Geçen Ayın En Çok Merak Edilen Haberleri (Nisan 2019) - Haberler - indir.com

Geçen Ayın En Çok Merak Edilen Haberleri (Nisan 2019)

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-03 09:32:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz ay özellikle sosyal medya ve yazılım konusunda gelen yenilik ve değişiklikler ile aklımızda yer edinirken Türkiye'de indirim mağazacılığı yapan Bim'e gelen teknoloji ürünleri oldukça dikkat çekmişti!

1-Bim'e Uygun Fiyatlı 16 Teknolojik Ürün Geliyor

 Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden olan BİM, sunmuş olduğu teknolojik ürünler ile de her hafta sonu kullanıcıları mutlu ediyor. Son olarak 19 Nisan Cuma günü satışa çıkacak olan yeni aktüel ürünlerin kataloğu yayınlandı. Gelin şimdi gelecek hafta BİM mağazalarında olacak yeni teknolojik ürünler nelermiş bakalım.

Geçen Ayın En Çok Merak Edilen Haberleri (Mart 2019)Geçen Ayın En Çok Merak Edilen Haberleri (Mart 2019)

2-Google Tablolar uygulamasına komutla anlık çeviri desteği geldi!

Google tarafından özel olarak geliştirilen Google e-tablolar artık çok daha kullanışlı. Konu ile ilgili paylaşılan son bilgilerde otomatik çeviri özelliğinin komut olarak desteklendiği ve kullanıcıların artık tablolarda yer verdiği metinleri bu komutlar sayesinde otomatik olarak çeviri yapabileceği ifade edildi.

3-Netflix'in çok ucuz mobil abonelik paketi Türkiye'de yayınlandı

Popüler çevrimiçi dizi ve film izleme platformu olan Netflix’in bir süredir test etmiş olduğu yeni uygun fiyat etiketli mobil paketi Türkiye kullanıcıları için sunuldu. Geçtiğimiz ayın son döneminde ilk olarak ortaya çıkan Netflix servisinin bu yeni paketi sadece mobil kullanıcılar için sunulacağı ve test aşamasında olduğu biliniyordu.

4-Instagram'a Test Özelliği Geldi

Dünyanın en popüler sosyal medya sitelerinden birisi olan Instagram, yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Şimdi ise hikayeler tarafına kullanıcıların takipçilerine bir konuda test usulü soru sormasına yarayacak yeni çoktan seçmeli test etiketlerini ekledi. Bildiğiniz üzere Snapchat tarafından esinlenen Hikayeler özelliği Instagram için oldukça popüler olmuş ve yüksek kullanım oranına sahip olmuştu.

5-Türkiye’de geliştirilen Bekchy “Yerli Üretim” belgesi aldı.

Türkiye topraklarının Trabzon ilçesinde geliştirilen Bekchy  "Yerli Üretim" belgesi almaya hak kazandı. Siber güvenlik ürünü olan ve bulut üzerinden çalışan Bekchy, Türkiye'nin ilk yerli "Bulut WAF" ürünü olma niteliğini bulunduruyor. 

6-WhatsApp'da Ekran Görüntüsü Dönemi Sona Eriyor

Son dönemlerin en yaygı iletişim ağı olan Whatsapp yeni bir güncelleme getireceğini açıklamıştı. Merakla beklenen güncellemenin yeni özellikleri belli oldu. Whatsapp Messenger uygulamasının 2.19.106 sürümünde uygulama telefonlardan artık ekran görüntüsü almaya izin vermeyecek. 

7-Sinemia ABD Pazarından Çekiliyor

İlk olarak Türkiye'de faaliyete geçen Sinemia, gözler önünde Türkiye, İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya ülkelerinde faaliyet sürdürürken uluslararası yapılanmasını değiştiriyor. ABD pazarında tanıttığı yeni kurum sal ürünü ile ülkenin en büyük sinema salonlarının ilk tercihi olan Sinemia, sinema salonlarının altyapısını sağlamaya göz dikiyor.

8-Twitter CEO'sunun aldığı maaş dikkat çekiyor

Teknoloji şirketlerinin baş isimleri olan CEO’ların aldıkları maaş ve kazanç rakamları her zaman merak edilen noktalardan birisi olmuştur. Özellikle dünya devi olan sosyal medya şirketlerinin baş isimleri her zaman almış oldukları maaşlar ile dikkatleri üzerine topluyorlar.

9-Facebook'tan Sonra Şimdi de Instagram Şifreleriniz Tehlikede

Popüler sosyal medya sitesi Facebook’un şifreler ve kullanıcı verileri ile olan sorunları bitmek bilmiyor. Şimdi ise Facebook, milyonlarca Instagram kullanıcısının şifresinin düz metin olarak saklandığı makalesini güncelledi ve bu problemin milyonlarca Instagram kullanıcısı tarafından etkilendiği belirtildi.

10-Gmail'e e-posta zamanlama özelliği geldi

Google’ın başarılı servislerinden birisi olan Gmail için önemli özellikler sunulmaya devam ediliyor. Mail platformu olarak 15.yılını kutlayan Gmail platformuna, e-posta zamanlama özelliği geldi. Sadece e-posta zamanlama özelliği değil ayrıca akıllı ileti oluşturma adlı bir özellikte kullanıcılara sunuldu.




Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (1 - 7 Nisan 2019)Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (1 - 7 Nisan 2019)
Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (15 Nisan 2018)Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (15 Nisan 2018)
Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (29 Nisan 2019)Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (29 Nisan 2019)

PAYLAŞ