Galaxy S10'un Pil Ömrünü Artıran Adaptive Battery'i Etkinleştirmek - Haberler - indir.com

Galaxy S10'un Pil Ömrünü Artıran Adaptive Battery'i Etkinleştirmek

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-27 15:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cihazlar uzun kullanım esnasında ilk günkü gücünü kaybetmektedir. Bunların en başında da elbette ki batarya sorunu geliyor. Akıllı cihazlarınızın bataryasını uzun ömürlü kullanmak adına çeşitli yöntemler mevcuttur. Samsung Galaxy S10 modelli akıllı cihazların bataryasının uzun soluklu olmasını isterseniz Adaptive Battery özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Adaptive Battery özelliği Galaxy S10 modelli akıllı cihazınızın batarya ömrünün uzamasına yardımcı olacak seçenekler sunmaktadır. Teknoloji devi Google'ın, Android işletim sisteminde yapay zeka (AI) ve makine öğrenimine (machine learning) önem verdiği herkes tarafından bilinmektedir. Söz konusu bu ögeler şüphesiz yazılım geliştirme alanını zamanla şekillendirecektir. 

Samsung, Android 9.0 Pie ile çalışan One UI arayüzünde Android Pie işletim sisteminin en kullanışlı özelliklerinden biri olduğunu düşündüğümüz Adaptive Battery'i varsayılan olarak devre dışı bırakmış durumda. Akıllı cihazınızın pil ömrünü uzatmak ve aynı zamanda akıllı cihazınızı da çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanmak adına Adaptive Battery'ı aktif bir şekilde kullanmak mümkündür. Adaptive Battery özellikleri itibariyle akıllı cihazınızı yenileyecektir. İlk günkü gibi sağlıklı bir batarya ile akıllı cihazınızı kullanmak isterseniz tek yapmanız gereken Adaptive Battery özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Adaptive Battery özelliğini aktif hale getirmek sandığınız kadar zor değildir. 

Adaptive Battery özelliğini etkinleştirmek

Şuan bahsedeceğimiz aşamalar Samsung Galaxy S10 modelli akıllı cihazlar için ele alınmış adımlar olsa da One UI arayüzüne sahip akıllı cihazlar ve Android 9.0 Pie işletim sistemini çalıştıran son teknoloji Samsung Galaxy akıllı cihazlar için geçerli olan bir durumdur. Söz konusu aşamaları bahsettiğimiz özelliklere sahip olan akıllı cihazlarda gerçekleştirerek cihazların batarya ömrünü uzatabilirsiniz. 

Son teknoloji Sasung markalı akıllı cihazların pil ömrünü iyileştirmek ve hatta uzatmak için öncelikle Settings menüsüne giriş yapın. Ardından Device Care seçeneğine dokunun.  Burada karşınıza çıkacak olan arayüzün sol alt kısmında yer alan pil ya da batarya simgesine dokunun. Sonraki ekranda Power Mode ile devam edin ve Adaptive Power Saving seçeneğinin anahtarını aktif bir hale getirin. Bu ekranda yer alan diğer güç modları Adaptive Battery'den bağımsız olarak listeleniyor, Adaptive Battery'i dilediğiniz bir güç modu ile kombine kullanabilirsiniz.

Adaptive Battery özelliği, uygulama kullanım alışkanlıklarınızı takip edecek ve bu doğrultuda bir sistem geliştirerek kategorilendirme sistemine göre özellikle cihaz standby konumundayken uygulamaların gereksiz pil tüketiminin önüne geçecektir. Akıllı cihazınızın kullanımı basit ve son derece işlevsel adımlarla çok daha verimli hale getirebilirsiniz. Bunun için illa birçok iyileştirme uygulamasını indirmenize gerek yoktur. Akıllı cihazınız üretilirken çeşitli konularda çözüm bulacağınız şekilde geliştirilmiştir. Akıllı cihazınızın ayarlarını verimli bir şekilde kullandığınız taktirde yaşadığınız sorunları kolaylıkla ortadan kaldırabilirsiniz. Sadece bir kaç adım ile akıllı cihazınızı çok daha fonksiyonel hale getirebilirsiniz. Cep telefonların en önemli sorunu elbette ki batarya sorunudur. Uzun kullanım sürecinde akıllı cihazların bataryası yıpranmaktadır. Akıllı cihazınızın ayarlarını kullanarak batarya ömrünü uzatabilirsiniz. 





PAYLAŞ