Galaxy S5'teki 10 Farklı Sensör Neye Yarar? - Haberler - indir.com

Galaxy S5'teki 10 Farklı Sensör Neye Yarar?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung Electronics'in yeni nesil akıllı telefonu Galaxy S5'te, kullanıcıların mobil hayatını zenginleştirmek amacıyla bulunan 10 farklı sensörün detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Galaxy S5'te hareket ve yakınlık sensörü gibi cihazın kullanımına kolaylık getiren sensörlerin yanı sıra Parmak izi sensörüyle güvenliğinizi ve Kalp Sensörü ile de sağlığınızı kontrol altına alabilirsiniz.

Galaxy S5 Sensörler

Kısa bilgiler eşliğinde yazdığımız Galaxy S5'te yer alan sensörlerle ilgili bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Kalp Atışı Hızı Sensörü: Kalp atışı hızı sensörüne sahip ilk akıllı telefon olan Galaxy S5 sayesinde, kalp atışı hızınızı kolaylıkla takip edebilirsiniz. Cihazda bulunan S Health uygulamasının aracılık edeceği bu ölçümü, cihazın arka kamerasının hemen altında bulunan sensörün üzerine parmaklarınızı koyarak gerçekleştirebileceğiniz gibi bu sayede kalp atışı hızınızı ölçebilir, cihazınıza ölçümleri kayıt edebilir, egzersiz öncesi ve sonrasında kalp atışı hızlarınızı karşılaştırabilirsiniz.

Parmak izi Sensörü: Akıllı telefonunun güvenlik düzeyini bir üst seviyeye taşıyan bu sensör sayesinde cihazınıza üç farklı parmak izi kaydedebilirsiniz. Bu sayede de cihazınız üzerinde parmak izi okuyucu sensörüne parmak izinizi okutarak telefonun ana ekran kilidini kolaylıkla açabilirsiniz. Bunun yanında mobil ödeme ve dosyalara kişisel kilit koyma işlemlerinizde kullanabileceğiniz gibi online ödeme servisi Paypal üzerinden yapacağınız parasal işlemlerinizi de güvenli bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Barometre: Yüksek bir yere (dağa) tırmanırken kullanabileceğiniz bu sensör, aktivite esnasında yaktığınız kalori miktarını hatasız bir şekilde hesaplayabilir.

Hall Sensörü: Cihazın katlanabilen kapak durumunu algılayan sensör, kapağı açtığınızda ekran ışığının aktif olmasını, kapandığında ise ışığın otomatik olarak kapanmasını sağlar.

RGB Ortam Işığı Sensörü: Cihaz ekranını otomatik olarak aydınlatabildiği gibi karanlık ortamlarda kısarak gözlerin rahatsız olmasını engeller.

El Hareketi Sensörü: Telefonunuza dokunmadan, sadece elinizi hareket ettirerek telefon ile etkileşimde bulunmanızı sağlar.

Yakınlık Sensörü: Telefon görüşmesi yaptığınız sırada ekranı kapatarak, güç tüketimini azami oranda azaltır.

Jiroskop: Telefon ekranını yukarı ya da aşağı eğerek kolaylıkla metinleri okuyabilmenizi sağlar.

Hareket Sensörü: Telefonunuzda bulunan Adımölçer uygulamasıyla entegre çalışabilen bu sensör, zinde kalmak konusunda size yardımcı olabilecek farklı özellikler sunmaktadır.

Jeomanyetik Sensör: Kuzey, Güney, Batı ve Doğu gibi yönleri hatasız olarak saptayabilen bu sensör, haritadan faydalanarak hatasız yön tayini yapabilmektedir.





PAYLAŞ