Galaxy Note efsanesi nasıl doğdu? İlk günden bugüne Note serisi - Haberler - indir.com

Galaxy Note efsanesi nasıl doğdu? İlk günden bugüne Note serisi

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-07 17:04:04
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

İlk note modelini 2011 yılında piyasaya süren Samsung, Galaxy Note serisi ile dünyanın en çok satan modellerinden birisini de yarattı.

S Pen gibi farklı aksesuarları ile telefon kullanım alışkanlıklarını da değiştirmeyi başaran Samsung, yüksek satış rakamlarına ulaştığı bu seri ile unutulmazlar arasına girdi. İşte doğuşundan çıkarılan son modeline kadar Galaxy Note efsanesinin dünü, bugünü ve yarını.

Note 9'un S-Pen Kalemi Gelişmiş Yetenekler İle GeliyorNote 9'un S-Pen Kalemi Gelişmiş Yetenekler İle Geliyor

İlk Günden Bugüne Note Serisi

Ve Galaxy Note sahnede

Samsung’un yoğun çalışması sonrasında ilk Galaxy Note modeli 2011 yılında piyasaya çıkarıldı. Berlin’de gerçekleştirilen IFA modelin tanıtımı için belirlenirken burada tanıtımları yapılan Galaxy Note modeli oldukça dikkat çekmişti. 5.3 inç ekran, Super AMOLED teknolojisi ile etkileyici grafikler, HD desteği ile dikkat çeken Galaxy Note, çıkışı ile birlikte teknoloji dünyasına phablet kavramını da ekledi. S Pen ile telefona bir not defteri gibi not almak başlangıç aşamasında çok farklı bir fikir olarak görülürken kısa süre içerisinde ayrıcalıklı özellikleri ile Galaxy Note kendine yer bulmayı başardı. İlk modelin diğer teknik özellikleri ise 1.4 Ghz’lik çift çekirdekli işlemci, 1 GB bellek, 2500 mAh pil ve 16GB/32GB depolama alanı, 2MP’lik ön kamera, 8MP’lik arka kamera şeklindeydi.

Bir yıl sonra Galaxy Note 2

İlk cihazın üzerinden geçen 1 yılın ardından Galaxy Note 2 ile piyasaya giriş yapan marka, ilk cihaza göre ekranı ve en boy oranını değiştirdi. Yeni telefon 5.5 inçlik ekranı ile dikkat çekerken 16:9 oranı da multimedya içerikleri için telefonu cazip hale getirdi. Yeni telefonda ayrıca S Pen’in de yetenekler kazanması kullanım alanında büyük kolaylıklar sağladı. Çoklu pencere gibi ek özelliklerin yanı sıra cihazda yapılan teknik yükseltmeler ise şöyleydi; 1.6 GHz hızında dört çekirdekli işlemci, RAM 2GB, 16GB, 32GB ve 64GB dahili depolama alanı seçenekleri, 3100 mAh kapasiteli batarya.

Daha yetenekli Galaxy Note 3

Her IFA fuarında bir Galaxy Note modeli tanıtmaya başlayan Samsung bu konuda beklenti yaratmaya başladı ve 2013 yılında Galaxy Note 3 sahneye çıktı. Yeni dönemde Galaxy Gear destekli çıkarılan cihaz kişilerin günlük işlerini yapma ve takipte büyük kolaylıklar sağladı. 5.7 inç ekran büyüklüğü bu konuda Samsung’un etkileyiciliğini arttırırken cihaz 2.3GHz hız, 3GB belleğe ulaştı. Yeni modelde hızlı şarj ve daha hızlı veri transferi ile dikkat çeken USB 3.0 kullanılarak bu konuda bir ilk gerçekleştirildi. Üstelik 4K video çekim gibi çarpıcı özellikler de Galaxy Note 3 ile destekleniyordu.

Galaxy Note 4 ile seri güçlendi

2014 IFA fuarının yıldızı ise Galaxy Note 4 oldu. Serinin dördüncü nesli olan Galaxy Note, tasarımda da bazı değişikliklerle geldi. Alüminyum çerçeve ile birlikte ekran boyutu aynı kalırken yapılan değişiklik Full HD’den Quad HD’ye geçiş oldu. Yeni modelde Samsung Pay ile entegreli parmak izi okuyucusu ile güvenliği de sağlayan Samsung, daha güçlü ve yetenekli modeli ile göz doldurdu. Kamerada da değişiklikler yapan marka, 16MP çözünürlüğe çıkardığı kamerasında üstelik OIS gibi farklı özellikleriyle de cazip hale getirmişti.

Seri evrim geçiriyor: Galaxy Note5

5. versiyon ile birlikte tanıtımda değişikliğe giden Samsung, IFA fuarı yerine New York’ta Galaxy Unpacked etkinliği düzenledi. 2015 Ağustos dönemi ile birlikte piyasaya sürülen Galaxy Note 5 versiyonu, 8 çekirdekli işlemciye geçilirken bellek 4GB’a çıkarıldı. Teknik özelliklerin yanı sıra tasarımda da bir dizi değişiklik geçiren Galaxy Note yeni versiyon ile birlikte alüminyum çerçeve yerine metal-cam çerçeve ile geldi. Daha keskin hatlar ve parlakla dikkat çeken model, geliştirilmiş S Pen deneyimi ile kullanımda adeta bir level atladı. Kablosuz şarj özelliği de Note 5 ile birlikte kullanıcılara sunuldu. 16MP kamerada OIS’in yanı sıra F1.9 diyafram ile 120 derecelik geniş açı desteği eklendi.

Serinin en tutulanı: Galaxy Note7

2016’da yine Galaxy Unpacked ile tanıtımı yapılan Galaxy Note7, yuvarlatılmış tasarımı, iris tarama daha hızlı 8 çekirdekli işlemcisi, 4GB bellek, 64GB dâhili depolama alanı ile dikkat çekmişti. Üstelik dayanıklılık konusunda IP68 sertifikası ile desteklenen cihaz bir ilk olan USB Type-C arabirimini de kullanıma sundu. Gear VR ve Gear akıllı saat serisi ile tam uyumlu çalışan Note7, başlangıçta batarya problemi nedeniyle geri çağrıldı. Sonrasında ise aynı özelliklerle Galaxy Note FE (Fan Edition) satışa sunuldu.

Serinin en güçlüsü: Galaxy Note8

2017’de Galaxy Unpacked etkinliğinde her haliyle kusursuz olarak Galaxy Note 8 tanıtıldı. 6.3 inçlik ekranı sonsuz ekran tasarımı ile etkileyici bir hale gelirken Gorilla Glass 5 desteği ile büyük ekran handikabı ortadan kaldırıldı. S Pen canlı mesaj özelliği gibi yeni özellikler sağlarken 12MP çözünürlüklü çift arka kamera cihazın yüksek geniş açı ve kaliteye ulaşmasını sağladı. Üstelik bugüne kadar geliştirilen kamera özelliklerine ek olarak canlı odaklama, bokeh efekti ve çift çekim fonksiyonları gibi ek özellikler kamerayı daha etkileyici ve cazip hale getirdi.

Galaxy Note efsanesi nasıl devam edecek?

2011 yılında başlayan efsane, önümüzdeki yıllarda çıkarılacak yeni modeller ile devam edeceği gibi Samsung, Galaxy Note ile birlikte yeniliğin öncüsü olmaya devam edecek.


Galaxy Note 9 resmi görselleri sızdırıldıGalaxy Note 9 resmi görselleri sızdırıldı
Galaxy Note 9'un renk seçeneği ortaya çıktıGalaxy Note 9'un renk seçeneği ortaya çıktı
Ön siparişe açılan Galaxy Note 9 tasarımı görüldüÖn siparişe açılan Galaxy Note 9 tasarımı görüldü

PAYLAŞ