Geçen Ay En Çok Okunan Teknoloji Haberleri (Ekim 2018) - Haberler - indir.com

Geçen Ay En Çok Okunan Teknoloji Haberleri (Ekim 2018)

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-01 13:20:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Yeni bir aya başlarken herkes gibi biz de geçtiğimi hafta hangi haberlerin en çok okunduğunu merak ettik. Oldukça hararetli geçen Ekim 2018'de oyun ve teknoloji haberleri arasında en çok ilgi çeken haberleri sizler için derledik ve özet olarak paylaşıyoruz.

Geçen Ay En Çok Okunan Haberler

1-Netflix, Küresel İnternetin yaklaşık yüzde 15’ini tüketiyor!

Birbirinden başarılı yapımları ile gündeme gelen şirket Hollywood'un dev medya şirketlerine korku salan Netflix, bu görkemli yolculuğunda önemli bir adımı daha geride bıraktı. Popüler streaming yayın hizmeti, küresel internet trafiği konusunda ünlü video paylaşım platformu YouTube'u geçerek birinci sıraya yerleşti.

Geçen Ay En Çok Merak Edilen Haberler - Nisan 2018Geçen Ay En Çok Merak Edilen Haberler - Nisan 2018

2-Sony, korsanlara karşı Blockchain teknolojisi kullanmayı amaçlıyor

Veri işlemenin bir veri merkezi tarafında değil de çok sayıda kullanıcının cihazlarının, işlem gücü sayesinde yapıldığı Blockchain teknolojileri yavaş yavaş oyunlarda da kendine yer buluyor. 

3-Dünyanın en teknolojik 10 şehri

Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki bazı ülkeler bu hıza ayak uyduramıyor. Bazı ülkelerse bu hızın kaynağı oluyor. Bu durumlarda ise dünyadaki birçok şehirde farklı teknoloji seviyeleri gözlemlenebiliyor. İşte dünyanın en teknolojik 10 şehri:

4-Apple News 90 Milyon'la Okuyucu Rekoru Kırdı!

Apple'ın başarılı haber servis uygulaması başarıdan başarıya atlamaya devam ediyor. İlk olarak iOS kullanıcıların hayatına iOS 9 ile giren Apple News uygulamasının yeni rekor okuyucu sayısına ulaştığını açıkladı.

5-WhatsApp Android İçin Resim İçinde Resim Özelliği Geldi

En popüler olarak kullanılan mesajlaşma servisi WhatsApp için yenilikler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise Android kullanıcıları için oldukça yeni bir işlevsel özellik getiriliyor. Bir süredir test aşamalarında olduğu belirtilen resim içinde resim modu artık kullanıcılara sunuldu. Bu sayede Android WhatsApp kullanıcıları göndermiş oldukları Instagram veya YouTube gibi kaynak videoları uygulama içerisinde açabilecekler. iOS platformunda hali hazırda yer alan bu Resim içinde Resim desteği şimdi Android cephesine de sunulmuş oldu.

6-Su Damlası Tasarımlı Oppo R15x Tanıtıldı

Çin’in yükselen markalarından olan Oppo’nun yeni Oppo R15x modeli resmi olarak tanıtıldı. Sunmuş olduğu su damlası çentik tasarımı ve Snapdragon 660 işlemcisi ile cihaz dikkat çekiyor. Orta segment bir model olmasına rağmen ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı ile gelen cihaz oldukça iyi bir fiyat performans ürünü sunmayı başarıyor. Orta segmentin en iddialı modellerinden olacak olan OPPO R15x resmi olarak tanıtılırken cihaz çentikli bir tasarım ile geliyor. Ancak bu çentik tasarımı iPhone X’in aksine oldukça küçültülerek su damlası olarak adlandırılan bir tasarıma sahip durumda. Ayrıca model iyi bir ekran/gövde oranı sunarken cihazın arka yüzeyi cam panel ve metal çerçeveler sunuyor.

7-Cyberpunk 2077 hayranlarına müjde!

Son dönemlerin en çok heyecan yaratan oyunlarından birisi olan Cyberpunk 2077 geçtiğimiz hafta içerisinde 2019 yılından itibaren piyasada olacağı haberleri ile konuşulmuştu. Bu haberlerin üzerinden çok az bir süre geçmiş olmasına karşın yeni bir durum daha yaşandı. Özellikle oyunun Türkiye’deki hayranları için büyük bir gelişme olarak değerlendirilen bu yeni gelişme pek çok kullanıcıda heyecan yaratmayı başarmış durumda.

8-17 Ekim'de İki Yeni Asus Modeli Tanıtılacak

Orta seviye cihazları ile dikkat çeken üretici firma Asus, geçtiğimiz hafta yaptığı duyuru ile bir etkinlik gerçekleştireceği açıklamasını yapmıştı. Şaşırtıcı olarak gelen Asus’tan 2 yeni Zenfone modelini tanıtacağı belli oldu. Tayvanlı telefon üreticisi Asus’un 17 Ekim tarihinde resmi olarak gerçekleştireceği etkinlik ile beraber 2 farklı ve yeni Zenfone modelini duyuracağı resmi olarak ortaya çıktı. Asus resmi Twitter hesabından yapılan bir görsel paylaşım ile dünya üzerinde bu yeni telefonların ilk defa görücüye çıkacağı ifade edildi. Cihazların yüksek ihtimalle orta-üst segment bir kategoride yer alması bekleniyor.

9-Instagram'da 6 kişi aynı anda görüntülü konuşabilecek

Geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde "Görüntülü Konuşma" özelliğini kullanıma sundu. Bu görüntülü konuşma özelliği Instagram kullanıcıları tarafından oldukça beğenildi. Fakat bu özelliğin sadece 4 kişiye kadar destek veriyordu. Artık bu sayı arttırıldı ve Instagram'da 6 kişi aynı anda görüntülü konuşabilecek.

10-Dört Kameralı Galaxy A9s Özellikleri Belli Oldu

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung’un yeni nesil Galaxy S10 serisi üzerinde çalıştığı biliniyor. Ancak şirketin son dönemde orta segment modellere de önem verdiğini görüyoruz. Buna göre bu cihazlardan birisi olması beklenen Galaxy A9 Pro 2018 veya Galaxy A9s olarak adlandırılması düşünülen cihazların teknik detayları ortaya çıktı. 11 Ekim ile beraber Samsung’un resmi olarak tanıtması beklenilen bu yeni Galaxy A9s serisi arka yüzeyinde olacak olan dört kamera sistemi ile dikkat çekiyor. Henüz tanıtımına günler olan yeni Galaxy A9s modeli özellikler bakımından neler sunuyor gelin göz atalım.




Geçen ayın en çok okunan haberleri Mayıs 2018Geçen ayın en çok okunan haberleri Mayıs 2018
Geçen ayın en çok okunan haberleri Haziran 2018Geçen ayın en çok okunan haberleri Haziran 2018
Geçen ayın en çok okunan haberleri - Temmuz 2018Geçen ayın en çok okunan haberleri - Temmuz 2018

PAYLAŞ