Galaxy S20 Ultra'nın 108MP'lik kamerasında kullanılan görüntü sensörünün detayları belli oldu - Haberler - indir.com

Galaxy S20 Ultra'nın 108MP'lik kamerasında kullanılan görüntü sensörünün detayları belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-18 18:08:04
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Samsung’un Galaxy S20 Ultra amiral gemisi modelinde 108 Megapiksel kamerasıyla dikkat çekiyor. Yeni kamerasında Bright HM1 görüntü sensörü kullanan Samsung sektörün ilk Nonacell teknolojiyle ultra yüksek çözünürlükte görüntüler elde etmeyi sağlıyor. Arttırılmış piksel gruplama teknoloji Nonacell maksimum ışık emilimi için 3x3 piksel yapısını kullanıyor.

Gelişmiş yarı iletken teknolojisinden yararlanan Samsung Electronics, yeni nesil 108MP görüntü sensörü Samsung ISOCELL Bright HM1’i tanıttı. Nonacell’den Smart-ISO’ya ve gerçek zamanlı HDR’ye kadar ışığı artıran pek çok farklı teknolojinin kullanılmasıyla elde edilen ISOCELL Bright HM1 zorlu ışık koşullarında bile parlak ve detaylı 108MP fotoğraflar ve net 24FPS 8K videolar çekebilmeyi sağlıyor.

Samsung ve LG harici ekranlar üzerinde çalışıyorSamsung ve LG harici ekranlar üzerinde çalışıyor

Samsung'un yeni sensörü düşük ışıkta yüksek performans sağlıyor!

108 milyon 0,8μm pikselli 1/1,33” ölçekte ISOCELL Bright HM1, Nonacell teknolojisini kullanarak düşük ışıkta bile daha parlak görüntüler sunuyor. 2017’de, birbirine bitişik dört pikselin birleşerek tek bir büyük piksel haline geldiği, ikiye-iki düzende özel piksel gruplama teknolojisi Tetracell’i tanıtan Samsung’un yeni geliştirdiği Nonacell ise üçe-üç piksel yapısıyla Tetracell’in daha da geliştirilmiş bir versiyonu. HM1’de Nonacell birbirine bitişik dokuz adet 0,8μm pikseli bir araya getirerek büyük bir 2,4μm pikseli taklit etmelerini sağlıyor, böylece Tetracell’in ışık emilimini iki kattan fazla artırıyor.

Birbirine bitişik hücrelerin sayısı arttıkça renkler birbirine daha çok karışıyor ve piksel gruplama teknolojisini kullanmak zorlaşıyor. Bu gibi zorluklar önceleri Nonacell’i teoride kısıtlarken HM1, Samsung’un çapraz geçişleri önemli ölçüde azaltan ve optik kayıplar ile ışık yansımalarını en aza indiren ISOCELL Plus teknolojisini kullanarak bu metodu gerçeğe dönüştürmeyi başarmış görünüyor.

HM1, tüm ışıklarda en iyi sonuçları alabillmek için Nonacell’i başka gelişmiş piksel teknolojileriyle birlikte kullanan Samsung bu sayede Galaxy S20 Ultra’da yüksek kamera performansı sunuyor. Karanlık ortamlarda yüksek ISO değerleri kullanılırken daha aydınlık ortamlarda ışık doygunluğunu kontrol altına almak üzere düşük ISO daha iyi sonuç veriyor.

Karışık ışıklı ortamlarda ise HM1’in gerçek zamanlı HDR teknolojisi pozlamayı optimize ederek daha doğal görünümlü videolar ve sabit fotoğraflar çekmeyi sağlayan Samsung, her bir piksel için en uygun pozlama uzunluğunu atayan HM1, eş zamanlı çoklu pozlamalarla sahneleri yakalayarak hem ön izleme hem de çekim modlarında gerçek zamanlı HDR görüntüler üretiyor.

HM1, kullanıcıların boydan ve yakından çekimlerde 3x zoom’a kadar ön izleme ve çekim yapabilmelerini sağlıyor ve bu sırada görüntü kalitesini de koruyor. Bu süreçte sensör, mobil işlemciye görev yüklemek yerine, gömülü bir donanım IP’si üzerinden pikselleri doğrudan dönüştürüyor. 108 milyon piksellik sensör aynı zamanda ölçeklemeye gerek olmaksızın görüntüleri 3x zoom’a kadar 12 MP çözünürlükle üretebiliyor

Galaxy S20 serisi için ön siparişler alınmaya başlandı

Japonya merkezli teknoloji devinin geçtiğimiz hafta tanıttığı ve ön siparişe açılan yeni amiral gemisi Samsung Galaxy S20 Ultra’yı Samsung’un resmi internet sitesinden sipariş verebilirsiniz., Kozmik Giri ve Kozmik Siyah renk seçeneklerine sahip olan cihazın satış fiyatı 11.999 TL olarak belirlendi. Ayrıca Galaxy S20 ailesinden sipariş veren kullanıcılara Samsung’un yeni kablosuz kulaklığı Galaxy Buds+ hediye!


Samsung Galaxy Z Flip alıcılarına kötü haber!Samsung Galaxy Z Flip alıcılarına kötü haber!
Samsung Galaxy A70'in render görüntüleri sızdırıldıSamsung Galaxy A70'in render görüntüleri sızdırıldı

PAYLAŞ