Galaxy Modelli Telefonlarda Bixby Tuşuna Yanlışlıkla Basılması Engelleniyor - Haberler - indir.com

Galaxy Modelli Telefonlarda Bixby Tuşuna Yanlışlıkla Basılması Engelleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-14 11:56:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Samsung tarafından üretilen akıllı cihazlarda yardımcı araç olarak kullanılan Bixby tuşu akıllı bir asistan olarak Galaxy cihazlar ile hayatımıza girdi. Samsung kullanıcıları Bixby tuşuna yanlışlıkla dokunularak açılmasında son derece rahatsız. Bu durum ile karşılaşmamak adına Bixby tuşuna yanlışlıkla dokunma sorununun önüne geçebilirsiniz. GüneyKoreli teknoloji devi olarak ürettiği her bir ürün ile piyasada adından söz ettirmeyi her aman başarıyor. Samsung'un Galaxy akıllı cihazların tasarımından kullandığı Bixby tuşu akıllı asistan olarak kullanılıyor. Birbirinden farklı özellikleri ile her yaştan kullanıcının ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayan ve çeşitli lüksler de sunmayı başaran Samsung firması yeni cihazlarına Bixby tuşunu eklemiştir. Bu sayede fiziksel olarak kullanılan Bixby tuşu ile özel asistan özelliğinden faydalanabilirsiniz. Kullanım kolaylığı açısında asistanlık özelliği sunan Bixby tuşunu kapatmak ya da açık tutmak size kalmış bir durumdur. İşlevlerini kolaylıkla değiştirebilirsiniz. 

Teknoloji devi Samsung uzun süre Bixby tuşunu kapatmaya izin vermedi. Bu durum karşısında kullanıcılar Bixby tuşunu ya tamamen kapatmak ya da işlevlerini değiştirmek amacıyla yardımcı uygulamalar kullanmaya yönelik hareket etti. Elbette ki bu durumda Samsung'un hiç hoşuna gitmedi ve Bixby tuşu üzerinde yeni çalışmalara imza attı. Bixby tuşu akıllı cihazlarda belirgin bir şekilde tasarlanmıştır. Bu sebeple cepten, çantadan çıkarırken ve aynı zamanda kullanım esnasında yanlışlıkla basma durumuna son derece müsait. Bu da tuşun zaman zaman rahatsız edici olduğunu gösteriyor. Samsung Galaxy S10 akıllı cihaz serisi ile beraber hayatımıza dahil olan Bixby tuşuna gelen güncelleme sayesinde Bixby tuşuna olduğundan daha farklı işlevler eklenebilir hale geldi. Gelen güncelleme ile Bixby tamamen kapatmak mümkün değil fakat yanlışlıkla basıldığı anda çalışan asistan özelliğini durdurmak adına bir takım yeniliklerden faydalanabilirsiniz. Samsung akıllı cihaza sahipseniz ve Bixby tuşunun bu durumunda rahatsız oluyorsanız güncellemenizi gerçekleştirin ve Bixby asistanını susturun. 

Bixby tuşunu sessize almak için ilk olarak akıllı cihazınızın işletim sistemine uygun olan Apps mağazasına gidin, Bixby tuşuna gelen son güncellemeyi alıp almadığınızdan emin olun. Güncellemenizi yaptıysanız Bixby tuşuna yepyeni işlevler katabilirsiniz. Güncellemeyi yüklemediyseniz hemen yükleyin ve Samsung Galaxy akıllı telefonunuzdaki System Settings menüsüne geçiş yapın. Menü içerisinde Advanced Features seçeneğine dokunun ve Bixby key ile işlemlerinize devam edin. Bixby tuşunun bilinen en önemli özelliği tuşa bir kez basıldığında Bixby'nin açılması ve görev atanması şeklinde programlanmıştır. Bixby'nin yanlışlıkla bastığınız anda çalışmaması adına tuşa iki kez basılarak açılması ayarını etkinleştirmeniz gerekiyor. Yani Double press to open Bixby seçeneğini işaretlemelisiniz. Tüm bu işlemleri tamamladığınız taktirde Bixby tuşu artık yanlışlıkla açılmayacak. Tuşu etkin hale getirmek istediğiniz taktirde tuşa iki kere basmanız gerekiyor. Sahip olduğunuz akıllı cep telefonunuzu kullanım alanınıza göre çok daha verimli hale getirmek için mevcut özelliklerin her birini değerlendirerek çok daha kullanışlı bir akıllı cihaz elde edebilirsiniz. Mevcut durumlardan memnun değilseniz sizde Bixby tuşunun işlevlerini değiştirerek gelişim göstermeye yönelik hareket edin. 





PAYLAŞ