Galaxy S9 İçin Android Pie Beta Yakında Başlıyor - Haberler - indir.com

Galaxy S9 İçin Android Pie Beta Yakında Başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-17 18:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli telefon üreticisi Samsung’un amiral gemisi serisi olan Galaxy S9 için Android Pie güncellemesi bir süredir bekleniyor. Şirketin beta programını başlatıp başlatmayacağı da henüz belirsizliğini korurken şimdi ise yeni detaylar ortaya çıktı. Samsung’un firmware beta programı kapsamında yer alan EULA ve FAQ sayfaları üzerinde Android Pie ile alakalı bazı referans içerikler ortaya çıktı. ABD üzerinde güncellenen bu sayfalar içerisinde Güney Kore ve İngiltere sürümleri hala Oreo içeriklerine sahip olurken ABD’de güncellenen sayfalar Pie hakkında bazı bilgiler bulunuyor. Samsung daha önceki Android sürümlerinde Beta programları sunduğu biliniyor.

Galaxy S9 Android 9.0 Pie Güncellemesi

Bir önceki sürüm olan Android Oreo için Beta süreci geçtiğimiz yılın Kasım ayı ile beraber başlamıştı. Ortaya çıkan ipuçlarına göre ise Pie sürümünün beta programının yine Kasım ayı ile beraber başlayabileceği gözüküyor. XDA tarafından ortaya çıkarılan sayfalara göre Galaxy S9 için Android Pie beta programının ne zaman başlayacağı tarihi bulunmuyor. Fakat ABD kullanıcılarının Samsung Plus uygulaması üzerinden bu programa kayıt olabilecekleri belirtiliyor. Bu uygulamaya gelecek yeni işlev sayesinde kullanıcılar beta programına dahil olabilecekler.

Galaxy S9 için verilecek olan Pie Beta programının ABD’ye ve Galaxy S9’un Sprint ile T-Mobile modellerine özel olması bekleniyor. Güncellenen sayfalar ile beraber yakın zamanda beta programına dahil olacak diğer ülkelerinde listelenmesi bekleniyor. Yeni Android 9.0 Pie sürümü ile beraber Samsung’un Galaxy S9 modellerine Experience 10 arayüzünü vermesi ile beraber yeni işlevler gelmesi de bekleniyor. Arayüzde gerçekleşecek birçok tasarım yeniliği ile beraber bu yeni özelliklerin geleceği Pie sürümünün ne zaman verileceği henüz bilinmiyor.

Ancak yakın zamanda tüm geliştirmeler ve beta süreçlerinden sonra Samsung’un Galaxy S9 ailesine güncellemeyi vermesi bekleniyor.





PAYLAŞ