Geçen Ay En Çok Merak Edilen Haberler - Nisan 2018 - Haberler - indir.com

Geçen Ay En Çok Merak Edilen Haberler - Nisan 2018

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-03 11:27:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Yeni bir aya başlarken herkes gibi biz de geçtiğimi hafta hangi haberlerin en çok okunduğunu merak ettik. Oldukça hararetli geçen Temmuz 2017'de oyun ve teknoloji haberleri arasında en çok ilgi çeken haberleri sizler için derledik ve özet olarak paylaşıyoruz.

Geçen Ay En Çok Okunan Haberler

1-Instagram Alışveriş Özelliği Nasıl Daha Etkin Kullanılır?

Sosyal medya paylaşım platformu olan İnstagram, bünyesine alışveriş özelliğini getirerek birçok kullanıcının dikkatini çekmeyi başardı. Instagram, alışveriş tutkunları olan insanlar için öncelikle birçok sayfanın açılmasına olanak sağlıyor. Ancak bazı satıcıların ürünlerinin sadece daimi müşteri kitlesinin görmesi için birkaç yöntem belirtiliyor. Marka ve ürünlerin potansiyel müşteriler tarafından görülebilir hale getirmek için öncelikle Hashtag'ler kullanmanızın gerekliliği vurgulanıyor.2-

2-YouTube'a neden saldırıldı?

Popüler video paylaşım platformu olan Youtube, beklenmedik bir silahlı saldırıya uğradı. Saldırı 39 yaşında ki bir kadın tarafından gerçekleştirildi. İncelemeler sonrasında saldırıyı gerçekleştiren kadının İran asıllı Nasim Aghdam adında 39 yaşında olan bir kadın tarafından gerçekleştirilmesi akıllara birçok soru işaretini getirdi. Saldırının gerçekleştiği genel merkezde 3 kişinin yaralandığı 2 kişinin ise durumunun ciddi olduğu belirtildi. Saldırı sonrası intihar edildiği söylenen kadının, babasının verdiği ifadelerde kızının Youtube'ye daha öncede tepki gösterdiğini ve bununla ilgili başka video kanallarında bazı söylemlerde bulunduğu belirtildi.

3-Google telefon uygulaması yakında geliyor

Google yeni telefon uygulamasını Play Store üzerinden Beta kapsamındaki kullanıcılara sundu. Google hesabı ile çalışan yeni arama uygulaması birçok yeni özellik sunuyor. Uygulama henüz test aşamasında olurken kullanıcılar için bazı özellikleri sunulmuş duruma. Yeni Google arama uygulamasının Android 6.0 ve üzeri işletim sistemlerde çalışabileceği belirtiliyor. Bu yeni uygulama spam koruması, Google Duo görüntülü görüşme, arayan kimliği, çağrı engelleme ve görsel sesli mesajlar gibi birçok özelliğe sahip olarak gelecek.

4-Snapchat, iPhone X İçin Yeni Filtreler Yayınlandı

iPhone X için Snapchat uygulaması güncellendi ve yeni özellikler geldi. Snapchat tarafından iPhone X'e özel olarak yayınlanan güncelleme ile TrueDepth sistemine sahip olan iPhone X serisi için özel filtreler yayınlandı. Facebook'un özelliklerini aşırmaya devam ettiği Snapchat varolan kullanıcı kitlesini canlı tutmak adına güncellemeler ile yenilikler sunmaya devam ediyor. Şimdi ise gelen yeni güncelleme tüm Snapchat kullanıcıları yerine sadece iPhone X kullanıcılarını ilgilendiriyor diyebiliriz.

5-Galaxy A6 ve A6+ Detayları Gözüktü

Samsung'un birçok orta seviye akıllı telefon serisi bulunuyor. Galaxy A ve J serisi olarak bilinen bu seriye yeni bir üye daha ekleniyor. Şimdi ise yeni akıllı telefon modelleri olan Galaxy A6 ve Galaxy A6 Plus cihazlarına dair yeni teknik özellikler sızdırılmış durumda. Ülkemizde ve birçok bölgede uygun fiyatları ile tercih edilen orta segment modellere artık daha fazla alternatif görebiliyor. Ortaya çıkan bu iki model arasındaki farkın ise bellek kapasiteleri olması düşünülüyor. Galaxy A6 modelinde başlıca olarak 2220 x 1080 çözünürlüğüne sahip 5.6 inçlik Infinity Diplay ekran yer alması bekleniyor.

6-Kripto para üretilen alanda domates yetiştirildi!

Kripto para madenciliği oldukça fazla düzeyde işlem gerektiren bir işlem. Öyle ki milyonlarca doların barındığı bu pazarda para üreten Bitcoin madencileri bu paraları kazanabilmek için ileri düzeyde enerji tüketimi gerçekleştiriyorlar. Ekran kartlarının işlemcilerin ve donanımların da en iyi performans için en gelişmiş sistemlerin kullanıldığı bu işlemler ile insanlığın ihtiyacı olan enerjinin hızlı tüketilmesi kaçınılmaz. Kripto paraların bu işlemler sonucunda parasal değer kazanıldığı belirtilse de bu paralar bir sembolü ifade ediyor. Kripto para üreten dijital para madencileri bu işlemler sonucunda sadece sanal bir para elde ediyorlar ve aslında elle tutulur bir şey ellerine geçmiyor.

7-Türkiye'de ilk fiziksel dijital para bürosu açıldı!

Kripto paranın şaha kalkmış olduğu şu günlerde Türkiye açısından yeni bir gelişme yaşandı. Kripto para madenciliğinin ve ticaretinin aktif olarak yapıldığı ülkemizde, artık dijital para ticaretini fiziksel bir şekilde yürüten bir büro açıldı.

8-WhatsApp'a Touch ID ve Karanlık Mod Geliyor

Mesajlaşma servisleri arasında 'En iyi' konumunda yer alan WhatsApp yenilikler ile güncelliğini sürdürmeyi hedefliyor. Kullanıcıların geri dönüşleri ile son zamanlarda uygulamaya yeni özellikler kazandıran şirket şimdi ise yepyeni yeteneklerini yakın zamanda sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcı deneyimi hali hazırda üst düzey olan uygulama için yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Şimdi ise iOS kullanıcıları için Touch ID desteği gelecek olan WhatsApp'ın tüm platformlarına karanlık mod desteği de gelecek. Ayrıca grup sayısı 256 ile sınırlı olan bu rakam 4096'a arttırılacak.

9-Google URL kısaltma servisi, kademe kademe kapanacak

Google yönetmekte olduğu URL kısaltma servisini kademeli olarak tamamen kapatacak. Mobil cihazlar, uygulamalar ve web uygulamaları, artık verilere erişmenin en yaygın yolu olduğundan Google, asıl dikkatini goo.gl'den ve Firebase Dinamik Bağlantıları'na verecek gibi görünüyor.

10-Samsung Galaxy A6'dan Yeni Haberler

Samsung'dan yeni bir haber daha şimdide firma Galaxy A6'nın özelliklerini medya'ya sundu. Samsung Galaxy A6'nın genel olarak tanımı şöyle cihaz tamamen performans odaklı bir sisteme sahip oyun için ideal ayrıca cihazın arka tasarımı S9'a çok benzemekte.





PAYLAŞ