Galaxy S8 Parmak İzi Okuyucusu Yetenekleri Nasıl Etkinleştirilir? - Haberler - indir.com

Galaxy S8 Parmak İzi Okuyucusu Yetenekleri Nasıl Etkinleştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-04 16:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon piyasasında, güvenlik seçenekleri artmaya devam ediyor. Hali hazırda uzun bir süredir parmak izi okuyucusu teknolojisini kullanıyor. Parmak izi teknolojisi, gerek güvenlik gerekse temassız ödeme gibi durumlarda oldukça işe yarar bir seçenek oluyor. Bu parmak izi okuyucusu teknolojisi de zamanla gelişmeye ve farklı işlevlerde kullanılmaya başlandı. Bu noktada yeni nesil Galaxy S8 ve S8 Plus modellerinde bulunan parmak izi okuyucusu kullanıcılara farklı işlevler sunabiliyor. Ekran gövde oranı olarak oldukça büyük olan Galaxy S8 serisi bu noktada kullanıcının parmağının üst bölüme uzanmasınu güçleştiriyor.

Birkaç nesildir kullanılan parmak izi okuyucuları güvenlik anlamında bir önem taşıdığı gibi çeşitli üçüncü parti uygulamalar aracılığı ile de farklı işlevler kazandırılabiliyor. Galaxy S8 serisi modelinde bulunan bazı jest özellikleri sayesinde parmak izi okuyucusunda aşağı doğru kaydırma yapıldığında bildirim çubuğu ve hızlı ayarlar bölümüne erişmek mümkün oluyor.

Bu noktada parmağınızı ekranın en üstüne konumlandırıp, bildirim paneli açmak oldukça zor bir iş olacak gibi duruyor. Ancak Samsung, bu noktada bir pratiklik sağlayarak, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinin parmak izi okuyucusu tarafında bazı jest özellikler kazandırarak bu işi pratikleştirmiş durumda. Şimdi gelin Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinde parmak izi okuyucusunun yeteneklerini aktifleştirmek için yapmanız gereken adımlara bakalım.

Galaxy S8 Parmak İzi Okuyucusu Yeteneklerini Aktifleştirmek

  • İlk olarak akıllı telefonunuz üzerinden Settings menüsüne erişerek, buradan telefonunuzun tüm ayarlarına erişebilirsiniz. Bu kısımdan Advanced features menüsüne erişin.
  • Bu kısımda parmak izi okuyucusunun yeteneklerine dair ayarlara erişmek için Finger sensor gestures seçeneğini açın.
  • Gerekli olan Finger sensor gestures seçeneğini etkinleştirin ve etkinleştirdiğiniz bu özelliği kapatmak için tekrardan aynı adımları takip edin.

 





PAYLAŞ