Galaxy Note 10 Plus, Galaxy S10 Plus, iPhone Xs Max, P30 Pro ve OnePlus 7 Pro pil testi karşılaştırması - Haberler - indir.com

Galaxy Note 10 Plus, Galaxy S10 Plus, iPhone Xs Max, P30 Pro ve OnePlus 7 Pro pil testi karşılaştırması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-26 12:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında teknoloji devi şirketler arasında ciddi bir rekabet var. Ekran boyutlar ve işlemci yongasından sonra şimdi de bataryalarda ciddi bir rekabet gözlemleniyor. Üretici firmalar kullanıcılara cihazlarında sunabildikleri en uzun süreli kullanımı sunmaya çalışmasının tetiklediği rekabetin ise sonu var gibi görünmüyor. 

Bildiğiniz üzere bu sene akıllı telefon pazarının dev markaları merakla beklenen yeni cihazları ardı ardına kullanıcıyla buluşturdu. Bu cihazlardan bazıları batarya ömrü olarak kullanıcı beklentilerinin üzerine çıkarken, bazıları ise sınıfta kaldı. Popüler YouTube kanallarından olan Mrwhosetheboss’un bu senenin en çok söz edilen Galaxy Note 10 Plus, Galaxy S10 Plus, P30 Pro, iPhone XS Max, OnePlus 7 Pro cihazları üzerinde yapmış olduğu performans testinin detaylarını sizler için inceledik. 

Samsung Galaxy A10S Tanıtıldı: Özellikleri ve FiyatıSamsung Galaxy A10S Tanıtıldı: Özellikleri ve Fiyatı

Senenin en çok merak edilen telefonları batarya testine girdi 

Haberin detaylarına geçmeden önce cihazların batarya kapasitelerini hatırlatmak da fayda var. Samsung’un bu seneye damgasını cihazı Galaxy Note 10 Plus, 4300 mAh’lık batarya kapasitesiyle oldukça iddialıydı. Galaxy S10 Plus ise yine güçlü bir kapasiteyle kullanıcılarını karşılayarak 4.100 mAh’lık batarya kapasitesine sahip.  Huawei’nin en güçlü cihazlarından biri olan P30 Pro ise 4.200 mAh’lık batarya kapasitesine sahip. OnePlus 7 Pro ise 4.000 mAh’lık batarya kapasitesine sahip. iPhone XS Max 3.714 batarya kapasitesiyle rakiplerinin bir adım gerisinde kalıyor. 

Yapılan testte cihazlar popüler uygulamalardan, oyunlara ve video içeriklere kadar kullanıcıların uygulamaları maksimum kullanım koşulları değerlendirilerek yapıldı. Testin diğer cihazlara ise en geride kalan cihazı ise iPhone XS Max olurken, liderliğe Huawei P30 Pro sahip oldu. 

Galaxy Note 10 Plus beklenin gerisinde kaldı 

Yapılan testte iPhone XS MAX sadece 5 saat 38 dakika boyunca kesintisiz bir kullanım sunarken, OnePlus 7 Pro 6 saat 42 dakika açık kalabildi. Güçlü donanım özellikleri ve batarya kapasitesiyle ön plana çıkan Samsung Galaxy Note 10 Plus 7 saat 2 dakika açık kalabilirken, Galaxy S10 Plus 7 saat 9 dakikayla bir adım öne geçti. Huawei P30 Pro ise 7 saat 31 dakika ile testin en başarılı telefonu oldu. 

Testin sonuçlarını baz alarak Samsung ve Huawei’nin ilerleyen zamanlarda yüksek batarya kapasitesinde ciddi bir rekabet içerisine gireceğini söylemek yanlış olmaz. iPhone ise cihazlarında yaşanan batarya sorunlarına çözüm getiremezse pazarda güç kaybedecek gibi duruyor. 


iPhone'un sar değeri gittikçe yükseliyoriPhone'un sar değeri gittikçe yükseliyor
Samsung Galaxy Note 10 plus dayanıklılık testine girdiSamsung Galaxy Note 10 plus dayanıklılık testine girdi

PAYLAŞ