Galaxy Note 8'in Pili Neden Note 7'den Daha Küçük? - Haberler - indir.com

Galaxy Note 8'in Pili Neden Note 7'den Daha Küçük?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-01 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz hafta ile beraber Galaxy Note 8 modeli tanıtıldı ve cihazın meraklıları şimdiden pil noktasında performansı bir hayli merak ediyorlar. Bu noktada geçtiğimiz senenin Galaxy Note 7 modelinde 3500 mAh büyüklüğünde bir batarya kullanılmış ve bu senenin Galaxy Note 8 cihazında ise bu değer 3300 mAh'e düşürülmüştü. Galaxy Note 7'de yaşanan pil sorunlarından sonra piyasadan çekilen model patlamalar sebebiyle satışları durdurulmuştu. Samsung'un ise neden Galaxy Note 8'de daha küçük bir batarya kullandığı açıklandı. Bir Samsung yöneticisinden ise merak edilen bu soruya bir yanıt getirildi.

Kısa bir süre önce yapılan röportaj ile Samsung'un üst düzey mobil yönetici ismi olan Koh Dong-jin, Samsung'un Note 8 pil kapasitesinin 'elinden geldiği kadar azalttığını' dile getirdi. Galaxy Note 8 modelinde kullanılan Snapdragon 835 ve Exynos 8895 işlemcileri 10nm mimarisi ile üretildi. Her iki işlemci modeli yüzde 30 daha fazla enerji verimi ile dikkat çekiyor. Diğer yandan Samsung, az güç tüketen bir pil kullanılabilir ancak Galaxy Note 8 kullanıcıları yine iyi bir pil ömrü alabilirler.

Yapılan açıklamada Koh Dong-jin; "Pil kapasitesini azaltmamızın bazı nedenleri var. Bunlardan bir tanesi, telefonun güç verimliliğini yüzde 30 oranında artıran 10 nanometre işlemcidir. Kullanıcıların pil kullanımlarını, akıllı telefon kullanım modellerine göre ayarlamalarına izin veriliyor. Genel olarak batarya verimliliğini artırdı. Şimdi batarya güvenliğini garanti edebiliyorum. Telefon iki yıl kullanıldıktan sonra bile batarya kapasitesinin yüzde 95'inden fazlasını koruyor. " dedi.





PAYLAŞ