Galaxy M30, Exynos 7885 işlemci ve Android Oreo işletim sistemi ile birlikte geliyor - Haberler - indir.com

Galaxy M30, Exynos 7885 işlemci ve Android Oreo işletim sistemi ile birlikte geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-26 18:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung'un giriş seviyesinde bulunan Galaxy J, Galaxy On ve Galaxy C serilerini birleştirerek Galaxy M serisi adı altında toplayacağı iddiaları bir süredir gündemde dolaşıyordu. Sızdırılan bazı bilgiler, Güney Koreli teknoloji devinin üç ayrı Galaxy M modelini piyasaya süreceğini ortaya koyuyor.

Huawei Nova 4 ile Samsung Galaxy A8S karşılaşması

5G'li Samsung Galaxy S10+ İddialı Geliyor!5G'li Samsung Galaxy S10+ İddialı Geliyor!

Galaxy M30, Exynos 7885 işlemci ve Andoid Oreo işletim sistemi ile birlikte geliyor

Yakın zaman içerisinde Galaxy M20 hakkında ortaya çıkan birçok bilgiyi sizlere aktarmıştık. Ortaya çıkan iddialara göre Galaxy M20 modelinin su damlası şeklinde çentiğe sahip olacağını ve şimdiye kadar hiçbir akıllı telefonun sunmadığı kadar büyük bir batarya kapasitesine sahip olacağı öne sürülüyor. Şimdi ise bu modelin bir üst modeli olarak piyasaya çıkacak olan Galaxy M30 hakkında yeni bilgiler paylaşıldı. SM-M305F kod adı ile geliştirilen bu model, Geekbench performans testinde ortaya çıktı. 

Güney Koreli teknoloji devi bu gelişmeden sonra piyasaya süreceği bir modelde de bu işletim sistemini bekliyorduk. Fakat bu modellerin yine de Android 9.0 Pie işletim sistemi güncellemesini alması mümkün. Çünkü firmalar cihazlarını eski işletim sistemlerinde test etmesi oldukça normal bir durum. Şu an için bu özellikler orta seviyede bulunan cihazlar ile başa baş bir donanıma sahip cihazın bizleri beklediğini tahmin ediyoruz. 

Geekbench üzerindeki verilere bakıldığında, Galaxy M30 modelinde kendi ürettiği Exynos 7885 işlemcisini kullandığı görülüyor. Ayrıca cihaz 4 GB RAM'e sahip olacak. Önceki sızıntılara bakıldığında öne sürüldüğü gibi cihaz, 64 GB ve 128 GB depolama kapasitesine sahip olacağı biliniyordu. Ayrıca ortaya çıkan bilgilere göre bu cihazın Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile birlikte geleceği de görüldü. Geekbench verilerine bakıldığında bu detay aslında Android meraklıları için kötü bir haber niteliği taşıyabilir. Çünkü Samsung, geçtiğimiz günlerde Android 9.0 Pie güncellemesini yayınlamaya başlamıştı. Samsung, Exynos 7885 işlemcisini daha önce Galaxy A8 ve A8+ modellerinde de kullanmıştı. Geekbench testlerinde de Samsung Galaxy M20'nin de aynı işlemciyi kullanmayı planlandığını gördük. 

Tüm bu sızıntılar ve bilgiler, modelin halihazırda bütçe dostu telefon kategorisinde bulunacağı konusunda düşündürücü bir tablo ortaya çıkarıyor.


Samsung Galaxy A9, Şile'de Off Road turuna çıktıSamsung Galaxy A9, Şile'de Off Road turuna çıktı
Samsung Galaxy S10'un tasarımını gösteren yeni görsellerSamsung Galaxy S10'un tasarımını gösteren yeni görseller
Samsung One UI, Batarya Yeniliği İle GeliyorSamsung One UI, Batarya Yeniliği İle Geliyor

PAYLAŞ