Gamescom 2021'de Xbox rüzgarı esiyor - Haberler - indir.com

Gamescom 2021'de Xbox rüzgarı esiyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Etkinlik

Gamescom 2021 etkinliğinin ilk güne Xbox oyunları ile başladı. Etkinlik sürecinde birçok yapımın oynanış videosu gösterildi. 

Geçtiğimiz yıl içerisinde pandemi sebebiyle iptal edilen Gamescom, 2021 yılında sanal olarak olsa da bekleyenleri ile buluştu. Etkinlik takviminin ilk günü oyunlarını sunan şirket ise Xbox oldu. Yaklaşık olarak 2 saat boyunca devam eden etkinlik kapsamında yeni oyunların çıkış tarihleri ve oynanış videoları yayınlandı. Dying Light 2'den kısa bir teaser ile başlayan etkinlik, sunulan pek çok oyununun ardından Forza Horizon 5 ile son buldu. Gamescom 2021 etkinliğinin ilk gününde Xbox'a ait oyun stüdyolarının profesyonel geliştiricileri, oyunları hakkında çeşitli açıklamalarda yaptı.

Xbox Series S ve Xbox Series X en hızlı satılan model oldu!Xbox Series S ve Xbox Series X en hızlı satılan model oldu!

Xbox oyunlarının yeni oynanış videoları

Dying Light 2

Bu yılın en çok beklenen oyunlarından biri olan Dying Light 2, Gamescom 2021 etkinliği kapsamında ilk gösterilen oyun oldu. Parkur ve hayatta kalma mekanikleri üzerine kurulan bu aksiyon oyunu, 7 Aralık 2021 tarihinde oyuncuların beğenisine sunulacak Oyundan 2 dakika 44 saniye uzunluğunda olan bir oynanış videosu yayınlandı. 

Into the Pit

Dying Light 2'nin ardından Into the Pit'in tanıtım fragmanı sunuldu. Fragmandan anlaşılacağı üzere hızlı ve tempolu bir oynanış deneyimi sunan ve retro-FPS tarzını benimseyen bir yapım olarak görülüyor. YouTube yorumlarına bakıldığında Doom'a benzerlik gösterdiği dile getirilen bu hızlı oyun, 19 Ekim 2021 tarihinde piyasaya sürülecek.

Age of Empires IV

Age of Empires IV oyununun sırası geldiğinde oynanış videosundan daha çok gerçek hayattan bir video yayınlandı. Mancınıkları ve çeşitli savaş inşalarını göstererek videonun sonunda yapımın çıkış tarihi sunuldu. 28 Ekim tarihinde sunulacak olan bu heyecan verici oyun, çıktığı gün Game Pass platformunda yer alacak. Bunun yanı sıra şu an için de ön siparişe açılmış durumdadır. 

Wasteland 3: Cult of the Holy Detonation (DLC)

Wasteland 3, yeni bir gelişme paketi ile daha işlevsel bir hal alıyor. Oyuna yeni karakterler, zorlu savaş alanları, silahlar ve düşmanlar eklenecek. 5 Ekim 2021 tarihinde çıkacak olan DLC, InXile Entertainment tarafından geliştirildi. 

Sea of Thieves – Mayhem Ship Set

Sea of Thieves'e Borderlands renklerini vurgulayan gemi desenleri ekleniyor. 24 Ağustos‘tan 7 Eylül Türkiye saati ile 10:00‘a kadar Making Mayhem etkinliğinde yer alanlar yeni bir sembole sahip olacaklar. 

State of Decay 2: Homecoming

Açık dünya hayatta kalma teması üzerine kurulan State of Decay 2 yer alıyor. 1 Eylül, Homecoming güncellemesi ile beraber orijinal Trumbul Valley haritası yapımın Juggernaut Edition sürümüne sunuluyor. Hazırlanan güncelleme bir de oynanış videosu sundu. 

Stray Blade

Xbox'ın etkinlik kapsamında duyurduğu bir diğer oyun ise Stray Blade'dir. Stray Blade, aksiyon teması üzerine kurulu bir RPG oyunu olarak sunuluyor. Bu heyecan verici oyun, Xbox Series X | S platformları için 2022 yılında piyasaya sürülecek.

Crusader Kings III

Paradox Interactive tarafından geliştirilen Crusader Kings III hakkında da bir tanıtım videosu yayınlandı. Yapım, yeni nesil konsollar Xbox Series X | S platformlarında yer alacak. Crusader Kings III, franchise tarihinde ilk kez Xbox platformunda oynanabilecek.


Xbox Live Gold Ağustos 2021'de ücretsiz olacak oyunlar açıklandıXbox Live Gold Ağustos 2021'de ücretsiz olacak oyunlar açıklandı
Yeni Xbox cihazı sızdırıldıYeni Xbox cihazı sızdırıldı
Xbox Series S için Free Guy filmine özel bir sürüm hazırlandıXbox Series S için Free Guy filmine özel bir sürüm hazırlandı

PAYLAŞ