Galaxy A90 5G tanıtıldı; işte özellikleri - Haberler - indir.com

Galaxy A90 5G tanıtıldı; işte özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-04 13:20:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sahip olduğu özellikler ile amiral gemisi seviyesinde detaylara sahip olan orta üst segment yeni Galaxy A90 5G modeli tanıtıldı. Samsung’un orta seviyelerde bile 5G deneyimi sunması için başlatmış olduğu çalışmaların ilk hamlesi Galaxy A90 5G modeli oldu. Güney Koreli şirket Samsung’un Galaxy A serisine ilk kez 5G desteği ve DeX özelliği Galaxy A90 5G modeli ile geliyor. Baktığımız zaman ilk 5G modelini amiral gemisi seviyesinde olan Galaxy S10 ve Galaxy Note 10 serilerinde görmüştük. Gelin şimdi 5G desteği ile ön plana çıkan Galaxy A90 modelinin donanım detayları neler bakalım.

Samsung Galaxy A90 5G Özellikleri

Samsung Tarafından Üretilen Galaxy A90'ın Çıkış Tarihi DuyurulduSamsung Tarafından Üretilen Galaxy A90'ın Çıkış Tarihi Duyuruldu

Model sahip olduğu 6.7 inçlik Full HD+ Super AMOLED bir ekranı bulunuyor. Bu model Infinity-U çentik yapısına sahip olurken, parmak izi tarayıcısı ise ekrana entegre olarak geliyor. İşlemci gücü tarafında en güçlü modellerden olan Snapdragon 855 çipsetine sahip olan bu cihazın 6 / 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama versiyonları bulunuyor. Ayrıca 8 GB RAM versiyonuna sahip olan modelin microSD kart desteğine sahip olmadığını belirtelim.

Cihazın arka yüzeyinde ise 48 megapiksel + 5 megapiksel + 8 megapiksel olarak üçlü kamera sistemi görüyoruz. Cihazın ön tarafında ise 32 megapiksel çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor. Galaxy A90 5G modeli tıpkı Xiaomi Pocophone F1 benzeri bir strateji ile piyasaya sürülüyor. Fakat 5G standartına sahip olması modeli rakiplerinden ayıran yenilik oluyor. Cihazda yer alan 4500 mAh’lik büyük batarya, 25W hızlı şarj desteğine sahip olarak geliyor. Amiral gemisi modellerde yer alan DeX harici ekran arayüzü ise ilk defa bu modelde yer alıyor. Yarın ile beraber Güney Kore’de ön siparişe açılacak olan cihazın henüz fiyatı belli olmuş değil.


Samsung Galaxy A90'un Çentiksiz Ekranı DoğrulandıSamsung Galaxy A90'un Çentiksiz Ekranı Doğrulandı
Samsung Galaxy A90, 5G ile geliyorSamsung Galaxy A90, 5G ile geliyor

PAYLAŞ