GDG Devfest 2014, Yazılım Geliştiricileri Bir Araya Getirdi! - Haberler - indir.com

GDG Devfest 2014, Yazılım Geliştiricileri Bir Araya Getirdi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Etkinlik

Türkiye ve dünyadan binlerce katılımcıyı ağırlayan GDG DevFest 2014 İstanbul, yeni nesil uygulama çözümlerine ve ilham verici sunumlara sahne oldu. GDG DevFest 2014 İstanbul, 2 binden fazla ziyaretçi ile 50'den fazla yerli ve yabancı konuşmacıyı ağırladı.

Google - Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen ve indir.com'un da tanıtım sponsoru olduğu GDG DevFest 2014 İstanbul kapsamında; mobil teknolojiler, web teknolojileri, ''back-end'' ve ''front-end'' teknolojileri, kullanıcı ara yüzü (UI) tasarımı, kullanıcı deneyimi (UX), oyun teknolojileri konusunda teknolojik gelişmelerin geliştiriciler açısından değerlendirildiği eş zamanlı sunumlar gerçekleştirildi.

GDG

GDG ekipleri büyümeye devam ediyor 

Etkinlik Düzce, Kütahya, Konya, Eskişehir, Ankara ve İstanbul'daki GDG ekiplerinin yaptıkları çalışmaların sunulmasıyla başladı. GDG ekiplerinin ardından söz alan Google Geliştirici İlişkileri İletişim Müdürü Adriana Cerundolo, GDG üyelerinin dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her geçen gün artığını belirtti. Her geçen yıl daha fazla katılımcı sayısına ulaşan GDG DevFest'in bu genişleyen kitlesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cerundolo, GDG üyeleri ve katılımcılara teşekkür etti.

Google İstanbul'daki geliştirici ekibini genişletiyor 

Google EMEA Geliştirici İlişkileri İletişim Müdürü Andy Volk, Türkiye'de bulunan Google teknolojileri ile uygulama geliştiren yazılımcılar ekibinin önümüzdeki günlerde sayısının artacağını belirtirken, uygulama geliştiriciler için düzenlenen etkinliklerin öneminden bahsetti. Bu tür etkinliklerin yazılım geliştiricilere vizyon kazandırmasının yanı sıra bu alanda ilerlemek isteyenlere de bir yol haritası niteliği taşıdığının altını çizdi.

GDG

Katılımcılar e-Fatura konusunda bilgilendirildi 

Açılış konuşmalarındaki sunuculuk görevini, etkinliğin Elmas Sponsoru olan Intel'in Ar-Ge Merkezi'nde Android geliştirici olarak görev yapan ve GDG İstanbul üyelerinin arasında yer alan Murat Yener üstlendi. Etkinliğin platin sponsoru olan FIT Solutions'ın CTO'su Koray Gültekin Bahar, Türkiye'deki e-dönüşüm süreci hakkında bilgiler verirken, FIT Solutions olarak 2014 yılında 150 milyar TL'lik e-fatura kestiklerini dile getirdi. Yazılımın Türkiye'nin geleceği olduğuna inandıklarını ifade eden Bahar, katılımcıları e-fatura konusunda bilgilendirdi.

Etkinlik paralel oturumların ardından sona ererken katılımcılar, etkinliğin fuaye alanında birçok uygulamayı birebir deneme imkanı buldular. GDG İstanbul hakkında daha fazla bilgi için http://www.gdgistanbul.com/ adresini kullanabilirsiniz.





PAYLAŞ