Galaxy Fold'un katlanabilir ekranı sıkıntı çıkarıyor! - Haberler - indir.com

Galaxy Fold'un katlanabilir ekranı sıkıntı çıkarıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-18 13:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un akıllı cihaz sektörüne bomba gibi düştüğü katlanabilir akıllı cihazı geçtiğimiz şubat ayında resmi olarak tanıtılmıştı. Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Samsung Galaxy Fold ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Akıllı cihaz üreticisi Samsung, Galaxy S10 serisi ile beraber tanıttığı ve herkesin dikkatini çekmeyi başardığı katlanabilir ekran özelliğine sahip olan akıllı telefonu Galaxy Fold, bu seferde ekran sorunu ile gündeme geldi. 

Son zamanların en çok ses getiren akıllı cihazlarından biri olan katlanabilir akıllı cihazlı Galaxy Fold, tasarıma başladığı andan itibaren gündemde adım adım yer alıyordu. Şimdilerde satışı gerçekleşen cihazların ekran ile ilgili sorunlar yaşattığı ortaya çıktı. 

Samsung Galaxy Fold 200 Bin Kez Katlanıp AçılabilecekSamsung Galaxy Fold 200 Bin Kez Katlanıp Açılabilecek

Galaxy Fold ekran sorunu ile geldi

Güney Koreli akıllı cihaz üreticisi geçtiğimiz aylarda resmi olarak tanıtımını gerçekleştirdiği katlanabilir akıllı cep telefonu Galaxy Fold ile akıllı cihaz üreticilerinin ve tüketici kitlenin gözlerini üzerine çekmeyi başarmıştı. Gerek teknik özellikleri gerek tasarımı ile büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran Galaxy Fold, şu sıralar çeşitli ekran sorunu ile karşımıza çıkıyor. Gelişmiş düzeyde özellikleri ve katlanma özelliği sayesinde büyük ses getiren bu akıllı cihazın şu an ekran sorunu ile gündeme geliyor olması oldukça soru işareti oluşturuyor. Katlanabilir ekran özelliğine sahip olan Galaxy Fold, ekran tasarımı ile adeta bir devrim niteliğinde özellik taşıyor. Cihazın ilk inceleme ürünleri geçtiğimiz gün dağıtılmaya başlanmıştı. Bu katlanabilir akıllı cihazları deneyimleyen test editörleri ekran ile ilgili yaşanan sorunları paylaşmaya devam ediyor.

The Verge, CNBC ve Bloomberg gibi ABD merkezli yayınların test editörlerinin kendi resmi sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yaptıkları görselleri bazı cihazların ekranlarının yarısının çalıştığını bazılarının ise tamamının çalışmaz halde olduğu görülüyor. Son derece iddialı olarak gelen bu akıllı cihazların bu gibi sorunlar ile geliyor olması son derece can sıkıcı bir durum olarak algılandı. Cihazlar halbuki test aşamasından tam not alarak ayrılmayı başarmıştı. Katlanabilir ekran özellikli bu akıllı cihazlarında yaşanan problemlerin henüz neden kaynaklığı hakkında bilgi olmasa da Bloomberg’den Mark Gurman sorunun ekranda takılı olan ekran koruyucu filmin çıkarılmasından dolayı meydana geldiği yönünde. 

Konu hakkında Samsung tarafından yapılan açıklamalarda 300 binden fazla açılıp kapanma işlemlerine dayanıklı olan Galaxy Fold cihazların ekranında meydana gelen sorunların açıkça çıkartılmaması bu ekran koruyucu filmden kaynaklandığı düşünülüyor. Konu hakkında yapılan yorumlarda ise bu filmin bir koruyucu işlevinden ziyade telefonun ekranı için gerekli bir katman olabileceği hakkında konuşuluyor. Dünya çapınca birçok test editörü tarafından yapılan işlemler test aşamasının gerçekleşmesi sonucunda elde edilmiş olup sadece bazılarında sorun yaşattığını söylemeden de geçmemek gerekiyor. Akıllı cihaz üretici Samsung tarafından ise mevcut konu ile alakalı haberlerin yazıldığı andan itibaren resmi bir açıklama gelmiş değildir. Teknolojik açıdan son derece gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan Galaxy Fold modelli katlanabilir akıllı cihaz yaşanan bu sorunlar sebebiyle akıllara soru işareti getiriyor. 


Samsung'un Katlanabilir Telefonu Galaxy Fold Satışa Çıktığı Anda TükendiSamsung'un Katlanabilir Telefonu Galaxy Fold Satışa Çıktığı Anda Tükendi

PAYLAŞ