Galaxy S20 kullanıcıları 120Hz yenileme hızını etkinleştirebilecek - Haberler - indir.com

Galaxy S20 kullanıcıları 120Hz yenileme hızını etkinleştirebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-20 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz hafta içerisinde tanıtımı gerçekleşen Galaxy S20 modellerinin en dikkat çekici özellikleri arasında yer alan 120 Hz yenileme hızı sunan ekranıdır. Belirli çözünürlüklerle aktif hale getirilen bu özellik artık tamamen kullanılabilecek hale getirildi. Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından geçtiğimiz hafta içerisinde tanıtılan Galaxy S20 ailesi, etkili şeklinde değerlendirebileceğimiz bir çok donanımsal özelliğe sahiptir. Söz konusu bu cihazların en çok konuşulan konusu ise ekranlarının 120 Hz yenileme hızıyla beraber desteklenmiş olmasıdır. Fakat belirli çözünürlüklerde aktif hale getirilebilen bu özellik yakın zaman içerisinde tüm çözünürlükleri destekleyecek. 

Samsung yeni güncellemeye hazırlanıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçen hafta içerisinde tanıttığı Galaxy S20 adlı akıllı cihazın özellikleri üzerinde değişiklikler yapmaya yönelik hazırlıklar yağıyor. Söz konusu bu cihazlarda yer alan 120 Hz yenileme hızı, sadece düşük çözünürlüklerle çalışıyordu. Bu nedenle kullanıcılar, cihazın ekranını eğer WQHD+ çözünürlüğüne yükseltmeye çalışırsa; "WQHD+'da yüksek yenileme hızı desteklenmiyor. Ekranınız standart 60Hz yenileme hızına dönecek." şeklinde bir uyarı alıyorlardı. Fakat elde edilen haberlere göre Samsung, S20 adlı akıllı cihazdaki tüm çözünürlüklerin 120 Hz'yi desteklemesi açısından çalışmalara başladı. 

Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy S20 serisinin özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy S20 serisinin özellikleri ve fiyatı

Üretici şirket Samsung'un şu an üzerinde çalıştığı güncellemenin, cihazların pil ömrünü de optimize etmek zorunda kalacağı için bu süreç biraz zaman alacak şeklinde değerlendiriliyor. Zira 120 Hz ekran yenileme hızının pil ömrüne de direk olarak etkisi olduğunu belirtmek gerekiyor. Üretici şirket bu konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklamada bulunmadı ancak gelecek haftalar içerisinde söz konusu güncellemenin cihazlara sunulması bekleniyor. 

 


Google Duo Galaxy S20 entegrasyonu duyurulduGoogle Duo Galaxy S20 entegrasyonu duyuruldu
Galaxy S20 serisi Amazon'da ön siparişe sunulduGalaxy S20 serisi Amazon'da ön siparişe sunuldu
Galaxy S20 Ultra'nın 108MP'lik kamerasında kullanılan görüntü sensörünün detayları belli olduGalaxy S20 Ultra'nın 108MP'lik kamerasında kullanılan görüntü sensörünün detayları belli oldu

PAYLAŞ