Galaxy S10, Çin tarafından Samsung'u mutlu etti - Haberler - indir.com

Galaxy S10, Çin tarafından Samsung'u mutlu etti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-23 21:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji devi üret,im aşamasında hızla gelişim gösterirken aynı zamanda akıllı cihazların satış takiplerini de elden bırakmıyor. Firma, geçtiğimiz son 2 yıldır Çin'de yaşadığı pazar kaybının telafisini Galaxy S ailesinin S10 modeli ile yapacak gibi gözüküyor. Akıllı cihaz üreticisi Samsung, özellikle Çin akıllı cep telefonu pazarında geçtiğimiz birkaç yıldır büyük sorunlar ile karşı karşıya kalıyordu. Samsung 2013 yılında yüzde 20 oranında bir pazar payına sahipken, bu payın yüzde 1 oranına kadar ciddi şekilde düşüren firmanın işi son derece zor olarak görülüyor. Çin'in kendi akıllı cihaz üreticileri ile ciddi bir rekabet içerisinde olan Samsung, bu pazar kaybının nedenini, Çin'in ileri gelen akıllı telefon üreticilerinden kaynaklandığını düşünüyor.

Kuşkusuz Çin'in en büyük teknoloji firmaları Huawei ve Xiaomi ile karşı karşıya kalan Samsung Çin üzerinde büyük bir güç kaybı yaşamıştı. Hatta bu sebeplerden dolayı Samsung'un işinin son derece zor olduğu görülüyor. Fakat Samsung, pes etmiyor ve Çin'de bulunan pazar payını geri kazanabileceğinin izlenimlerini veriyor. Samsung, şüphesiz akıllı cep telefonu üretimi konusunda bir dünya markasıdır. Son amiral gemisi olarak karşımıza çıkan Galaxy S10'un Çin'de takip edilen satış rakamlarına baktığımız taktirde oranların oldukça iyi olduğunu görebiliyoruz. 

Galaxy S10 serisinden rekor satış rakamlarıGalaxy S10 serisinden rekor satış rakamları

Çin'de Galaxy S10 mutlu ediyor

Çin'de oldukça pazar payı kaybeden Samsung, eski gücünü son amiral gemisi Galaxy S10 ile kazanmak için adım adım ilerliyor. Elde edilen verileri değerlendirmek gerekirse, Samsung'un yeni ürettiği ve piyasada da oldukça beğeni ile karşılanan amiral gemisi Galaxy S10 ile şirket, Çin'de kaybettiği eski gücünü kazanacağını düşünüyor. Fakat bunu düşündüren sadece elbette Galaxy S10 değil. Şirket, Çin'de yaşanan son yıllardaki pazar payından sonra öneli değişiklikler yapmaya karar verdi ve uyguladı da. Anlaşılan o ki, Samsung doğru bir strateji ile hareket etmiş olacak ki bu yılki oranlar eskisinden çok daha iyi.

Çin'deki operasyonları kolaylaştıran ve çalışan bünyesinde bir takım değişikliğe giden Samsung, Çin üzerinde uyguladığı strateji de gözden geçirerek çeşitli iyileştirmeler ile hareket etti. Çin pazarında uyguladığı stratejilerden biri, bütçe dostu, giriş ve orta segment modeller ile pazarda yerini almaya odaklanıyordu. Şimdi ise daha premium, üst seviye modellere yönelik çalışmalar yürüten Samsung, bu cihazlar üzerinde de özel kampanyalar uygulayacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda bu tür ürünlere harcamada bulunmak isteyen tüketicilere odaklanmayı isteyen Samsung, bu çalışmalarının sonucunda olumlu yönde karşılık alacağını düşünüyor. 

Hatta şöyle ki, Samsung'un mobil platform patronu Dj Koh, şirketin yıllık genel kurul toplantısında, "Son iki yıl Çin'de zor geçti. Ancak organizasyonumuzda çalışanlardan dağıtım kanallarına kadar her şeyi değiştirdik" şeklinde bir açıklamaya imza attı. Buna ek olarak da Çin'de amiral gemisi ve orta segment ürünleri ile daha başarılı bir sürece gireceklerinin bilgisini verdi. Gelecek zaman içerisinde neler olup bittiğini yakında seyredecek ve oranların ne yönde değişeceğini tam olarak göreceğiz. 

 


Samsung Galaxy S10'un Tamir Edilebilirlik Puanı Belli OlduSamsung Galaxy S10'un Tamir Edilebilirlik Puanı Belli Oldu
Galaxy S10 Ekranı Birkez Daha Rekor KırdıGalaxy S10 Ekranı Birkez Daha Rekor Kırdı
Galaxy S10 batarya problemi ile gündemde!Galaxy S10 batarya problemi ile gündemde!

PAYLAŞ