Galaxy S10'un parmak izi okuyucusu düzgün çalışmıyor - Haberler - indir.com

Galaxy S10'un parmak izi okuyucusu düzgün çalışmıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-08 13:46:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un Galaxy S10 modelli akıllı cihazının parmak izi okuyucu sensörü kandırılıyor. Son zamanlarda gerek ekrana gömülü gerek ekran üzerinde bulunan parmak izi okuyucu sensörlerinin güvenlik açısından yeterli olup olmadığı gündeme gelmiyor. Galaxy S10'da parmak izi sensörü doğrultusunda tasarlanan akıllı cihazlar arasında yerini almıştı. Fakat yapılan araştırmalara göre Galaxy S10'da da parmak izi okuyucu yeterli kalmadı. Akıllı cihazların ekranın kilitlenmesi açısından oldukça popüler bir şekilde kullanılan ve aynı zamanda tercih edilen parmak izi okuyucu sistemi 3D yazıcı ile kandırılabileceği ortaya çıktı. Daha önce farklı akıllı cihazlarda da aynı durumlar ile karşı karşıya gelmiştik. Şimdi ise Galaxy S10'da da aynı durum söz konusudur. 

Teknoloji devi Samsung, uzun süredir üzerinde çalıştığı ekran arkasında yer alan parmak izi okuyucu teknolojisini Galaxy S10 ile gün yüzüne çıkarmıştı. Birçok akıllı cihazda kullanıldığı gibi aynı zamanda Galaxy S10 modelli akıllı cihazlarda da parmak izi okuyucu sistemi kullanıldı. Fakat yeterli olmadığı 3D yazıcılar ile kandırılması üzerine ortaya çıktı. Kişinin kendi parmak izinin yerine 3D yazıcı ile ile çıkarılmış olan parmak izi ile ekranın kilidi kolaylıkla açılıyor. Bu durum da pek fazla güvenli olmadığı yönünde izlenimleri ortaya çıkardı. Qualcomm tarafından hazırlanan ultrasonik bir tür çip kullanılarak parmak izi okuyucunun güvenlik seviyesi ve hızı yükseltilmişti. Her geçen gün akıllı cihaz sektörü adım adım gelişmekte ve firmalar kendi sistemleri doğrultusunda akıllı cihazlar üreterek rakiplerinin önüne geçmeye yönelik hareket ediyorlar. 

Huawei P30 Pro ile Galaxy S10'un incelemesiHuawei P30 Pro ile Galaxy S10'un incelemesi

Parmak izi okuyucu kandırılıyor

Akıllı cihazlarda kullanılan ve ekranı kilitlemek amacıyla tasarlanan parmak izi okuyucu sistemi zaman zaman yetersiz kalmakla gündeme geliyor. Şimdilerde ise Samsung Galaxy S10'un parmak izi okuyucu sisteminin yetersiz olması durumu ile karşı karşıya kaldık. Cihazın parmak izi okuyucu sistemi 3D yazıcı sistemi ile kandırılıyor. Pratik olarak fiziki parmak izi okuyucular ile aynı şekilde tasarlanan bu parmak izi okuyucu sisteminin yeteri kadar güvenli olmadığı ortaya çıktı. 3D tarama sistemi sayesinde parmak izi okuyucu kolaylıkla kandırılıyor. 

Darkshark adlı bir Imgur kullanıcısı, kendi parmak izinin, 3D yazıcıdan çıkararak akıllı cihazını test etti. Darkshark çıkardığı parmak izi sayesinde  Samsung Galaxy S10’un parmak izi sensörünü kandırmayı başardı. Bunun ardından aynı zamanda “Yeni Samsung Galaxy S10’un ultrasonik parmak izi okuyusunu, 3D yazıcı ile bastırdığım parmak ile kandırdım” şeklinde bir başlıkla görselleri ve videoları paylaştı.

Kendi parmak izinin 3D görüntüsünü hazırlayan ve bu parmak izi kopyasını S10 modelli akıllı cihazın parmak izi okuma kısmına yerleştiren kullanıcı güvenlik aşamasını aştığını dile getirdi. Yapılan işlemler sayesinde neredeyse gerçek parmak izi okutulmuş gibi hızla açılan akıllı cihaz sanıldığı kadar da güvenli değildir. Parmak izi okuyucu sisteminin yanı sıra aynı zamanda aynı zamanda yüz tanıma sistemi de çeşitli eleştirileri üzerine çekmeyi başarıyor. Samsung, akıllı cihazlarında gerçek bir yüz tanıma teknolojisi kullanmadığını ve bu özelliği kullanırken da dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. 


Galaxy S10'da Galaxy’nin en iyi 10 özelliğiGalaxy S10'da Galaxy’nin en iyi 10 özelliği
Samsung Galaxy S10 5G Fiyatı ve Çıkış Tarihi belli oldu!Samsung Galaxy S10 5G Fiyatı ve Çıkış Tarihi belli oldu!
Galaxy S10 5G modelinin şarj aleti gözüktüGalaxy S10 5G modelinin şarj aleti gözüktü

PAYLAŞ