Samsung’un sevilen serisi olan Galaxy Note ailesinin en güçlü modeli Galaxy Note 9 büyük 6.4 inçlik AMOLED bir ekrana sahip durumda. Büyük bir ekrana yer veren Samsung bu noktada ekstra özellikleri Note 9 ailesi için sunmuş durumda. İşte bu özelliklerden birisi olan Galaxy Note 9 ayrık ekran özelliğinin nasıl açılacağını sizlere aktaracağız. Ayrık ekran özelliği sayesinde ekranın yarısını bir uygulamayı diğer yarısını ise başka bir uygulamayı açarak kullanabileceksiniz. Gelin şimdi Galaxy Note 9 ayrık ekran özelliğinin kullanım detaylarına göz atalım.

Galaxy Note 9 Ayrık Ekran Özelliği

Büyük bir ekrana sahip olduğunuz için bölünmüş ekran modu sayesinde bir yandan video izlerken diğer yandan ise gelen maillerinizi kontrol edebilirsiniz. Bu ayrık ekran özelliği için bazı uygulamalarını destek sunmadığını belirtelim. Söz konusu bu destek sunmayan uygulamalar arasında popüler dizi ve film uygulaması Netflix’de yer alıyor. Resim içinde resim modu olarak da geçen bu özellik Netflix için tam anlamıyla sağlıklı çalışamıyor. Ancak Samsung Note 9 ile yapacağınız çözüm sayesinde tüm uygulamaları ayrık ekran özelliğinde kullanabileceksiniz.

Good Luck 2018 ve MultiStar

galaxy 1538232242

Normal uygulama mağazalarının yanı sıra Samsung’un kendi hanesinde Galaxy Uygulamaları adlı mağazası bulunuyor. Bu mağaza üzerinden bölünmüş ekran özelliği sunabilen Good Lock 2018 modunu bu market üzerinden bulabilirsiniz. Galaxy Uygulamaları marketine girerek Good Lock 2018’i cihazınıza yükleyin ve bölünmüş ekran özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz. Good Lock 2018 kurulumu sonrasında uygulamayı açınca karşısına seçeneklerin geldiğini göreceksiniz. Bu seçenekler ile cihazınızı özelleştirebilirsiniz. Ancak çoklu ekran özelliği için MultiStar seçeneğine tıklayın ve yükle butonuna basın.

Yükleme işlemi sonrasında Good Lock 2018’e geri dönün ve Multistar eklentisinin yüklendiğini yeşil onay simgesi ile göreceksiniz. Multistar seçeneklerine erişerek burada “Tüm uygulamalarda çoklu pencere aç” seçeneğini açın. Bu özelliğin aktif olması için Galaxy Note 9 telefonunuz yeniden başlayacaktır. Yeniden başlatma işlemi sonrasında Galaxy Note 9 modelinizde artık çoklu ekran özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bu özelliğin sadece Android 8.1 ve üzeri işletim sistemi cihazlarda kullanılabilir olduğunu hatırlatalım. Bu noktada Android 8.0 işletim sistemine sahip Note 8 ve Galaxy S9 gibi akıllı telefonlarda gerekli olan eklentileri kursanız dahi çoklu ekran özelliğinden yararlanamayacaksınız. Ancak Android 8.1’e işletim sistemi güncellemesi yaparak bu özellikleri cihazlarınızda aktif edebilirsiniz.

  • Ekran: 6.4 inç, QHD+, 2960 x 1440 piksel, Super AMOLED, Gorilla Glass 5
  • İşlemci: Exynos 9810 (4 x Mongoose 2.7 GHz + 4 x Cortex-A55 1.8GHz ),
  • Grafik Birimi: Mali-G72 MP18 GPU
  • RAM: 6 GB /  8 GB RAM
  • Depolama: 128 GB / 256 GB depolama alanı, microSD destekli
  • Arka Kamera: 12 Megapiksel f/1.7 – f/2.4 değişken ve 12 Megapiksel f/2.4, OIS
  • Ön Kamera: 8 Megapiksel f/1.7
  • Pil: 4000 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 8.1 Oreo
  • Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
  • Boyut ve ağırlık: 161.9 x 76.4 x 8.8 mm – 201 gram

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir