Galaxy S10'un Ekrana Gömülü Parmak İzi Okuyuculu Patenti Gözüktü - Haberler - indir.com

Galaxy S10'un Ekrana Gömülü Parmak İzi Okuyuculu Patenti Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-19 11:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung’un başarılı Galaxy S serisi ailesinin en yeni üyesi olması beklenilen Galaxy S10 serisinde yüksek bir ihtimalle ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı yer alması bekleniyor. 2019’da tanıtılması beklenilen bu modelin şimdi ise yeni bir patent dosyası ortaya çıktı. Ortaya çıkan patent içeriğine göre Galaxy S10’un yüksek bir ihtimalle ekrana parmak izi entegre özelliğine sahip olacak. Samsung’un uzun süredir ekrana entegreli teknolojiye sahip bir modelini tanıtması bekleniyor. Bu söz konusu cihaz için ilk olarak Galaxy S9 düşünülüyordu. Ancak beklentiler gerçekleşmedi ve Galaxy S9 serisinde klasik bir parmak izi okuyucusu gördük. İkinci tahminde ise Galaxy Note 9 için böyle bir teknoloji yer alması beklenmişti.

Galaxy S10 Yeni Detaylar

Android Pie'de Yeni Galaxy S10 Detayları GözüktüAndroid Pie'de Yeni Galaxy S10 Detayları Gözüktü

Son gelen yeni detaylara göre Samsung’un 10.yıla özel sunacağı modeli olan Galaxy S10 modelinde ekrana gömülü parmak izi teknolojisinin yer alacağı beleniyor. Güney Koreli şirketin bu noktada “ultrasonik parmak izi tarayıcısı” adlı bir teknoloji ile geleceği bekleniyor. Patent belgesinde ise şirketin optik bir parmak izi tarayıcısı üzerinde çalıştığı doğrulanmış oluyor. Bu patent dosyasının oldukça detaylı bir çizime sahip olarak ortaya çıktığını görüyoruz. Patente göre yer alacak olan parmak izi tarayıcısı tıpkı Note 8, Galaxy S8, S9 ve Note 9 modelleri gibi ana ekran tuşlarında olduğu gibi basınca duyarlı özelliğe sahip olacak.

Ekranın altında yer alacak olan optik bir sensör ile kayıtlı parmak izi tarayıcısı eşleştirilecek. Bu eşleşme ile beraber ise cihazın kilidi açılmış olacak. Bu teknolojinin henüz geliştirilme aşamasında olduğu ve kesin olarak Galaxy S10 ile beraber sunulup sunulmayacağı bilinmiyor. Galaxy S10 ile bu teknoloji yetişmezse, Galaxy Note 10 veya sonraki amiral gemilerinde ekrana gömülü parmak izi tarayıcısını görebiliriz.


Üç Farklı Galaxy S10 Modelinin Geleceği Belli OlduÜç Farklı Galaxy S10 Modelinin Geleceği Belli Oldu

PAYLAŞ