Geceleri profesyonel fotoğraf çekmenizi sağlayacak 7 adım - Haberler - indir.com

Geceleri profesyonel fotoğraf çekmenizi sağlayacak 7 adım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-27 10:08:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Fotoğraf çekme konusunda oldukça atılım gösteren bir ülkeyiz. Özellikle sosyal medyanın ve akıllı telefonların yaygınlaşması sonucu herkeste en güzel fotoğrafı yakalama tutkusu başladı. Bana soracak olursanız fotoğraf çekmek her yiğidin harcı değil. Bunun için sadece bakmak gerekmez. Bunun için görmek lazım. Evet yanlış duymadınız. Fotoğraf çekmek demek sizin sanat anlamında bir şeyler biliyorsunuz demektir. Üstelik bu çekimi gerçekleştirmek için öyle pahalı pahalı cihazlara gerek yok. Çekim açılarını, pratiklerini ve hesaplamalarını bilmeniz yeterli. Tabi birde bu anlamda mevcut olan püf noktaları.

Geceleri nasıl profesyonel fotoğraf çekimi yapılır?

Fotoğraf çekmek için herkesten uzaklaşın

Ben bugün fotoğraf çeken herkese kızıyorum. Neden diye soracak olursanız bu işin cılkını çıkardılar. İnsanlar sırf sosyal medyaya fotoğraf atmak için abuk sabuk fotoğraflar çeker oldu. bu durumdan bir hayli rahatsız olan ben her zaman ve her yerde çekim yapmıyorum. Ancak öyle zamanlar var ki kimsenin farkında olmadığı ve muhteşem denilecek ölçüde fotoğrafların yakalanacağı zamanlar. İndir.com okuru olarak bu bildiklerimi siz değerli okurlarımızla paylaşmak istiyorum.

Cihazın ISO ve diyafram ayarlarını iyi ayarlamanız gerekiyor

Bu zamanlardan en önemlisi elbette geceleyin. Geceleyin fotoğraf çekmek sizde iyi bilirsiniz ki zordur. Ancak öyle kolay ve ucuz yöntemler var ki şayet bunları biliyorsanız eminim sizde geceleri güzel fotoğraflar yakalayacaksınız. Bunlardan bir tanesi şehirden uzak bir yerde fotoğraf çekmek. Evet yanlış duymadınız. Şehirden uzaklaşmak sizi ışık kirliliğinden kurtaracaktır. Önce deneme çekimi yaparak doğru kompozisyonlar almak önemli. ISO, Diyafram ayarlarını iyi yapmak gerekiyor.

Kendinize ilge noktası belirleyin

Manuel ayarda fotoğraf çekmek size çok şey kazandıracaktır. Çünkü otomatik modda çekeceğiniz fotoğraf gene istediğiniz gibi olmayacaktır. Ayrıca makinenin odak halkasını sonsuzluk işareti olana kadar döndürün. Şayet aynasız bir makine ile çekim yapmaya çalışıyorsanız, bu ayarları ekranınızdan destek alarak da yapabilirsiniz. Kendinize bir ilge noktası belirleyin. Bu sayede bir hikaye oluşturmanız daha kolay olacaktır. Şayet flu çekim elde etmek istiyorsanız pozlama süresini iyi ayarlamanız gerekiyor. Bu adımları dikkatli bir şekilde uyguladığınız süre istediğiniz fotoğrafları yakalamak daha kolay olacak.  





PAYLAŞ