Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Bükülme Testi Videosu - Haberler - indir.com

Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Bükülme Testi Videosu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-04-07 11:30:43
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz günlerde HTC One M9 ve iPhone 6 Plus ve S6 Edge modellerine yapılan bükülme testi sonucunda S6 Edge'nin kolay büküldüğü iddia edilmişti. Samsung kendi yapmış olduğu bükülme testi ile bu iddialara cevap verdi.

Samsung, S6 Edge'nin de diğer cihazlar gibi dayanıklı olduğunu gösteren üç noktalı bükülme testini yayınladı. Yayınlanan testte 4 adet kurşun kalem kullanılarak testten önce kalemlerin dayanıklılığı ölçülüyor. 4 kalem yan yana tutularak kırılmaya çalışılıyor.

Kalemler fazla dayanıklılık gösteremeyerek kırıldığı görülüyor. Bu defa 5 kurşun kalem ile deneme yapılıyor. Ancak kalemlerin kırılmadığı görülüyor. Bu 5 kalem telefon bükülme testinin yapılacağı düzeneğe yerleştirilerek ne kadar basınca kadar direnç göstereceği ölçülüyor.

Yapılan ölçüm sonunda kalemlerin 80 lbf (Pound-kuvvet) kadarlık bir dirence karşı koyarak insan eli ile kırılamayacağı kanıtlanıyor. Daha sonra aynı düzeneğe bu defa S6 ve S6 Edge yerleştiriliyor. Cihazlar alt ve üstten uygulanan 80 lbf'lik kuvvete karşı koyarak testi başarı ile geçiyor.

Tabi bu testin daha önce ki bükülme testi ile aynı kategoride olmadığını da söylemiş olalım. Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Bükülme Testi videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.




Galaxy S6 and S6 edge Bükülme Testi Videosu


PAYLAŞ