Galaxy Fold ekran sorunu ile ilgili ilk açıklama yapıldı! - Haberler - indir.com

Galaxy Fold ekran sorunu ile ilgili ilk açıklama yapıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-18 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı cihaz sektöründe bir devrim olarak nitelendirilen Samsung Galaxy Fold, katlanabilir ekran özelliği sayesinde rakipsiz olmayı başardı. Gerek özellikleri gerek tasarımı sayesinde dikkatleri üzerine toplamayı başaran Galaxy Fold, geçtiğimiz günlerde test amacıyla dağıtılmıştı. Bu hafta itibariyle ülkemiz sınırları içerisinde tanıtılan katlanabilir akıllı cihaz Samsung Galaxy Fold, tüm dünyada sadece belirli sayıda kişiye dağıtıldı. Bunun amacı ise kullanıcılar tarafından test edilerek varsa aksaklıkları gidermektir. Kısa bir süre önce akıllı cihaz devi Galaxy Fold'un ekran sorunlarına haberlerimizde yer vermiştik. Elde edilen bir fotoğraf, cihazın ekranının dayanıklılığı hakkında herkesi şüpheye düşüren bir durum oldu. Güney Koreli teknoloji devi Samsung bu durum karşısında hemen harekete geçti ve yaşanan sorunları ortadan kaldırmaya yönelik hareket etti. 

Samsung Galaxy Fold lüksü isteyenlere özel!Samsung Galaxy Fold lüksü isteyenlere özel!

Gelişmiş teknolojik ögeleri ve eşsiz tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Samsung Galaxy Fold, yaşanan bu ekran sorunu karşısında kolları sıvadı. Akıllı cihaz sektörüne yeni bir soluk kazandıran Galaxy Fold, hakkında çıkan ilk bilgilerden bu yana gündemde epeyce yer etmişti. Tasarım işlemlerinin son bulmasının ardından birçok test işlemi ile katlanabilir ekranı testten geçerek dayanıklılığı ölçülen Galaxy Fold, test aşamalarından yüksek puanlar alarak ayrılmayı başarırken kullanım aşamasında ise çeşitli ekran sorunlarını ortaya çıkardı. 

Samsung’tan açıklama geldi

Dünyanın birçok yerinde test editörlerine dağıtılan Galaxy Fold, editörlerin kullanım esnasında karşılaştıkları ekran sorunlarını dile getirdiler. Editörlerin kapsamlı bir ön inceleme sürecinde detaylı ögeleri sunmak adına hazırladıkları videoları yayınladıkları katlanabilir akıllı telefon, yurt dışında yer alan test editörlerinin cihazı kullanırken ekranda yaşadıklar problemleri dile getirdiler. Söz konusu problemler kısa zamanda gündem de yerini almıştı. Editörlerin resmi sosyal medyaları üzerinde yayınladıkları görsellerde Galaxy Fold ekranının ya tamamının ya da yarısının çalışmadığı ortaya çıktı. Oldukça büyük bir hayal kırıklığı olarak algılanan bu durum karşısında ne yapılacağı henüz belli değildir. Yaşanan ekran problemlerinin neden kaynaklandığı hakkında henüz kesin bir bilgi söz konusu değildir. 

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, verilen örnekte karşılaşılan an ekran sorununu incelemeye aldıklarının bilgisini verdi. Bunun sebebinin ne olduğunu belirleyeceklerini dile getiren şirket, elde ettiği sonuçları ilerleyen günlerde açıklayacak. Samsung tarafından üretilen katlanabilir ekranlı Galaxy Fold üzerinde yaşanan ekran sorunu ile ilgili bazı tahminler söz konusudur. Bu tahminlerden biri ekran içine hatalı bir şekilde yerleştirilmiş olan bir menteşenin baskı oluşturuyor olmasıdır. Bir diğer tahmin ise, cihaz ekranı üzerinde yer alan koruyucu özellikli plastik tabakanın çıkarılmış olmasıdır. Samsung tarafından konu ile alakalı yapılan açıklamada, ortaya çıkan mevcut fotoğraflarda katlanabilir özellikli akıllı cihazın ekranında üst kısımda yer alan katlamanın ekrana zarar verecek şekilde çıkarılmış olmasıdır. Akıllı cihaz üreticisi şirket, koruyucu olarak nitelendirilen tabakanın kaldırılmasının hasara sebep vereceğinin altını çizdi. Güney Koreli teknoloji Samsung'un yeni hamlesi ise, akıllı cihaz ile ilgili önemli bilgileri müşterilerine açık bir şekilde anlatmak olacağının bilgisini verdi. 

 


İşte tüm detayları ile Samsung Galaxy Foldİşte tüm detayları ile Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold Kullanan Kullanıcıdan İlk Deneyim YorumlarıSamsung Galaxy Fold Kullanan Kullanıcıdan İlk Deneyim Yorumları
Samsung Galaxy Fold 200 Bin Kez Katlanıp AçılabilecekSamsung Galaxy Fold 200 Bin Kez Katlanıp Açılabilecek

PAYLAŞ