Galaxy s21 FE Google tarafından sızdırıldı - Haberler - indir.com

Galaxy s21 FE Google tarafından sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-28 09:16:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Galaxy s21 FE yeniden sızdırıldı. Ancak bu sefer sızıntının kaynağı Google.

Samsung tarafından geliştirilen yeni akıllı telefon Galaxy s21 FE modeli için bugüne kadar pek çok farklı sızıntı yapılmıştı. Acak yaşanan son sızıntıda Google ön plana çıktı. MyFixGuide, Google Play konsolunda akıllı telefona rastladı. Yapılan incelemelerde telefonun özelliklerine de yer verildiği görülürken, bugüne kadar gündeme gelen bilgiler ile büyük oranda özelliklerin örtüşmesi, iddiaların da doğru olduğunu ortaya çıkardı.

Galaxy s21 FE Özellikleri Neler?

Galaxy s21 FE özelliklerinde en çok dikkat çeken kuşkusuz Qualcomm Snapdragon 888 işlemcinin kullanılacak olması oldu. Bazı kaynaklarda mevcut modelin değiştirilebileceği ya da Exynos 2100 ile piyasaya çıkılabileceği belirtilse de Google tarafından yapılan son sızıntı, işlemci konusuna netlik getirdi. 

Yeni modelde etkileyici özelliklerden bir diğeri ise GPU’da görülüyor. Adreno 660 GPU ile desteklenen model böylece GPU’da; 1’i 2.8GHz, 3’ü 2.4GHz ve 4’ü 1.8GHz'de saat hızına sahip üç çekirdek kümesine sahip.

Özellikler arasında selfie kamerası için klasik delikli tasarımı tercih edeceği görülen Samsung, Full HD + ekranda 1.080 x 2.009 çözünürlüğü destekliyor. Ancak mevcut kodlar, ekrandaki yenileme hızı konusunda şu ana kadar herhangi bir veri sunmadı. Bu bakımdan cihazda yer alacak ekranın nasıl bir kalite ve grafik performansı sunacağı bilinmiyor. Bu konudaki tahminler ise 120 Hz. Cihazda 6 GB depolama alanı kullanılacak. Ancak depolama alanı konusunda da herhangi bir bilgi bulunmadığı gibi depolama alanı ve RAM’da farklı versiyonlara yer verilmesi bekleniyor.

Daha Önceki Sızıntılar Ne Söylüyordu?

Samsung tarafından yanlışlıkla yayınlanan son verilerde telefonda yer alacak özellikler şöyleydi; Full HD+ çözünürlük, 120 Hz yenileme hızı, HDR10+ ve ekran içi parmak izi tarayıcı 6,5 inç Super AMOLED Infinity-O ekran, Snapdragon 888 işlemci, 8GB RAM ve 128GB/256GB dahili depolama, 25W hızlı şarj, Qi kablosuz şarj ve 4.500mAh pil.

Galaxy s21 FE Ne Zaman Tanıtılacak?

Google kodlarında yer alan bilgiler, Galaxy s21 FE modeli için mevcut özelliklerin doğrulanmasını sağladı. Uzun zamandan beri gündeme gelen yeni telefon modelinin ne zaman tanıtılacağı ise bilinmiyor. Çok fazla konuşulmasına rağmen Samsung yeni telefon modeli hakkında sessiz kalmayı tercih ediyor. Ancak yapılan araştırmalar ve tahminler, 2021 yılının son çeyreği itibariyle telefonun piyasaya sunulacağını gösteriyor. Özellikle başlangıçta telefonun çeşitli pazarlar ile sınırlandırılması da gündemde. Bu nedenle telefon tanıtılsa da küresel olarak kullanımı 2022'de olacak.





PAYLAŞ