Galaxy S21 Ultra'ye Realme'den rakip geliyor - Haberler - indir.com

Galaxy S21 Ultra'ye Realme'den rakip geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-27 19:31:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Realme yakın zamanda lansman gerçekleştiriyor. Şubat ayı içerisinde gerçekleşecek olan bu lansmanda Realme Race serisi, teknik özellikleri açısından Samsung’un en yeni üyesi Galaxy S21 Ultra’ya rakip olarak geliyor.

Realme, dev isimlere rakip oluyor

Başarılı üretici şirketin Başkanı Xu Qi Chase, yeni Realme Race’in “Bahar Şenliği”nin ardından geleceğini, Çin'in sosyal medya platformu olan Weibo’dan duyurdu. Çin Yeni Yılı’nın bir başka adı olan Bahar Şenliği bu yıl 12 Şubat‘a denk geliyor.

Realme Race bazı özellikleri sızdırıldıRealme Race bazı özellikleri sızdırıldı

Realme Race‘in, Samsung tarafından tanıtımı yapılan yeni nesil amiral gemisi ile kıyaslanan bir takım özellikleri ile adından söz ettiriyor. Fakat tam olarak detaylı olarak cihazın teknik özellikleri açıklanmadı. 6.8 inç boyutundaki 160 Hz ekran yenileme hızı sunan Realme Race, 125W hızlı şarj desteği ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bir diğer yandan Snapdragon 888‘den güç alan bu amiral gemisi, mevcut hali ile dahi Galaxy S21 Ultra‘ya karşı ciddi bir rakip olarak değerlendiriliyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un, Realme ile kıyaslandığında garip görünüyor olsa da bu durum değişimin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Elde edilen bu bilgilere ek olarak Realme, akıllı cep telefonu dünyasında her geçen gün büyümeye devam ediyor. CounterPoint Research‘e göre Çinli üretici, 2019’un ilk aylarına kadar akıllı telefon pazarında %0 paya sahipti. Şimdi ise bu değer %4 çıktı.

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Xiomi dışında, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden yine Çin merkezli bu üreticinin diğer telefon markalarının olmadığı şekilde adım adım popülerlik kazandığı dile getiriliyor. Bu durum Realme’nin büyük Samsung kitlesine sahip olmasa da ivme kazandığını gösteriyor. Bu bilgiler ışığında değerlendirme yapmak gerekirse yakın zaman içerisinde Realme ve Samsung ciddi bir rekabet içerisinde girecek gibi gözüküyor. 

 


Samsung Galaxy S21 Ultra ve A52 4G'nin ortaya çıkan özellikleriSamsung Galaxy S21 Ultra ve A52 4G'nin ortaya çıkan özellikleri
Samsung Galaxy S21 Ultra'nın tüm özellikleri ve fiyatı sızdırıldıSamsung Galaxy S21 Ultra'nın tüm özellikleri ve fiyatı sızdırıldı
Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen serinin işte ayrıntılı özellikleri!Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen serinin işte ayrıntılı özellikleri!

PAYLAŞ