Gamescom'da Efsane Half Life 3 Trolü - Haberler - indir.com

Gamescom'da Efsane Half Life 3 Trolü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-22 13:59:43
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Oyun

90'lı yıllarda oyun dünyasında büyük ilgi gören Half Life 3'e, Gamescom oyun fuarına asılan afişi görenler şaşkınlığa düştü.

Oyun tanıtımlarının yapıldığı, dünyadaki en büyük oyun fuarlarından birisi olan Gamescom'da asılan oyun afişleri arasındaki Half Life 3 oyun afişi görenleri şaşırttı. 17 Ağustos'ta başlayan video oyun etkinliklerinin yer aldığı fuarda, Titanfall 2, Sniper 3, Watch Dog 2 gibi oyunların afişlerinin yanında yer alan Half Life 3 afişine gören herkes ilk başlarda anlam veremezken, sonradan yapılan açıklamayla olayın iç yüzü anlaşıldı.

Half Life 3'ün Gamescom'daki afişinin herkesi şaşırtması üzerine, yapılan açıklama kafalardaki soru işaretinin giderilmesinde yardımcı oldu. Afişte hiçbir görselin yer almaması üzerine şaşıran oyun severler, afişe dikkatli bakıldığı takdirde, afişin oyunun geliştiricisi Valve tarafından yapılmadığını anladılar. Gamescom'da yer alan afiş aslında, Half Life 3 oynayan 3 editörü temsilen orada bulundu. Asılan bu afiş için de ciddi anlamda emek verildiği anlaşıldı ve afişin GIGA Games ve Spieletipps gibi oyun gruplarının imzasını taşıdığı öğrenildi. Valve'nin, yaklaşık 10 sene önce çıkacağına dair duyuru yaptığı Half Life 2: Episode 3 oyununun hala piyasaya sürülmemesi, oyun camiasında, oyunla ilgili bir çok mizahi eleştirilere neden olmuştu. Afişin neden asıldığının gerçek sebebi anlaşılınca da umutlanan birçok oyuncu muhtemelen hüsrana boğuldu.  Bu afiş sonrasında Valve'nin oyunu yeniden geliştirmeye karar verebileceği beklentiler arasında.

17-21 Ağustos tarihinde  gerçekleştirilen Gamescom Fuarı'na geçen yıl, 88 ülkeden 6 bin gazeteci katılmıştı. 700 geliştiricinin de yer aldığı fuara yapılan toplam katılım ise 745 bin kişiyi bulmuştu.

 





PAYLAŞ