Galaxy Flex Note patentinde dahiyane S Pen fikri - Haberler - indir.com

Galaxy Flex Note patentinde dahiyane S Pen fikri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-24 11:00:23
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Cihazlarında S Pen adı verilen yeni teknolojiyi kullanan Samsung, mevcut teknolojiyi bir adım daha ileriye götürmeyi hedefliyor. Yeni patent bu konuda oldukça etkileyici.

Samsung S Pen kalemlerinde özel teknolojilere yer vererek cihazlarında sorunsuz bir şekilde kullanım hedefliyor. Bu doğrultuda da Galaxy Note serisinden itibaren olmak üzere pek çok cihazında ve modelinde kalem desteğini sundu. Şirket tarafından yapılan son patent başvurusunda ise kalem için çok daha farklı teknolojilerin planlandığı görüldü.

En son Galaxy Fold 3’te görülmüştü

Şirket Note serisini sona erdikten sonra kalem desteğini ilk defa Galaxy Fold Z 3 modelinde tercih etti. S Pen’in yeni katlanabilir modelde kullanılabilir hale getirilmesi, özellikle Samsung hayranlarına ve Note serisini sevenler için büyük bir sürpriz oldu. Yeni bir Samsung patenti ise S Pen için özel bir yeri bulunan katlanabilir bir cihazı gösteriyor. Bu bakımdan Galaxy Fold’un bir sonraki sürümünde ya da geliştirilecek yeni katlanabilir telefonda kalem için özel ayrı bir yer bulmak isteyen Samsung, mevcut teknolojisi için patent başvurusu yapmış durumda 

Galaxy Flex Note patenti görüntülendi

Yeni patent, Galaxy Flex Note olarak adlandırıldı. Şimdiye kadar görülmeyen benzersiz bir katlanabilir model tasarımına sahip olan patentte S Pen için özel bir yuva var. Böylece S Pen kullanımında çok daha fazla pratik bir seçenek sunan Samsung, kullanıcıların gönlünü bir kez daha kazanabilir.

Yeni patentte Samsung’un katlanabilir modellerde tercih ettiği sistemin tamamen dışında ve daha çok Huawei Mate X ve Xiaomi gibi önceki katlanabilir cihaz prototiplerinde gördüğümüz bir model üzerinde çalıştığı görülüyor. Galaxy Fold 3’ün katlandıktan sonra çok küçük bir boyuta düşmesi, bazı kullanıcıların tepkini çekmişti. Ancak yeni patente göre telefon kapandıktan sonra standart bir telefon ölçülerine düşüyor. Bu bakımdan şirket mevcut çalışmayı hayata geçirmesi halinde pek çok handikabı da ortadan kaldırmış olacak.

Katlanabilir modelde aynı zamanda Surface Pro X'in Surface Slim Pen'ine daha çok benzeyen Bir kalem yuvasına sahip. Ekran kalemi yuvasından çıktığında dahi cihazın arkasına manyetik bir şekilde tutturabiliyor Böylece kullanıcılar ihtiyacı olduğu zaman kalemi alıyor, ihtiyacı olmadığı durumlarda da kalemi direkt arka sabitleyebiliyor. 





PAYLAŞ