Galaxy S20 Ultra'nın performans başarısı şaşırttı - Haberler - indir.com

Galaxy S20 Ultra'nın performans başarısı şaşırttı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-24 08:57:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Şubat ayı içerisinde yeni amiral gemisi nitelikli akıllı cep telefonunun tanıtımını gerçekleştiren Güney Korelki teknoloji şirketi Samsung, S20 serisi ile beraber pazara son derece iddialı bir giriş yapmış gözüküyor. Özellikle serinin lider ismi S20 Ultra ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran teknoloji şirketi, 120 Hz ekran tazeleme hızı ile büyük bir akıcılık vaat ediyor. Söz konusu bu akıllı cihaz üzerinde yapılan testlerde, Snapdragon 865 işlemci sistemli Galaxy S20 Ultra, adete performans kralı olduğunu gösterdi. 

Samsung Galaxy S20 Ultra üretimi iPhone’u örnek alacakSamsung Galaxy S20 Ultra üretimi iPhone’u örnek alacak

Galaxy S20 Ultra performans lideri koltuğunda

Gücünü Snapdragon 865 işlemci sisteminden alan Galaxy S20 Ultra, önceki akıllı cihaz modellerine kıyasla oldukça büyük gelişmeler vaat ediyor. Piyasada ki performans konusundaki en güçlü telefon olan S20 Ultra, 120 Hz tazeleme hızına sahip olduğu için bu performansı kullanıcılarına da hissettirmeyi başarıyor. 60 Hz tazeleme hızına sahip olan amiral gemisi nitelikli akıllı cihazda, bir önceki cihazlar ile günlük kullanımda büyük farklar hissedilmiyordu. Fakat telefon üreticilerinin 90 Hz ve 120 Hz tazeleme hızına sahip olan akıllı cihaz modeller çıkarması, bu farkı hissettirilebilir seviyeye çıkardığı görülüyor. 

Samsung Galaxy S20 Ultra adlı akıllı cihazın içindeki Snapdragon 865 işlemci, beklenen CPU performans iyileştirmelerine uyum sağlıyor. Hem tek çekirdekli hem de çok çekirdekli GeekBench 4 sonuçları, yüzde 18 ve 21 oranında benzer bir gelişme gösteriyor. Cihaz, Qualcomm, Arm Cortex-A77 çekirdeğine geçiş yaparak son derece büyük bir sıçrama elde etti. Bu sayede öne bellek boyutlarının büyümesi ve aynı zamanda kaynakların daha verimli kullanılması ile beraber büyük bir performans artışları da yaşandı. Bu sayede cihazın performans gücü üst düzeye çıkarıldı. 

Cihazda yer alan işlemci hızının yanı sıra bellek ve grafik biriminde de büyük bir gelişmeye sahip olan Snapdragon 865, mobil oyuncuları oldukça memnun ediyor. 120 Hz destekli oyunların her geçen gün daha da artmasıyla beraber, artan performansın rahatlığı çok daha detaylı bir şekilde hissedilecek. Çoklu çekirdek performansındaki artış ve UFS 3.0 depolama alanının kullanımı ile beraber, video işleme ve yazma işlemleri de oldukça kısalmış olarak görülüyor. Galaxy S20 Ultra adlı amiral gemisinin zayıf kaldığı kısım ise, 120 Hz tazeleme hızı sadece FHD+ çözünürlükte sunulabiliyor olmasıdır. Konuyla ilgili olarak elde edilen sızıntılara göre OnePlus 8 Pro, QHD çözünürlükte 120 Hz tazeleme hızını sunabilecek.

Tabi bu durum güncellemeler ile beraber de değişebilir. S20 serisinin QHD çözünürlükte 120 Hz tazeleme hızına kavuşacağı yönünde söylentiler de mevcuttur. Mi 10 Pro modeli ise FHD+ çözünürlükte 90 Hz tazeleme hızı sunuyor. Bu bilgiler ile beraber kullanıcıları düşündüren durum ise, QHD çözünürlük ve 120 Hz tazeleme hızı ile beraber gelecek olan tüm şarj tüketimi. Cihaz üzerinde yapılan testlerde, S20 Ultra'nın 120 Hz ve 60 Hz tazeleme hızları arasındaki kullanım süresi ortalama 140 dakika fark yaratıyor. QHD çözünürlük ile beraber bu fark büyük oranda artabilir.


Galaxy S20 Ultra 5G RAM detaylarıyla bilgisayarları aratmayacak!Galaxy S20 Ultra 5G RAM detaylarıyla bilgisayarları aratmayacak!
Galaxy S20 Ultra'nın 108MP'lik kamerasında kullanılan görüntü sensörünün detayları belli olduGalaxy S20 Ultra'nın 108MP'lik kamerasında kullanılan görüntü sensörünün detayları belli oldu

PAYLAŞ