Garanti Bankası hacklenmiş olabilir - Haberler - indir.com

Garanti Bankası hacklenmiş olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-25 13:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Bankaların zaman zaman teknolojik sorunlar yaşadığını hepimiz biliyoruz. Bu sorunlardan bir tanesi de bu sabah Garanti Bankası'nın internet sitesinde yaşandı. Bankanın internet sitesine veya mobil bankacılık uygulamasını kullanmak isteyen müşteriler erişim sıkıntısı yaşadı. Şayet sizde bu sabah garanti.com.tr adresine girdiyseniz "Bu sayfa çalışmıyor. sube.garanti.com.tr sizi çok fazla kez yönlendirdi. Çerezlerinizi temizlemeyi deneyin. ERR_TOO_MANY_REDIRECTS" hatası ile karşı karşıya kalmışsınızdır.

Garanti Bankası'na erişim sağlanamıyor

Aynı sıkıntı Garanti Bankası'nın mobil uygulama platformunda da mevcut. Akıllı cihaz üzerinden mobil işlem yapmanıza olanak sağlayan Garanti Mobil uygulaması, size 'Şu an işlem gerçekleştiremiyoruz. Lütfen daha sonra tekrar deneyin" uyarısı veriyor. Ödeme işlemlerinde de sıkıntı yaşanan bankanın, hacklenmiş olabileceği düşünülüyor. İnternet üzerinden yaptığınız bir alışverişte, kart bilgilerinizi girdikten sonra size şu an için işleminizi gerçekleştiremiyoruz yazısı çıkıyor. Ödemeniz gerçekleşmemiş oluyor. 

Sorunun asıl kaynağı bilinmiyor

Sosyal medya üzerinden şikayetlerini yapan müşteriler, müşteri hizmetlerini arayarak sözlü olarak da yapıyorlar. Geceden bu yana süre gelen bu sıkıntı 08.00'da hala çözümlenemedi. Hatta sosyal medya üzerinden yapılan şikayetlere göre ATM'lerinde çalışmadığı iddia ediliyor.Garanti Bankası Çağrı Merkezleri'nin de çalışmadığını öğrendik. Soruna neyin kaynaklık ettiği bilinmiyor ancak geniş çaplı bir siber saldırısının gerçekleşmesinden korkuluyor.   

Akbank'ta benzer bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştı.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Akbank da benzer problem ile karşı karşıya kaldı. Saldırıya maruz kalan banka 8 saat boyunca müşterilerine hizmet verememişti. Bahsi olan saldırıda aynı şekilde mobil uygulama ve ATM'ler hizmet verememişti. O saldırıdan Garanti Bankası da nasibini almıştı ama asıl hasarı alan Akbank olmuştu.





PAYLAŞ