Galaxy Note 9 tanıtıldı! İşte tüm özellikleri - Haberler - indir.com

Galaxy Note 9 tanıtıldı! İşte tüm özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-10 10:09:22
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 9, sonunda tanıtıldı ve cihazın tüm ayrıntıları resmiyet kazandı.

Samsung, uzun bir süredir beklenen amiral gemisi Galaxy Note 9’un tanıtımını, resmi internet sitesinden ve Youtube kanalından canlı olarak gerçekleştirildi. Cihaza dair ortaya çıkan sızıntı haberlerin yerini artık net bilgiler aldı. New York’ta gerçekleştirilen tanıtımda, cihazın tüm özellikleri hakkında bilgi verildi. Edinilen bilgilere göre Galaxy Note 9’un Türkiye’ye gelmesi de çok uzun sürmeyecek.

Galaxy Note 9'un renk seçeneği ortaya çıktıGalaxy Note 9'un renk seçeneği ortaya çıktı

Galaxy Note 9 teknik özellikleri

Samsung’un özellikleri ile göze çarpacağı düşünülen yeni amiral gemisi Galaxy note 9’un özelliklerine bakıldığında, sızdırılan bilgilerin bazılarının doğru çıktığı da görüldü. Bunlardan bir tanesi, batarya gücü oldu. Samsung, 4000 mAh batarya gücüyle, kullanıcılarına en güçlü bataryaya sahip cihazını sundu. Samsun’un söylediğine göre, bu batarya gücü kullanıcıların tüm gün şarj etme ihtiyacı duymamasını sağlayacak. Diğer kesinleşen teknik özelliklere bakılırsa, ekran büyüklüğüne bakıldığında, bir tık büyüdüğü ve 6.4 inçe çıktığı görülüyor.

Depolama kısmında, 128 GB ve 512 GB seçeneklerinin sunulduğu görülüyor. Cihazın 512 GB’lık versiyonunu tercih eden kullanıcılar, SD kart desteğine de ihtiyaç duymayacak. Fakat isteyenler için Samsung yine SD kart desteğini sunuyor ve 512’lik versiyonda da hafızayı yükseltme imkanı oluyor. Böylece kullanıcılar isteğe göre 1TB’a kadar hafıza arttırabiliyor. Bu özellikle Samsung, akıllı telefon pazarında bir ilke imza attı.

Galaxy Note 9 hızlı internet ve soğutma sistemi ile dikkat çekiyor

Kullanıcıların taleplerinden biri olan internete hızlı bağlanma konusunda da iddialı olan Galaxy Note 9, 1.2 Gbps LTE internet bağlantı teknolojisine sahip. Böylece internetle fazla haşır neşir olanlar, işlemlerini Note 9 ile kolayca halledebilme imkanına sahip olacak. Batarya konusunda bir sıkıntı daha yaşamak istemeyen teknoloji devi, cihaza soğutma sistemi de koyarak bunun önüne geçmek istemiş. Oyun tutkunları da ısınma problemleriyle karşı karşıya kalmak zorunda kalmayacak. Telefon ısınmayacağı için, kullanıcılar performans kaybı da yaşamamış olacak.

Ses kısmına baktığımızda, AKG hoparlörler ile Samsung daha önceki cihazlarında hiç sunmadığı kadar yüksek ses sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların önem verdiği konulardan kamera özellikleri kısmından söz etmek gerekirse de; sahneyi algılayan ve buna göre mod seçimi yapan bir kamera, kullanıcıları karşılıyor. Değişken diyaframa sahip olan amiral gemisi, daha iyi bir ışık performansı sunuyor. Deklanşöre basmak için kalemi kullanarak, telefona dokunmak zorunda kalmayabilirsiniz.

S-Pen, birçok görev üstleniyor

S-Pen’in Galaxy Note 9 ile kullanıcıların hayatında daha aktif olacağı, daha önce sızdırılan bilgiler arasındaydı. S-Pen’in Bluetooth destekli olacağı özelliklerin açıklanmasıyla birlikte kesinleşti. S-Pen ile selfie çekmek, galeride dolaşmak, slayt kaydırmak gibi birçok işleminizi yapmanız mümkün. kalem olarak kullanmak isterseniz şarj etmeniz gerekir. Birkaç saniye şarj ettiğiniz takdirde kalem olarak 30 dakika kullanım ömrü oluyor. Samsung DeX ile bütünleşen Galaxy Note 9, bir TV adaptörü ile büyük ekrana da bağlanmanızı sağlıyor. Büyük ekranda not alıp, mesajlarınızı okuyabilirsiniz ya da istediğiniz videoyu izleyebilirsiniz.




Galaxy Note 9'un pil gücü kesinleştiGalaxy Note 9'un pil gücü kesinleşti
Galaxy Note 9 çok pahalı olacak Galaxy Note 9 çok pahalı olacak
Tüketiciler, Galaxy Note 9'u çok beklemeyecekTüketiciler, Galaxy Note 9'u çok beklemeyecek

PAYLAŞ