Galaxy S9 fiyatı düştü! - Haberler - indir.com

Galaxy S9 fiyatı düştü!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-14 17:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Samsung, her yılın başında S serisinin üyesini, yaz aylarında da Note serisi üyesini piyasaya sürmesiyle biliniyor. 2018 yılının başında da teknoloji devi, son S serisi üyesi Galaxy S9 cihazını teknoloji dünyasının beğenisine sundu. Son olarak, S9'a dair çıkan haberlere bakıldığında, işlerin pek de iyi gitmediği görüldü. Son olarak açıklanan gelir raporlarında, Galaxy S9'un hem S8 hem de batarya problemi ile gündeme gelen S7'den daha az satış yapması dikkatlerden kaçmadı. Samsung bu gidişatı değiştirebilmek adına bazı stratejiler uygulamaya başladı. Buna göre gelen son bilgilerde, Galaxy S9 fiyatında indirim yapıldığı açıklandı.

Samsung Galaxy S9 fiyatı, eBay'de düştü

Sektörün en iyilerinden ve cihazları en çok satan markalarından biri olan Samsung, bu yıl Apple karşısında kar marjı sağlayamayacak gibi görünüyor. Şirketin piyasaya sürdüğü son amiral gemisi S9, satış rakamlarında başarı sağlayamadı. Ki Samsung tarafından piyasaya sürülen cihazlar arasında şirkete en çok kar getiren modeller S ve Note serisi olarak biliniyor. S9'un son satışlarına bakıldığında, istenilen rakamlardan çok uzakta. Bu nedenle Samsung bu açığı kapatmak için bazı stratejiler denemeye başladı.

Galaxy s9 satışa sunulduğunda, fiyatı 719 dolar olarak belirlenmişti. Avrupa ve Asya fiyatına bakıldığında ise 719'dan daha yüksek rakamla görüldü. ABD pazarına uygulanan düşük fiyat politikasının, Samsung'a bir katkısı olmayınca, şirket politikada bir değişiklik yaptı. Hem ABD hem de dünyada önemli bir yere sahip olan ticaret sitesi eBay'de, cihazın fiyatının düştüğü görüldü. Snapdragon 845 işlemcisine sahip Galaxy S9, 574 dolara düştü. Samsung, yüzde 20 oranında bir düşüşe giderek, Galaxy S9 satışlarını yükseltmeyi planlıyor. Bu düşüşün, S9 satışlarını arttırıp arttırmayacağı, önümüzdeki günlerde belli olacak.





PAYLAŞ