Geçen ayın en çok okunan haberleri Eylül - 2018 - Haberler - indir.com

Geçen ayın en çok okunan haberleri Eylül - 2018

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 20:00:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

indir.com ekibi olarak geçen ayın en çok okunan ve ilgi gören haberlerini sizler için paylaşıyoruz. Oldukça ilgi gören ve insanların dikkatini çeken bu haberlerin içerisinde genelde mobil cihazlar yer alıyor. Bildiğimiz üzere yeni telefonlar çıkmak üzere ve bunların görüntüleri sızdırılıyor. Bu konuda meraklı kullanıcılar sitemize girip herkesten önce çoğu bilgiyi öğrenebiliyor. Sadece mobil konuda değil tüm teknoloji konusunda sitemizde güncel haberler bulunuyor. Lafı çok uzatmadan geçen ayın en çok okunan haberlerini sizler için listeliyoruz.

Bilgisayarlar yerini katlanabilir telefonlara bırakacak

Huawei CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre, bilgisayarların yerini ilerleyen yıllarda katlanabilir telefonlar alabilir.

Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 27 Ağustos - 2 Eylül 2018Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 27 Ağustos - 2 Eylül 2018

Günden güne gelişen ve ilerleyen teknoloji ile hayatımıza her yıl farklı bir buluş girmeye devam ediyor. Teknolojinin geldiği noktayı ve ne kadar hızlı ilerlediğini görebilmek adına, çok uzağa gitmeden son 10 yıl içerisinde yaşanan teknolojik gelişmelere bakmak yeterli. Özellikle akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte, teknolojideki ilerleme daha da hız kazandı.

Football Manager 2019 Mobile Sürümü Geliyor

Tıpkı FIFA ve Pes oyunları kadar popüler olarak sevilen Football Manager hakkında önemli bir haber geldi. Dünyanın en çok oynanan menajerlik oyunu olan Football Manager’ın yepyeni bir oyunu geliyor. Football Manager 2019 artık mobil platformlarda da yer alacak. Resmi olarak SEGA tarafından yapılan duyuru ile FM 2019’a dair bazı detaylar belli oldu. Şirket tarafından yapılan açıklamada Football Manager 2019 Touch ve Football Manager 2019 Mobile oyunlarının konsol ve PC sürümleri duyuruldu. 2 Kasım ile beraber satışta olacak bu oyunların futbol içerisinde yer alan yeni nesil teknolojileri de kullanacağı belirtildi. Daha önceki serilere göre iyileştirmelerin yer alacağı oyunun dahada geliştirilmiş olduğu ifade edildi.

Reeder yerli telefon fabrikasının açılışını yaptı

Yerli markamız reeder,  8 milyon yatırımla Samsun ilinde kurduğu telefon fabrikasının, açılışını yaptı.

Türkiye’nin yerli teknoloji firması reeder, 8 milyon yatırımla Samsun ilinde başladığı telefon fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Açılış, markanın kurucu ortakları  Uygar Saral ve Sezen Sungur Saral tarafından yapıldı. 100 kişinin çalıştığı fabrikanın açılışında bulunan isimler ise Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Kaynak, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu oldu.

reeder Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, fabrikanın açılış töreninde konuşma yaptı. Başkan Saral, konuşmasında şunları söyledi, “Benim bir hayalim var. Değer yaratan dünyada gerçek değer yaratan bir Türkiye için Samsun'dan başlayan bir mücadeleyi vermek. Bu mücadeleyi daha önce bu topraklarda yaşayan büyüklerimiz verdiler. Sigara üretirken, tütün dizerken verdiler. Samsun markasıyla verdiler. Biz de şimdi reeder markasıyla vereceğiz.”

Huawei Mate 20 Lite Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Apple ve Samsung üreticilerinden sonra en büyük telefon üretici markalardan olan Huawei’nin yeni modellerini görmeye devam ediyoruz. Yine şirketin yan markalarından birisi olan Mate serisine yönelik yeni Mate 20, Mate 20 Pro ve Mate 20 Lite cihazlarının yakın zamanda tanıtılması bekleniyor. Şimdi ise serinin en uygun fiyatlı modeli olması beklenilen Huawei Mate 20 Lite cihazının ülkemiz fiyatı belli oldu. Huawei Mate 20 Lite sunmuş olduğu 6.3 inçlik 2340 x 1080 piksel ekran çözünürlüğü ve Full HD+ detayları ile dikkat çekiyor. 409 ppi değerine sahip olarak gelen model 19.5:9 görüntü oranına sahip durumda.

Elon Musk'a Balıkesirden kötü haber!

Canlı yayında uyuşturucu kullanan Elon Musk'a Türkiye'den tepki geldi. Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürbüz, Elon Musk'a yaptıkları elektrikli otobüs alımını hedefleyen daveti geri çektiklerini açıkladı. Bu elektrikli otobüslerden tam olarak 180 adet istediklerini belirtmişlerdi. Dünyanın en ünlü mucitleri arasında gösterilen bu elektrikli araç şirketi Tesla, çıkarttığı elektrikli araçlarla gündemimize geliyor. Fakat geçtiğimiz günlerde Tesla'nın CEO'su Elon Musk, canlı  yayında uyuşturucu kullanmıştı. Elon Musk'un bu davranışının ardından Nasdaq'ta işlem gören Tesla Inc. hisseleri Cuma gününü 6.30'luk değer kaybıyla kapattı.

Android telefonları överken iPhone ile yakalanan ünlü kim?

Bollywood’un ünlü isimlerinden olan Anushka Sharma ise Google ile anlaşma yaparak Pixel 2 XL’ın tanıtımını yapmak için Twitter üzerinden paylaşım yaptı. Ancak yaptığı paylaşımla baya konuşulacak bir hata yaptı.

Birçok telefon üreticisi ürettiği telefonlarını toplum tarafından değer gören sanatçılar kullansın, tavsiye etsin, reklamını yapsın ister. Bu durumu pazarlama stratejisi olarak görüyor. Çünkü birçok insan ünlülerin giyindiği markadan giyinmek, takıldığı mekanda takılmak ve kullandığı eşyaları kullanmak ister. Gerçi günümüzde bu durum biraz daha eskiye nazaran azaldı ancak gene de bu geleneğin devam ettiğini söylemeden edemeyeceğim. Eskiden Oprah Winfrey ve Gal Gadot gibi ünlü isimler tarafından akıllı telefon üreticileri cihaz tanıtımları için anlaşmalar gerçekleştiriyordu. Söz bahsi geçen anlaşmaya göre ünlüler sosyal medya hesaplarından tanıtımını kabul ettikleri cihazlarla çekindikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarında yayınladılar. Yayınlanan bu fotoğrafların normalde hangi cihazlara ait olduğunu anlamak güç ancak Twitter yayınlanan içeriğin iPhone olup olmadığını gösteriyor.

A101'e, uygun fiyatlı 3 yeni teknolojik ürün geliyor

Belli zaman aralıklarıyla, uygun fiyatlı teknolojik ürünler getiren A101, 3 yeni teknolojik ürün duyurdu.

Son dönemlerde marketlerin bazı teknolojik ürünleri uygun fiyatlı olarak satışa sunması moda haline geldi. A101, bu market zincirlerinden birisi ve belli aralıklarla, müşterileri için teknolojik ürünlerin satışını gerçekleştiriyor. Son olarak marketin yine 3 yeni teknolojik ürünü müşterileriyle buluşturacağı bilgisi verildi. Önümüzdeki günlerde satışa çıkacak olan General Mobile GM 8 Go, Acer A315-33-C3UU Dizüstü Bilgisayar, Hi-Level USB Bellek için afişler de hazırlandı.

Amazon, resmen Türkiye'ye giriş yaptı!

Uzun zamandır beklediğimiz e-ticaret devi Amazon, Türkiye'de nihayet açıldı. Türkiye'deki teknoloji tutkunları tarafından sıkça kullanılan bu e-ticaret devi Amazon, bundan böyle Türkiye'deki hizmet verecek. Amazon.com.tr adresine giriş kişiler uzun bir mesajla karşılaşıyor ve daha sonra Amazon üzerinden alışveriş yapabiliyor. 

General Mobile GM9 Pro Teknik Özellikleri ve Türkiye Fiyatı

Bugün gerçekleştirilen General Mobile tanıtımı ile beraber kullanıcıların beğenisine sunulan GM 9 Pro modeli, iddialı teknik özellikleri ve muhteşem kamerasıyla karşımıza geliyor. Geçtiğimiz haftalarda 100 milyon Türk Lirası yatırımla İstanbul İkitelli'de hayata geçirilen akıllı telefon fabrikasını müjdeleyen GM, bugün fabrikada GM 9 Pro modelini kullanıcılarla buluşturdu.

BİM ve A101'de 10 gün içerisinde uygun fiyata satılacak 13 ürün

Ülkemizde perakende market zincirleri BİM ve A101 yine uygun fiyatlı teknolojik ürünlerin bulunabileceği bir döneme girdik. Bu iki market günümüzde birçok tüketicinin sıklıkla alışveriş yaptığı marketler arasında zirvede yer alıyorlar. Özellikle ucuz ve kaliteli ürünler barındıran bu marketler artık birer teknoloji mağazası gibi birçok teknolojik ürün satıyor. Hep birlikte bu 10 günlük süreçte marketlerin içerisine hangi ürünlerin gelebileceğine bakalım:


Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 3 - 9 EylülGeçen haftanın en çok merak edilen haberleri 3 - 9 Eylül
Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 10 - 16 Eylül 2018Geçen haftanın en çok merak edilen haberleri 10 - 16 Eylül 2018
Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri 17 - 23 Eylül 2018Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri 17 - 23 Eylül 2018

PAYLAŞ