Galaxy Note 10'un S Pen Air Actions özelliği nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Galaxy Note 10'un S Pen Air Actions özelliği nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-22 10:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Güney Koreli teknoloji devi tarafından üretilen Galaxy Note 10 adlı akıllı cihazlar yükseltilmiş olan S Pen özelliği ile beraber geliyor. Söz konusu bu S Pen artık çok daha yeni özellikler ve fonksiyonel seçenekler ile berber geliyor. Bu özelliklerden biri ve en dikkat çekeni ise Air Actions özelliğidir. Peki nedir bu Air Actions özelliği ve nasıl kullanılır?

S Pen Air Actions nasıl kullanılır?

S Pen bildiğiniz üzere Galaxy Note 10 adlı akıllı cihazların ekranlarında kullanılmak üzere tasarlanmış özel bir kalemdir. Bu bir kalem olması sebebiyle ekrana dokundurmayı gerekiyor. Galaxy Note 10 modelli akıllı cihazlarda kamera, sunum ve buna benzer kablosuz kontrollerin yanı sıra aynı zamanda bunlara ek olarak şirket ş,imdi artık S Pen yardımcı ögesini çok daha farklı özelikler ile donatarak fonksiyonelliğini artırıyor. 

Air Actions özelliği ile S Pen'i adeta bir sihirbazın asası gibi havada hareket ettirerek çeşitli işlemler yapabiliyorsunuz. S Pen'i kullanırken ekranda size S Pen ile ne yapabileceğiniz hakkında bilgi veren bir klavuz olmadığı için kullanım ilk aşamada biraz karmaşık gelebilir. Fakat sonrasında S Pen'i bu şekilde kullanmak çok daha kullanışlı olacak. 

Nasıl kullanılır?

Galaxy Note 10 adlı akıllı cihazlarda bulunan S Pen adlı kalemin yeni özelliği olarak anılan Air Actions, şu an için sadece kamera uygulaması gibi sadece bir kaç yerde kullanılıyor. Teknoloji lideri Samsung bu özelliğin çok yakın zamanda film, dizi ve video gibi medyalar üzerinde de içerikleri seyrederken kullanılabileceğini dile getiriyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda SDK geliştirici dosyası da sunuluyor. ve bu sayede akıllı cihazınıza yükleyeceğiniz üçüncü parti uygulamalar da Air Action'ı kendi uygulamalarına entegre ederek kullanabilecekler. Akıllı cihazınızın sunduğu özelliklerden faydalanmak için sadece bir kaç işlem yapmanız ve size sunulan özelliklerden faydalanmanız yeterlidir.

- Akıllı cihazınızda bulunan kamera uygulamasını kullanırken S Pen'i sola ya da sağa kaydırmak için Note 10'da kamera modunda değişiklik yapabileceksiniz. Kamera kullanımı esnasında daha fonksiyonel bir kullanım elde etmek için S Pen'in yeni özelliklerinden faydalanabilirsiniz. 

- Yine, ön ya da arka kameraları kullanırken kameralar arasında geçiş yapmak için yukarı ya da aşağı kaydırma işlemi yapmanız yeterli olacaktır. 

- Bunu yanı sıra aynı zamanda kamera kullanımı esnasında S Pen'i saat yönünde ya da saatin ters yönüne dairesel bir şekilde hareket ettirdiğiniz de yakınlaştırma ve uzaklaştırma işlemi yapabilirsiniz. 

S Pen ile uyumlu olarak çalışan bir diğer uygulama açıkken, S Pen'in üst kısmında yer alan düğmeye basılı tutarak desteklenen diğer hareketleri de kolaylıkla aktif hale getirebilirsiniz. Söz konusu bu uygulama anında verilen komutu algılar ve ilgili dokunmatik komuta dönüşür. S Pen adlı ürüne yüklenen Air Actions, tahmin edildiği üzere gelecek günlerde oyunlarda da aktif bir şekilde kullanılacak. Oyunlarda nelerin yapılabileceğini çok yakın zamanda göreceğiz gibi gözüküyor. 

 





PAYLAŞ