Galaxy S10 tamiri çok zorlayacak! - Haberler - indir.com

Galaxy S10 tamiri çok zorlayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 17:05:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Samsung’un yeni amiral gemisi olan Galaxy S10, tamir konusunda oldukça zorlayacak. Öyle ki yapılan yeni incelemeler ile birlikte tamir konusunda cihazın oldukça zorlayıcı olduğu ifade edildi. 

Yeni araştırma Galaxy S10'u kamera konusunda birinci yaptı!

DisplayMate ekran puanlamasında Galaxy S10 için sınırları zorladı!DisplayMate ekran puanlamasında Galaxy S10 için sınırları zorladı!

Piyasaya sunulan yeni Galaxy S10, her detayıyla yakın mercek altında. Cihaz için yapılan yeni tanıtımda ise cihazın tamir edilme durumu incelendi. Her zamanki gibi iFixit ekibi tarafından gerçekleştirilen bu çalışma, ekibi dahi zorlamayı başardı.

Galaxy S10 serisi parçalandı!

iFixit tarafından gerçekleştirilen parçalama çalışmalarına Galaxy S10 ailesi olarak Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus ve Galaxy S10e dahil edildi. Yeni amiral gemileri için aynı işlemleri tekrarlayan iFixit ekibi, telefonda çok fazla yapıştırıcı kullanıldığı için tamirin oldukça zorlu olduğunu söyledi. Telefonun en çok zorlayan kısmı da yine bu yapıştırıcıların odluğu bölüm. Yapıştırıcılar kaldırıldıktan sonra daha çok modüler yapısı ile kolay gibi görünen Galaxy S10, modüllerin çıkarılması konusunda zorlayıcı bir yapıda değil. Bu bakımda anakart gibi değişiklikler çok fazla yorucu olmayacak.

USB-C portu sakın bozmayın!

Ekibin yaptığı incelemelerde en çok dikkat çeken detay ise USB-C portu oldu. Öyle ki bu port, diğer cihazlardan farklı olarak anakart üzerinde lehimli bir şekilde kullanılmış. Bu da portun çıkarılmasını ve değiştirilmesini son derece zorlu bir duruma getirmiş.

Portun dışında yine batarya değişikliği de Galaxy S10 için oldukça zorlu. Yapışkanla yapıştırılmasından ziyade bu yapışkanın bataryayı çok güçlü bir şekilde tutması, ekibin bataryayı çıkarma aşamasında da net bir şekilde görülüyor. Bu nedenle batarya değişikliği de cihazda oldukça zorlayacak.

Yeni parmak izi tarayıcısı, yeni sorun olabilir!

Ultrasonik parmak tarayıcısını Galaxy S10 serisi ile birlikte ekran altına gömen Samsung, bu hamlesi ile birlikte tamirde de işleri zorlaştırmış. Sensörün bozulması halinde sensörün ayrı bir şekilde çıkarılması çok zor olduğu gibi tüm panelin değiştirilmesi gerekebilir. Bu nedenle bu parçanın da iyi bakılması gerekiyor.

Galaxy S10 serisinin tamir puanı ne?

iFixit tarafından yapılan son değerlendirmede ise Galaxy S10 ailesi için tamir edilebilirlik puanı oldukça düşük: 10 üzerinden 3 alan seri, bu nedenle en zorlar listesine girmeyi başardı. 

Samsung, Galaxy S10 ile Kendini Zirveye Taşıyor!



PAYLAŞ