Geçen Ayın En Çok Merak Edilen Haberleri (Mart 2019) - Haberler - indir.com

Geçen Ayın En Çok Merak Edilen Haberleri (Mart 2019)

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-02 11:46:02
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yeni bir aya başlarken herkes gibi biz de geçtiğimi hafta hangi haberlerin en çok okunduğunu merak ettik. Oldukça hararetli geçen Temmuz 2017'de oyun ve teknoloji haberleri arasında en çok ilgi çeken haberleri sizler için derledik ve özet olarak paylaşıyoruz.

Geçen Ayın En Çok Merak Edilen Haberleri

1- Apple yeni haber servisi için The Wall Street Journal ile anlaştı

Apple tarafından üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü haber platformu için sürpriz bir gelişme yaşandı. İddialar göre The Wall Street Journal ile anlaşma sağlandı. 

2- ÖSYM'den İş İlanı: 25 Bin TL Maaş Veriliyor

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) resmi gazetede yayınladığı ilanda 25 bin TL'lik maaş alabilecekleri bilgisini verdi. İlanda 5 bilişim personeli alarak 25 Bin TL'ye kadar maaş alabileceklerini duyuran ÖSYM, ilanı resmi gazetede yayınlayarak başvuruları başlattı. ÖSYM, resmi gazete ile duyurdu.

3- Yerli Elektrikli Scooter Girişimi: Martı

 Özellikle 2018 ile beraber popüler olarak yaygınlaşmaya başlayan elektrikli scooterlar sonrasında, ülkemizde de benzer girişimler görmeye başlıyoruz. Bu girişimlerin çoğu kısa bir zaman içerisinde başarıya erişmiş ve bazı isimler ise 1 milyar doların üzerinde değerlemelere erişmişti.

4- Google’dan dev adım: Mobilde kullanıcılara reklam geliri verilecek!

Mobil reklamların daha etkin bir hale gelmesini isteyen Google, konuyla ilgili yeni sistemini tanıttı. İşte kullanıcıların da reklamlardan ödül elde etmesini sağlayacak yeni özellikler.

5- Istanbul Havalimanı'nın domain için yaptığı şikayeti reddedildi

Uzun süredir mahkemesi devam eden domain kavgası sonuçlandı! IGA Havalimanı'nın IstanbulAirport.com domaini için yaptığı şikayeti reddedildi, sahibi domainine kavuştu.

6- Netflix'den Türkiye Fiyatlarına Beklenmedik Zam

Geçtiğimiz günlerde korsan film, dizi seyretme sitelerinin oldukça yaygınlaşması halinde Netflix ciddi zarar bir zarar ile karşı karşıya gelmişti. Şimdi de Türkiye fiyatlarına güncelleme getiren Netflix, Türkiye'nin ciddi bir zam ile karşı karşıya olduğunun haberini verdi. Eğer Netflix üzerinden üyeliğiniz varsa ve gelecek olan yeni güncellenen fiyatlar tarifenize yansıyacaktır. Bunu takip etmeniz önerilir. 

7- Huawei Kendi İşletim Sistemini Geliştirdiğini Duyurdu

Günden güne başarısına bir yenisini ekleyerek gündemde yer almayı başaran Çinli teknoloji devi Huawei şirketi şimdi de kendi işletim sistemini geliştirmek adına adımlar atıyor. Özgün akıllı cep telefonları ve diğer ürünleri ile kullanıcıların gönlünü kazanmayı başaran Huawei, kendi markasını taşıyan ürünlerde kullanmak üzere işletim sistemi geliştiriyor. Şu an için söylentiden ibaret olan işletim istemi projesinin yakın zamanda gerçekleşmesi bekleniyor.

8- 48 Megapiksellik Honor 20 Sızdırıldı

Huawei’nin alt markası konumunda yer alan Honor’un geçtiğimiz günler de yaptığı söylemde şirketin katlanabilir bir akıllı telefon üzerine hazırlık yaptığı belirtilmişti. Son olarak Ocak ayında Honor View 20 modelini piyasaya sunan şirket şimdi ise 48 megapiksel kamera değerine sahip Honor 20 modelini sunmaya hazırlanıyor.

9- Spotify 2019'da En Çok Dinlenen Kadın Sanatçıları Açıkladı

Spotify, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yaklaştığında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde, Spotify'ın en güçlü kadın seslerini onurlandıracak, Dünya ve Türkiye'de en çok dinlenen kadın sanatçıların listesini hazırladı. 

10- Huawei Türkiye'nin Ülkemizdeki 2.Mağazası Belli Oldu

Çinli teknoloji markası Huawei’nin ülkemizdeki faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. Ülkemizde markanın açacağı ikinci mağazanın açılış tarihi netleşti. İlk mağazasını İzmir’de açan şirket, ikinci mağazasını ise İstanbul İstinye Park’ta açacak. Mağazanın hizmete başlayacağı tarihin ise 6 Nisan olduğu ifade ediliyor.





PAYLAŞ