Galaxy Note 10 ailesine Android 10 güncellemesi geldi - Haberler - indir.com

Galaxy Note 10 ailesine Android 10 güncellemesi geldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-24 16:29:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Beta sürümlerine son verip stabil sürüm güncellemelerini dağıtmaya başlayan Güney Koreli şirket Samsung, Galaxy Note 10 serisi için Türkiye One UI 2.0 stabil sürüm güncellemesini dağıtıyor. Güney Koreli şirketin üst seviye cihazlar için rutin bir hale gelen Android beta süreci, Galaxy Note serisi için tamamlandı. Söz konusu sürüm ile beraber cihazda bulunan hataları giderirken aynı zamanda bu stabil sürüm ile beraber Hindistan ve Almanya'da sunulmaya başlandı. Yaşana bu gelişimin ardından Samsung Türkiye ise Güncelmiyiz.com sayfası üzerinden Galaxy Note 10 serisi için 23 Aralık ve 23 Ocak tarihleri arasında güncellemenin yayınlanacağının bilgisini verdi. Heyecanla beklenen söz konusu güncelleme 23 Aralık tarihinde yayınlandı. Güncelleme ile beraber yapılan yükseltmenin mevcut Galaxy Note 10 ve Note 10+ adlı cihazları kapsadığı belirtildi. 

Android 10 ile beraber One UI 2 arayüzü ile gelen yükseltme Note 10+ için  N975FXXU1BSL7, Note 10 için de N970FXXU1BSL7 yapı numarasına sahip olup aynı zamanda tam 1970 MB boyutuna sahiptir. Güncellemeyi yapmadan önce cihazınızda yeterli alanın olup olmadığını kontrol edin. Güncellemenin henüz gerçekleşmediği kullanıcılar manüel olarak cihazınızın Ayarlar menüsüne girip Yazılım güncellemesi - İndir ve Yükle adımlarını takip ederek güncellemeleri kontrol edebilirsiniz. 

Google yeni çıkacak telefonlara Android 10 zorunluluğu getiriyorGoogle yeni çıkacak telefonlara Android 10 zorunluluğu getiriyor

Android 10 One UI 2 arayüzü ile gelen yenilikler nelerdir?

Karanlık Mod

Android 10 sürümü ile beraber söz konusu cihazlara gündüz ve gece ortamları için geliştirilmiş görüntü ve renk ayarları sistemi getirildi. Buna ek olarak karanlık mod özelliği açıkken ışığı azaltılmış duvar kağıtları, widgetler ve alarmlar ile karşılaşıyoruz.

Simgeler ve Renkler

Güncelleme ile beraber daha net görüntüye sahip olan uygulama simgeleri renk olarak da daha canlı bir görünüm kazandı. Ekranın karışıklığını ortadan kaldırmak adına daha gelişmiş başlık ve tuş düzenleri yapıldı. 

Daha Akıcı Animasyonlar

Animasyonlar ile cihaz kullanımı çok daha gelişmiş bir hal aldı. 

Tam Ekran Hareketleri

Navigasyona yeni hareketler eklendi. 

Düzeltilmiş Etkileşimler

Parmağınızı normalinden daha az kullanarak büyük ekranda daha rahat bir şekilde gezinme sağlandı. 

Tek El Modu

Yeni sürüm ile beraber tek el modu da dahil edildi. Yani şöyle ki ana ekran düğmesine bastığınızda ya da ekranın alt kısmını ortadan aşağıya yukarı doğru kaydırarak işlem yapabilirsiniz. 

Erişilebilirlik

Erişebilirlik kısmında ise büyük metin için yüksek kontrastlı klavyeler ve düzenlemeler gerçekleştirildi. 

Medya ve Cihazlar

SmartThings panelinde Medya ve Cihazlar kısmı geliştirildi. Medya kısmında akıllı cihazınızda ve diğer cihazlarda müzik ve video içeriklerini kontrol etme seçenekleri geliştirildi. Cihazlar kısmında ise SmartThings cihazlarınızı doğrudan quick paneli üzerinden denetleme imkanları arttı. 

Biyometrik Veriler

Akıllı cihazınızın ekranı kapalıyken parmak izi simgesinin gösterme seçenekleri eklendi. 

Cihaz Bakımı

Pil kullanım grafiği artık çok daha ayrıntılı bir şekilde değiştirildi. 

Dijital Sağlık

Akıllı cihazınızın kullanımınızı kontrol altında tutmak için hedef belirleme seçenekleri geliştirildi. Bunun yanı sıra aynı zamanda akıllı cihazınızın dikkatinizi dağıtmaması adına Odak Modu eklendi. 

Kamera

Yeni sürüm ile kamera kısmında da yenilikler yapıldı. Ekranın alt kısmında görünen modlarda düzenleme seçenekleri eklendi. 

 

 




2019 sonuna kadar Android 10 alacak markalar belli oldu2019 sonuna kadar Android 10 alacak markalar belli oldu
Samsung Android 10 güncelleme tarihleri!Samsung Android 10 güncelleme tarihleri!
Samsung Türkiye, Android 10 alacak telefonları güncelleme tarihlerini açıkladıSamsung Türkiye, Android 10 alacak telefonları güncelleme tarihlerini açıkladı

PAYLAŞ