Galaxy S8 Bixby Tuşu İşlev Değiştirici Uygulama Yayınlandı - Haberler - indir.com

Galaxy S8 Bixby Tuşu İşlev Değiştirici Uygulama Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-25 22:57:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Samsung'un Gaalxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleri ile beraber ilk defa kullanılan Bixby sanal asistan için cihazlara özel bir donanım tuşu konumlandırılmıştı. Bu tuş ile beraber kullanıcılar Bixby sanal asistana kısayoldan kolay bir şekilde erişebilecekler. Bu tuş Galaxy S8 ile beraber gelen dikkat çekici özelliklerden birisi olarak gözüktü. Öyle ki başlangıç olarak İngilizce ve Korece dillerini destekleyecek olan Bixby asistanı daha sonra diğer dilleride desteklemeye başlayacak. Ancak ülke dilini desteklemeyen kullanıcılar için ise Bixby kısayol tuşu işlevsiz olarak orada duracak. Fakat ortaya çıkan bilgilere göre çeşitli üçüncü parti uygulamaların yardımı ile bu tuşa çeşitli kısayol atamaları yapılabilecek.

Dave Bennett isimli geliştirici tarafından geliştirilen BixRemap isimli ücretsiz araç sayesinde kullanıcılar, Bixby kısayol tuşunu başka bir uygulamayı açmak için kullanabilecekler. Örnek olarak kullanıcılar Bixby tuşuna bastığında Google Asistan'ı aktif edebilecek yada başka bir uygulama olan Kamera uygulamasını açabilecekler. Uygulamanın geliştirme sürecinin 20 dakikada olduğunu belirten Bennett, bu uygulama atama işinin başarılı bir şekilde gerçekleştiğini belirtiyor. Bu araç sayesinde bir uygulama atadığınızda ilk olarak Bixby uygulaması açılıyor ve BixRemap'ın devreye girmesi için ise gerekli izin ihtiyaçlarının verilmesi gerekiyor.

BixRemap aktif olduktan sonra bu araç ile alakalı bildirim alanına sabir bir çekmece yerleşiyor. Bu bildirimi kapatsanız dahi uygulama arka planda çalışmaya devam ediyor ve tamamen kapatmak için görev yöneticisini kullanmanız gerekmekte oluyor. Samsung daha önce bu gibi durumların önüne geçebilmek için engelleyici yazılımlar çıkartsa dahi, yaptığı önlem boşa kalmış gibi duruyor ve BixRemap ile kullanıcılar yine istedikleri uygulamayı atayabilecekler. Yakın zamanda bu asistanın Türkçe dahil birçok dili desteklemeside beklentiler arasında.





PAYLAŞ