunun bir insandan daha akıllı olduğu, konuştuğu ve düşündüğü görülüyor. Robot yapay zekalarla yapılan röportajlarda, yapay zekaların verdiği cevaplar, zaman zaman insanlarda tedirginlik yaratabiliyor ve akıllara bazı soru işaretleri takılıyor. Bu anlamda teknoloji dünyası da ikiye bölünmüş durumda. Bir kısım yapay zekaların insanların sonunu getireceğini söylerken, bir kısım da insanlık için çok yararlı olacağını savunuyor.

Fortnite Dünya Kupası detayları duyuruldu

Dünyanın en çok oynanan oyunlarından biri olan Fortnite, popülerliğini arttıracak ve oyuncuların hoşuna gidecek işlerle yoluna devam ediyor. Fortnite, kısa sürede çok popüler bir oyun haline gelse de bu popülerliği kaybetmemeyi başardı. Fortnite'a dair açıklanan son istatistiklerde, oyunun oyuncu sayısının dünya çapında 100 milyona ulaştığı bilgisi verilmişti. Bu durumu etkileyen en önemli faktörlerden birisi, Fortnite'ın sürekli güncelleme alması ve oyun içi hatalara pek fazla meyil vermemesi. Aynı başarıyı mobil sürümünde de yakalayan yapım için Epic Games daha önce Fortnite Dünya Kupası'nı duyurmuştu. Ciddi miktarda ödül dağıtılacak olan kupaya dair merak edilen detaylar paylaşıldı.





PAYLAŞ