Galaxy S20 Ultra için DxOMark selfie performansı - Haberler - indir.com

Galaxy S20 Ultra için DxOMark selfie performansı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-05 21:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un tartışmalı telefonları arasında yer alan Galaxy S20 ailesi yakın zaman içerisinde oyun performansı ile beklentileri karşılamayı başarmıştı. Bunun yanı sıra Samsung Galaxy S20 Ultra DxOMark puanı da gelmişti. Kamera kısmında da oldukça iddialı olan bu telefon maalesef genel kamera performansı sıralamasında 122 puan ile yedinci telefon olarak adından söz ettirmiştir. Şu an ise Samsung Galaxy S20 Ultra için DxOMark selfie performansı ile gözleri üzerine çekiyor. Sonuç ise oldukça şaşırtıcıdır. 

Galaxy S20 Ultra için DxOMark selfie performansı şaşırtıyor

Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan genel kamera performansında görüldüğü üzere  Samsung Galaxy S20 Ultra için 122 puan aldığı belirtildi. Söz konusu telefon bu puan ile beraber il 10'da yer alıyor. Şimdi ise Samsung Galaxy S20 Ultra için DxOMark özçekim (selfie) performansı ortaya çıktı. Cihazın Huawei P40 Pro'dan sonda ikinci sıraya yerleşmiş olması telefon için oldukça başarılı olduğunu gösteriyor. Birçok akıllı cihaz kullanıcıları için selfie kamerası oldukça önemlidir. Görüntülü görüşmelerini ön kamerası ile beraber yapan insanlar, fotoğraflarını ve videolarını da çekmek için de bu kameraya oldukça güveniyor. Özellikle yeni ve yüksek performanslı akıllı cep telefonlarda ön kamera performansının yüksek olması gerekiyor. Bu testten geçen bir diğer telefon ise Samsung'un S20 Ultra'sıdır. 

Galaxy S20 Ultra'nın 108MP'lik kamerasında kullanılan görüntü sensörünün detayları belli olduGalaxy S20 Ultra'nın 108MP'lik kamerasında kullanılan görüntü sensörünün detayları belli oldu

Cihazın ön kamerada pozlama ve kontrast için 87 puan rekorunu kırıyor olması çok daha iyi aydınlatılmış ya da karanlık çekimler olsun tüm aydınlatmaları koşullarında doğru pozlamalara sahip olduğu söyleniyor. Android tabanlı akıllı cihazların genel sorunu olarak gösterilen renklerin doğru bir şekilde aktarılmaması sorununu ortadan kaldırmış olan Samsung, bu modelde doğal ışıklı fotoğrafların ortaya çıkmasını sağlıyor. Düşük ışığın olduğu ortamlarda kameranın istenildiği gibi performans göstermediği aktarılıyor olsa da yine de ortalama olduğunu belirtmekte fayda vardır. Bununla beraber bokey efektine sahip olmasıyla beraber oldukça kaliteli bir özçekim kamerası sunuyor. Cihazın ön kamerasındaki 4K 30 fps video, başarılı ayrıntılar, canlı renkler ve aynı zamanda geniş alan derinliğine sahip görüntüler sağlanıyor. Her şeyden de öte genel olarak bakıldığında Samsung Galaxy S20 Ultra, kullanıcıların beklentilerini karşılayacak bir telefon olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

 


Galaxy S20 Ultra'nın performans başarısı şaşırttıGalaxy S20 Ultra'nın performans başarısı şaşırttı
Galaxy S20 Ultra DxOMark'ta başarısız olduGalaxy S20 Ultra DxOMark'ta başarısız oldu

PAYLAŞ